Назад   ОБЩАЛКИ ДОМА РЫБАКА > Как мы ловим > Спиннингист
<Отчеты> <Барахолка> <Общалка, Объявления> <Галерея> <<Дневники>>

Примітки

Спиннингист
Все о ловле спиннингом взаброс. Воблерами, железом, джигом, поводковые оснастки, техника, тактика, снасти и т.д. Спортивный спиннинг.

Відповідь

Параметри теми Параметри перегляду
Старий Вчора, 18:54   #2741
Andron
Модератор

Звідки Ви: Киев
Дописи: 14.821
Дякував: 18.691
Дякували 33.115 раз(и) в 7.463 повідомленнях
Цитата:
Допис від Мike Переглянути допис
Перейдить на овнер , не купуйте з алієкспркс, і таких фото у вас не буде.
бл... з приводу Овнера печалька з минулого року користуюся офсетніками з пружиною, дуже зручно під с'єдобку, але, якщо рибу ще якось тримає, то витягнути з пащі корцангою проблематично - ламається легко, а коштує, cцуко, недешево
Andron зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий Вчора, 18:57   #2742
Vasylii

Звідки Ви: Торонто.
Дописи: 494
Дякував: 519
Дякували 420 раз(и) в 213 повідомленнях
Цитата:
Допис від x-ray12 Переглянути допис
Застібка більша за вантажок багато про що каже...
Ой як дякую вам за пильність!
Знаєте,я рибу ловлю. І за рибалку міняю досить багато різних приманок,починаю з воблерів часто,буває що ліньки перев'язувати переходячи на другі приманки...навіть буває що муху в ту застібку заправлю...
Мені навіть не шкода,що порушив цим ваш ідеально-феншуйний погляд на рибалку,не турбує зовсім.
Vasylii зараз на форумі   Відповісти з цитуванням
Старий Вчора, 19:07   #2743
x-ray12

Звідки Ви: Вишгород
Дописи: 45
Дякував: 430
Дякували 72 раз(и) в 9 повідомленнях
Я також колись використовував 0.6 шнур під 1-2 гр., але то були мікроблешні і воблерки. Ловив я головнів на Інгулі серед повалених дерев, там потрібен був стримуючий ресурс. Але ловити на мікроджиг на 0.6 шнурі це "на любителя". І мова взагалі не про дальність закиду, а про парусність і контроль приманки.
Але якщо основна задача розгинати гачки, то звісно можна
x-ray12 зараз на форумі   Відповісти з цитуванням
Пользователь сказал cпасибо:
Vasylii (Вчора)
Старий Вчора, 19:12   #2744
Vasylii

Доречі, застібки оці в мене найменші,але поряд з 0.6г вольфрамом виглядають великими. Ви це мали на увазі? А ви якими користуєтеся? Я і ці перезаряжаю то інколи матюкаюсь,такі маленькі що незручно)))
Дякую.
Долучені зображення
Тип файлу: jpg PXL_20250503_160638615.MP.jpg (62,5 КБ, 27 переглядів)
zbb (Нині)
Старий Вчора, 22:53   #2745
_absh

Звідки Ви: Ирпень
Дописи: 1.747
Дякував: 223
Дякували 1.033 раз(и) в 518 повідомленнях
Цитата:
Допис від Vasylii Переглянути допис
Доречі, застібки оці в мене найменші,але поряд з 0.6г вольфрамом виглядають великими. Ви це мали на увазі? А ви якими користуєтеся? Я і ці перезаряжаю то інколи матюкаюсь,такі маленькі що незручно)))
Дякую.
тут на форуме есть юзер Владимир59 (если не ошибаюсь), то он делал (может и еще делает) отличные застежки, самый малый размер среди них отлично подходит для любого классического УЛ (для мормышки уже не).

один раз встречал в продаже застежку такой же формы даже меньшего размера и по-моему даже купил на пробу, но оказалось, что уже реально непрактично получается, слишком маленькая, при таких размерах уже нужен какой-то другой тип (вроде тех, например, что, кажется, в нахлысте применяются).
_absh зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
2 користувачів подякували
Vasylii (Вчора), Алекс!1 (Нині)
Старий Нині, 01:49   #2746
Vasylii

Цитата:
Я також колись використовував 0.6 шнур під 1-2 гр., але то були мікроблешні і воблерки. Ловив я головнів на Інгулі серед повалених дерев, там потрібен був стримуючий ресурс. Але ловити на мікроджиг на 0.6 шнурі це "на любителя". І мова взагалі не про дальність закиду, а про парусність і контроль приманки.
Ну,с початку було питання про шнур під ваги до 6г...
Та навіть з 0.6г+невелика приманка можна норм ловити,парусність і контроль приманки нівелюється правильно підібраним вудлищем,і що з дна,що в пелагіці,жодна риба не втіче.
Не тільки розгинання гачків))),ще для боротьби з крупною рибою!
Старий Нині, 03:47   #2747
zbb
mista ryba lowa

Звідки Ви: Осокорки
Дописи: 5.307
Images: 9
Blog Entries: 1
Дякував: 11.296
Дякували 10.909 раз(и) в 2.127 повідомленнях
Цитата:
Да прям...з початку жовтня до лютого...кожні вихідні по 2-3 години.
Тобто 16 рибалок по 2-3 години на рік. Дорівнює двом-трьом нормальним шістнадцяти годинним рибалкам на рік. Як я одразу й написав. Чого почали сперечатися - не розумію...
zbb зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
2 користувачів подякували
Andron (Нині), Vasylii (Нині)
Старий Нині, 04:35   #2748
zbb
mista ryba lowa

Smile

Цитата:
Я вчора ловив 0.6 ниткою на півграма + 1"
І то було мимо через те що течія в тому струмку не давала приманці впасти на дно. Але на грамі - все чудово падало і контролювалося. Якщо падало на камінчик а не на пісочок то навіть відчувалося в руку. Ще й рибка трохи ловилася. Навіть краще ніж в мужика з мормишкою що стояв поруч.
І в розгинанні гачків та діставанні гілочок із дна - нічого поганого також немає. Набагато приємніше ніж весь час перевязуватись
Треба більше контролю - поставив не грам а два, но то вже мої недолугі спроби находити прості рішення складних питань.
Vasylii (Нині)
Старий Нині, 04:58   #2749
zbb
mista ryba lowa

Smile

Цитата:
Говорят дураку стеклянный х... на пол часа...либо руки порежет, либо х... разобьёт)))))
Сначала разобьет, а потом порежет, не бьіло там опции на что то одно.
Мike (Нині)
Старий Нині, 07:56   #2750
Мike

Звідки Ви: Запоріжжя
Дописи: 2.721
Images: 3
Дякував: 1.258
Дякували 4.817 раз(и) в 663 повідомленнях
Цитата:
Допис від zbb Переглянути допис
Тобто 16 рибалок по 2-3 години на рік. Дорівнює двом-трьом нормальним шістнадцяти годинним рибалкам на рік. Як я одразу й написав. Чого почали сперечатися - не розумію...
4 месяца суббота и воскресенье это 32. Но в любом случае он не рассыпается от старости. Его там осталось метров 90...потерял цвет, но шнур бомба. Лет через 30 добью свои дуэльки и опять куплю его.
Мike зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий Нині, 08:32   #2751
Мike

Ктате...унитика пе еги '#1 юзаю с 2011го...была и на мясе и на мультах и с лодки и с сейчас с берега
Долучені зображення
Тип файлу: jpg 20250430_192835.jpg (150,2 КБ, 15 переглядів)
Тип файлу: jpg 20250404_115508.jpg (241,9 КБ, 14 переглядів)
Старий Нині, 08:37   #2752
Алекс!1

Звідки Ви: Васильков, Киевской
Дописи: 2.205
Дякував: 2.818
Дякували 1.871 раз(и) в 663 повідомленнях
шнури

Цитата:
Допис від Andron Переглянути допис
Багато років тому мої спроби ловити 0.4 Смолгеймом закінчилися двома риболовлями, саме на дві його й хватило , ловив з берега на дикої малої річці, звичайно - водорості, лопух. З тіх пір ніколи меньш 0.6 го не ставив. Питання "де це так ловити, щоб вбити 0.2 шнур?" викликають взаємне питання- а як на таку нитку взагалі можна ловити якусь рибу? Ну, такє... кожному своє Вчора ловив окуньців, на крупних були обриви 0.25 флюра та шнура 4х товщиною 1.2, умови звичайні - ракушка, залишки рослин на дні, зачотна риба
У мене саме 0,4 Смол Гейм теж на 2-й риболовлі гавкнув. Але...це було вже перед кригою, при мінусах. Перед цім я його ретельно попшикав автосіліконом. Рвався, як гнила нітка. А от Лайт Гейм 0,2(=0,3 Смолгейм) вбив за 3 рокі. Не на камінні, ракушняку. На чистих Не платних водоймах.
В 16-му, коли коропа на 3 Кг витягнул, то шнура щалишалось 40 м.
Рок фиш 0,3 після нього пройшов 3 сезона, але не дуже частой риболовлі.
До речі. Раніше перши шнури смолгейм, бігали довше, до того як вони додали "нове" в технологию.
На ріболовлі перевіряю міцність намотав на пальці. Як що вреться, то рву далі і далі, поки починає тримати навантаження. Це буває как правило перши 30 рабочіх метрів (в утіль).
Кольца вудок майже перед кожною риболовлей мою спиртом.
ПС: шнур- це витратний матеріал, як приманки, застібки...
ПС2: коли шнур поступово втрачає міцнітсь, я поступово почінаю послабляти фрік.
Сорі, я вже вичерпав ліміт на цей місяць.
Алекс!1 зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Yegor (Нині)
Старий Нині, 11:32   #2753
zbb
mista ryba lowa

Цитата:
4 месяца суббота и воскресенье это 32. Но в любом случае он не рассыпается от старости. Его там осталось метров 90...потерял цвет, но шнур бомба. Лет через 30 добью свои дуэльки и опять куплю его.
Тьі писал: "...кожні вихідні по 2-3 години." Но даже если каждьій вьіходной - то все равно єто не пробег )))

Чогось згадав як колись з'явилась новинка, санлайновський шнур з вплетеною флюровою жилою, тенья мадай начебто називався. Коштував як бюджетна удочка і як ота тенья, мать її мадай, на перших ривках риби після підсічки, луснула на роліку лесоукладача.

Дуже подобалися діп ван та нагі куйогі, а залишки ХГ ПЕ Егі (той самий смолл гейм чи рокфіш) ще е десь намотаний на шпулі десятої шимано наскі, і ще походить якщо що. )))

Зараз мені в голову не прийде купити нитку за такі дурні гроші, бо шнури стали в рази дешевшими і якіснішими.
Старий Нині, 11:41   #2754
zbb
mista ryba lowa

Wink

Цитата:
Допис від Алекс!1 Переглянути допис
У мене саме 0,4 Смол Гейм теж на 2-й риболовлі гавкнув. Але...це було вже перед кригою, при мінусах. Перед цім я його ретельно попшикав автосіліконом. Рвався, як гнила нітка. А от Лайт Гейм 0,2(=0,3 Смолгейм) вбив за 3 рокі. Не на камінні, ракушняку. На чистих Не платних водоймах.
Один домовий, в моїй присутньості убив цілу розмотку 0.3 лайт гейма на русанівському каналі за пару-тройку годин, тверезий!... Ну так зорі у людини всталі. Це не свідчить рівно ні про що.
Старий Нині, 11:50   #2755
Мike

Цитата:
Допис від zbb Переглянути допис
Один домовий, в моїй присутньості убив цілу розмотку 0.3 лайт гейма на русанівському каналі за пару-тройку годин, тверезий!... Ну так зорі у людини всталі. Це не свідчить рівно ні про що.
Это как с кейсом про воблера...оригиналы и копии. Одни как разведчики другие в проверенных местах. Знаю чела с доходом в 20к евро в месяц, так ему пофиг на модель шнура, воблера, катушки и т.д. он даже их названий не знает
Відповідь

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 15:37.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010

Без ГМО Kapitan.ua mirrybolova.com.ua
Лодочные моторы на motor.com.ua