|
![]() |
<Отчеты> | <Барахолка> | <Общалка, Объявления> | <Галерея> | <<Дневники>> |
Архив гриболова Грибной архив за прошлые годы |
|
Параметри теми | Параметри перегляду |
![]() |
#221 |
Реєстрація: 24.01.2015
Звідки Ви: Ворзель
Дописи: 647
Дякував: 1.353
Дякували 7.547 раз(и) в 436 повідомленнях
|
Я ем червивые. Если только не на праздничный стол и не надо угощать гостей.
Для маринования они не очень подходят, но на жарку и сушку - самое оно. В соленой водичке поддержали - червячок выполз, и на сковородку. Вкус ничем ни хуже, да и вреда никакого. |
![]() |
4 користувачів подякували |
![]() |
#222 |
Реєстрація: 25.04.2015
Звідки Ви: Киев
Дописи: 144
Дякував: 432
Дякували 901 раз(и) в 95 повідомленнях
|
Тоже в разумных пределах так поступаем. Но пятничный выезд сильно разочаровал, такой червивости давно не видел, причем молодой, крепкий с виду гриб...
|
![]() |
![]() |
#223 |
Реєстрація: 25.10.2017
Звідки Ви: Киев
Дописи: 57
Дякував: 6
Дякували 21 раз(и) в 15 повідомленнях
|
|
![]() |
![]() |
#224 | |
Реєстрація: 24.01.2015
Звідки Ви: Ворзель
Дописи: 647
Дякував: 1.353
Дякували 7.547 раз(и) в 436 повідомленнях
|
Цитата:
Чем мокрее место, в котором растёт гриб, тем он чище. Например, в молодом, сухом соснячке все были с трухлой ножкой, а в черничном болоте - полностью чистые. Случайность или нет - сказать сложно. |
|
![]() |
![]() |
#225 |
Реєстрація: 22.12.2018
Звідки Ви: Киев
Дописи: 16
Дякував: 44
Дякували 35 раз(и) в 3 повідомленнях
|
Что то по маслятам отчетов нет... Не пошли есшо?
|
![]() |
![]() |
#226 |
Киря
|
|
![]() |
Пользователь сказал cпасибо: |
Фидер лайф (31.07.2019)
|
![]() |
#227 |
Реєстрація: 24.01.2015
Звідки Ви: Ворзель
Дописи: 647
Дякував: 1.353
Дякували 7.547 раз(и) в 436 повідомленнях
|
|
![]() |
Пользователь сказал cпасибо: |
Piter Salo (02.08.2019)
|
![]() |
#228 | |
Реєстрація: 22.12.2018
Звідки Ви: Киев
Дописи: 16
Дякував: 44
Дякували 35 раз(и) в 3 повідомленнях
|
Цитата:
![]() ![]() ![]() Вообще не понимаю, зачем столько лет надо было мучиться ![]() ![]() ![]() На 2 часа кладу в ванну от песка, потом варю 30 минут и всё - слазит всё само... По человечески скажу - НЕ ЗАНИМАЙТЕСЬ ФИГНЕЙ!!! |
|
![]() |
![]() |
#229 | |
Реєстрація: 22.09.2017
Звідки Ви: Киев
Дописи: 87
Дякував: 429
Дякували 522 раз(и) в 46 повідомленнях
|
Цитата:
Вікіпедія пише : "Перед приготуванням з шапинки знімають шкірку, бо навіть після відварювання залишається слизистою і при вживанні може викликати розлад шлунку. " Я ніколи не знімав з маслюків шкірку. Маслюки треба добряче вимити, бо до них все прилипає, зняти, по можливості, слизьке кільце-покривало. А їли їх зі шкіркою, як і всі інші гриби, і ніколи проблем зі шлунком не було. Може у нас шлунки не правильні? Вікіпедія продовжує: "Використовують маслюки свіжими, про запас сушать, солять, маринують." Ми і смажили і тушили і заморожували і консервували - все було нормально, а от з сушінням маємо негативний досвід. Не те. По-перше, запах не приємний. І нас попереджали, що маслюки не сушать. Може перед сушінням з маслюків треба було знімати шкірку? Але як знімати шкірку з таких як на першому фото? З тих, що на другому фото шкірку можна було б і зняти, але навряд чи воно б допомогло. До речі, останнє фото - це саме та партія (3 піддони) маcлюків з якими ми мали негативний досвід. Там правда при сушінні трохи була порушена технологія, але піддон з польськими висушився нормально. Востаннє редагував Ленин-Гриб: 02.08.2019 о 00:56. |
|
![]() |
Пользователь сказал cпасибо: |
Фидер лайф (02.08.2019)
|
![]() |
#230 | |
Реєстрація: 24.01.2015
Звідки Ви: Ворзель
Дописи: 647
Дякував: 1.353
Дякували 7.547 раз(и) в 436 повідомленнях
|
Цитата:
Это как бы традиция, что-ли, сидеть целый день и обчищать шапки. Собирается вся семья ![]() Тоже приходила мысль не чистить, но на эксперементы не решались. Маслята собираю только маленькие и только на маринование, имею я слабость к такому блюду! |
|
![]() |
![]() |
#231 |
Реєстрація: 30.05.2009
Звідки Ви: Винница,
Дописи: 1.033
Дякував: 14
Дякували 730 раз(и) в 328 повідомленнях
|
це, я вважаю, як же треба себе не поважати, вони ж такі страшні нечищені в банках і як слимаки.
|
![]() |
![]() |
#232 |
Модератор
Реєстрація: 03.11.2007
Звідки Ви: Місто-герой Київ
Дописи: 5.136
Дякував: 22.081
Дякували 16.704 раз(и) в 1.671 повідомленнях
|
|
![]() |
Пользователь сказал cпасибо: |
Ленин-Гриб (02.08.2019)
|
![]() |
#233 | |
Dutik
Цитата:
![]() ![]() Востаннє редагував витусик: 03.08.2019 о 13:19. |
||
![]() |
![]() |
#234 |
Реєстрація: 25.04.2015
Звідки Ви: Киев
Дописи: 144
Дякував: 432
Дякували 901 раз(и) в 95 повідомленнях
|
По варшавке примерно тоже самое, пришлось в грабе немного пособирать разного вужиного - сыроежек, моховиков, бабок. Короче пролет...
|
![]() |
Пользователь сказал cпасибо: |
Ser T(im)ur (06.08.2019)
|
![]() |
#235 |
Реєстрація: 24.01.2015
Звідки Ви: Ворзель
Дописи: 647
Дякував: 1.353
Дякували 7.547 раз(и) в 436 повідомленнях
|
|
![]() |
![]() |
#236 |
Реєстрація: 16.07.2007
Звідки Ви: Киев
Дописи: 46
Дякував: 949
Дякували 505 раз(и) в 19 повідомленнях
|
На відгук 586
А маленька ягідка, то брусниця. Смачна (як на мене),і корисна лісова ягода.
|
![]() |
Пользователь сказал cпасибо: |
Ленин-Гриб (18.08.2019)
|
![]() |
#237 |
Реєстрація: 24.01.2015
Звідки Ви: Ворзель
Дописи: 647
Дякував: 1.353
Дякували 7.547 раз(и) в 436 повідомленнях
|
Понятно, что немного не в тему, но расскажите, к чему приурочена надпись "60" в лесу возле Сухолучья. Диаметр 250 метров, увидел случайно на карте. В сети никакой информации не нашел, может неправильно ищу...
50.916945,30.412291 Востаннє редагував linchuck: 19.08.2019 о 16:29. |
![]() |
![]() |
#238 |
http://fishing.kiev.ua/vb3/showpost....&postcount=589
Першим повідомленням відразу у двох зайців ![]() Перший млинець нанівець ![]() |
|
![]() |
![]() |
#239 |
Реєстрація: 24.01.2015
Звідки Ви: Ворзель
Дописи: 647
Дякував: 1.353
Дякували 7.547 раз(и) в 436 повідомленнях
|
|
![]() |
![]() |
#240 |
Реєстрація: 23.12.2010
Звідки Ви: Sweden.Göteborg
Дописи: 208
Дякував: 1.844
Дякували 2.111 раз(и) в 86 повідомленнях
|
|
![]() |
|
|
|