|
![]() |
<Отчеты> | <Барахолка> | <Общалка, Объявления> | <Галерея> | <<Дневники>> |
Мульт Клуб
|
![]() |
|
Параметри теми | Параметри перегляду |
![]() |
#602 |
Звідки Ви: Tернополь
Дописи: 722
Дякував: 1.632
Дякували 1.355 раз(и) в 326 повідомленнях
|
В мене получається.При закиді курок завжди зажатий між середнім та вказівним пальцями.Але на одному комплекті,важкому,після закиду,я змінюю хват-між середнім та безімьяним.Так краще виходить проводка,ліпше баланс.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#603 |
Звідки Ви: Хмельницький
Дописи: 3.392
Дякував: 2.175
Дякували 6.945 раз(и) в 1.668 повідомленнях
|
дело личное......Знаю многих.кто именно из-за хвата месяцами морочит голову билдерам......Лично я, не пользуюсь удочками.которые мне неудобны... ИМХО
|
![]() |
![]() |
![]() |
#604 |
Banned
Звідки Ви: Луцьк
Дописи: 3.204
Дякував: 8.630
Дякували 16.168 раз(и) в 1.894 повідомленнях
|
Закон єдності та боротьби протиріч або просто-багато букв ...
Перед тим,як написати декілька слів про те,що сьогодні тестив в реальних умовах (є такі умови також
![]() Як на мене,то тут кожен пише про свою снасть так,як він її відчуває,сприймає та використовує. Тобто це говорить про те,що його опис не може бути предметом для суперечки в принципі,бо одному дано те,іншому-друге і т.д. Так само,як в школі,наприклад,майже всі вчилися по одній програмі,схожі предмети вивчали,але закінчили школу абсолютно не однаково: хтось добре вчився,хтось не дуже,один мав схильність до гуманітарних предметів,другий до точних наук,а третій покинув шкільний поріг йолопом і деградує по сьогоднішній день,замість розвитку. ![]() Так само,на рибальському форумі "обсмоктування" цін на спорядження вважав правилом дурного тону і ніколи в цьому участі не приймав (хоча тут один "умнік" на днях плів інше),тому і іншим рекомендую таку позицію поступово приймати,бо так легше жити. ![]() Взагалі,тест-драйви пишуться для того,щоб інші читали опус певної особистості і для себе черпали те,що самі вважають корисним та робили певні висновки. А це все робиться виходячи з якихось власних мотивів:як сприймається автор,яка в нього репутація,як він взагалі як людина,та ін. (тут в кожного свої критерії). Багато хто з нас спілкується в реальному житті,тому це не проблема. І так,приступимо коротко до головного ... Можливо,і нічого не писав би,але під впливом останніх зимово-місячних баталій,мовчати гріх. ![]() ![]() Перший патичок тестом до 21 грама,другий до 24. Стосовно зовнішнього вигляду,то тут все супер:обидва красиві,жодної "циганщини",хоча видно породу. Геракл такий собі "коренастий мужчина" в цільному бланку,довжиною 7",в порівнянні з яким Посейдон СС,довжиною 8'2",виглядає тендітною дівчиною вищою на зріст. Щоб не трусити,щось там собі видумуючи,відразу поставив катушки з оснастками і давай пробувати. "Мужчиною" мені комфортно стало працювати від 7-8 грамі+приманка,тут в пригоді стає якийсь дивний "живий" кінчик,по верхах піднімався до 24 грамів+Ізі Шайнер 4". Сам не побачив там ніяких перегрузів (недогрузів),жодного переживання про те,що може щось там статися. Під час зачепів трохи колоди дерев на дні пробував з місця зрушити,спіннінг потужний,дав би Бог,аби клювало те велике,яке потрібно буде,як прийнято в нас говорити "дерти з корчів". До чутливості питань поки немає,та й які питання можуть бути до одночастної палочки,адже навіть на держак коси можна нормально чути,якщо його вистругано з одного стовбура. ![]() А наша "тендітна дівчина" виявилася справжньою Амазонкою. Не дивлячись на зовнішній вигляд та розміри,воно таке зло-сухе,що аж здивувався. Тут я від п"яти грамів+приманка більш-менш нормально розумів, що відбувається з приманкою під водою і жбурляв до 20 грамів (більше просто не хотів,бо спіннінг не мій),але запасу там ще достатньо,щоб і значно більше кидати. Однозначно можу сказати-витримає ще й не таке. Тут колод ніхто не "рушив",стосовно "дерти з корчів" трохи згодом скажу. Стосовно "чуйки"-на висоті. Пробував катушки міняти місцями,то мені з Мегабасом чомусь більше сподобалося на обидвох патичках,але не зважайте,просто я Стізами давно не кидав. І,о великий гріх, на шпулі Мегабаса в мене намотаний шнур Яматойо розміром #1.5. І знаєте що скажу ? Якщо буде треба,то і шнурком #2 буду ловити Салті Сенсейшином,лише цього умови рибалки вимагали б ! ![]() Не можу поки надати перевагу якійсь з цих двох палочок,бо це не реально,але обидві сподобалися. Вони чимось схожі,і в той же час абсолютно різні. Правда,Гараклом можна і воблери на славу пошарпати. Оснастки,катапультовані,спіннінгами цими летять досить гарно,точно і далеко. Але,мати потрібно обидві ! ![]() Шкода,що на рибі не випробував,бо за цілий день мав лише одну невиразну покльовку. Ап"ЬЯть давлЄнІЄ,курва ... ![]() ![]() CIMG2122.jpgCIMG2124.jpgCIMG2116.jpgCIMG2117.jpg Востаннє редагував Dohtur78: 06.02.2016 о 21:27. |
![]() |
![]() |
21 користувачів подякували |
![]() |
#605 | |
Звідки Ви: Днепр
Дописи: 616
Дякував: 760
Дякували 2.680 раз(и) в 283 повідомленнях
|
Цитата:
![]() выкинь с головы эту надутую проблему. Не нужно утяжелять спиннинг для идеального баланса. у меня вот в углу стоят 9 собранных спиннингов, специально проверил А ГДЕ ЖЕ у них баланс, а то я никогда не проверял ![]() баланс у всех там же где и у твоего спиннига, выше катушки, возле, как ты говоришь, зажимной муфты. спасибо за вопрос, хоть сам узнал где у моих спиннингов баланс ![]() |
|
![]() |
![]() |
11 користувачів подякували |
![]() |
#606 | |
Модератор
Звідки Ви: Киев
Дописи: 14.817
Дякував: 18.690
Дякували 33.094 раз(и) в 7.460 повідомленнях
|
Цитата:
![]() ![]() Я сам не сторонник размазывать прения о балансах и чувствительностях ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#607 | |
|
Цитата:
я никогда не держал в руках 9 футов с катушкой 150 грамм т.к. Лайтовых таких палок у меня не было в росте 9, а Хеви .... зачем там такая катушка легкая. воообщем, напрашивается вопрос, сколько эта удочка весит при такой длине и какой тест у нее? если это палка с тестом до грамм 40 то зачем такая легкая катушка, а если это палка с тестом , как пример, до 15 то баланс был бы почти идеальный с катушкой 150 грамм Даже не баланс был бы идеален, а ощущения баланса. ниже объясню почему так. Кстати, как я в прошлом посте писал, я действительно не обращаю внимание на баланс снастей МУЛЬТОВЫХ , т.к. баланс у всех снастей полюбому почти идеален, если ,правда, выдерживать гармонию снасти. (ну к примеру, не ставить же Риогу на палку до 10 грамм в тесте, хотя и там баланс будет идеален т.к. вес Риоги убьет вес палки ![]() вот с мясом - там действительно часто подбираю катушку с подходящим весом для каждого спиннинга. Почему так? Возьми, к примеру, снасть под мясо с ужасным балансом катушка+палка. Ты держишь ее и понимаешь, что снасть тебя напрягает с балансом. Потом возьми эту же снасть и переверни катушкой вверх!!! сделал так? и что? уверен, что тебе уже кажется что баланс идеален на снасти. Почему так происхоит наверно уже все знают, не буду описывать почему происходит такой эффект. Собственно, поэтому у снастей с мультовыми катушками всегда, почти всегда, идеальный баланс. даже если ИДЕАЛЬНОГО баланса нет, то эта снасть воообще не напрягает, а вот с мясмом постоянно получаешь раздражение и стараешься изменить хват. Востаннє редагував RENSI: 07.02.2016 о 17:15. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#608 | ||
Модератор
|
Цитата:
![]() ![]() ![]() Цитата:
![]() ![]() Возвращаясь к кастингу. Пример№1. Моя основная удочка - Эрайвл Овер Севен 782МН, с ней использую Калькутту 201 и ЗИЛ, вес Калькутты - 260гр, ЗИЛа - 210, с Калькуттой ловить реально комфортнее. Пример№2. Переделанный с мясного норстримовский Ультрасенс до 10грамм (был 9-ка, стал 8,2), ощущения с ТДЗ-кой комфортнее, чем с воздушкой ![]() В общем, давно пришёл к мысли, что чем больше длина удочки и чем больше её тест, тем актуальнее вопрос баланса. Кстати, многие топовые именитые удочки, длиной 86 и больше, тестами от унции и выше, до сих пор делают с возможностью балансировки. |
||
![]() |
![]() |
Пользователь сказал cпасибо: |
RENSI (07.02.2016)
|
![]() |
#609 | |
|
Цитата:
хотя...возможно какие то морские серии для дальнего заброса, палки в 4-5 метров )) Востаннє редагував RENSI: 07.02.2016 о 21:28. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#611 |
Звідки Ви: Біля "Зачарованої Десни"
Дописи: 4.745
Дякував: 2.455
Дякували 7.047 раз(и) в 2.054 повідомленнях
|
Баланс придумали москальські продавани, щоб отримувати гроші за довгі кивкові вудлища аля "руські джиг".Як не балансуй довгий спінінг з котушкою,причепивши на жилку джигу вагою грам 30,він буде по любому кивати кінцем до низу.
Це навіть не ІМНО. З повагою. |
![]() |
![]() |
![]() |
#612 |
Звідки Ви: Чернигов
Дописи: 214
Images: 13
Дякував: 50
Дякували 63 раз(и) в 20 повідомленнях
|
Одна очень серьезная японская контора "NORIES", которая делает кастинговые палки стандартно с балансирами. Norio Tanabe, который разрабатывает эти палки - очень уважаемый человек и уж точно не москаль
![]() [[Ссылки только членам профсоюза. ] |
![]() |
![]() |
![]() |
#613 | |
Модератор
|
Цитата:
![]() ПС я чот не пойму, что, на самом деле, все считают, что мульт весом 150 грамм - лучшее решение для взрослого восьмифутового удилища с тестом 30-60 грамм? ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#614 |
Звідки Ви: Украина, Сумы
Дописи: 1.488
Дякував: 2.271
Дякували 1.111 раз(и) в 581 повідомленнях
|
Не все, конечно. Просто есть те кого прет от рыбалки, а есть те кого прет от снастей. Первым вес катушки пофиг, а вторым лишний вес влияет на феншуй.
|
![]() |
![]() |
Пользователь сказал cпасибо: |
set_terry (08.02.2016)
|
![]() |
#615 | |
Модератор
|
Цитата:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#617 |
читатель
Звідки Ви: г.Хмельницкий Межрегиональная торговая компания
Дописи: 1.322
Дякував: 1.856
Дякували 360 раз(и) в 190 повідомленнях
|
Зачем задавать такие вопросы,все подойдут но как на долго?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#618 | |
Модератор
Звідки Ви: Київ
Дописи: 11.899
Blog Entries: 5
Дякував: 10.051
Дякували 16.442 раз(и) в 5.301 повідомленнях
|
Цитата:
Мульт, какого минимального веса, мог бы оптимально подойти для джига приманками 30-60 грамм? Баланс во внимание не берём. Можно сразу с примерами конкретных катушек ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#620 | |
Модератор
Звідки Ви: Київ
Дописи: 11.899
Blog Entries: 5
Дякував: 10.051
Дякували 16.442 раз(и) в 5.301 повідомленнях
|
Цитата:
![]() Лично меня вообще интересует конкретный мульт: Зил ПЕ спешл ( золотой), катушка весом в 220 грамм, с гипер парой. Какой максимальный вес джиги для данной катушки? Имеются в виду постоянные нагрузки, а не иногда ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
|