|
![]() |
|||||||
| <Отчеты> | <Барахолка> | <Общалка, Объявления> | <Галерея> | <<Дневники>> |
Мульт Клуб
|
![]() |
|
|
Параметри теми | Параметри перегляду |
|
|
#1181 | |
|
mista ryba lowa
|
Цитата:
|
|
|
|
|
|
|
#1182 |
|
Звідки Ви: Ирпень
Дописи: 1.928
Дякував: 228
Дякували 1.084 раз(и) в 552 повідомленнях
|
может быть. крайне тяжело выискивать зерна рациональных аргументов среди тонн эзотерических мантр.
может быть. есть ссылка на тестирование? интересно, что сравнивали и как. |
|
|
|
|
|
#1184 |
|
mista ryba lowa
|
Я ж декілька разів писав 1516 ) а про td-z дякую, я вже давняче заглядаюся в той бік. Доторкнутися так би мовити - до історії. Доречі, згаданий 20 метан також бував в моїх лапках, їм можна покласти майже як татулою, але це гальма в ноль, і з напрягами що "ой можу відстрелити". Але в нього й шпуляє ще вузкіша.
Востаннє редагував zbb: 23.08.2025 о 05:48. |
|
|
|
|
|
#1185 |
|
Звідки Ви: Киев
Дописи: 305
Дякував: 83
Дякували 122 раз(и) в 83 повідомленнях
|
Всім доброго, нарешті приїхав комплект.
Я починаючий, тому задам два тупих питання 1. Шнур намотувать з натягом, чи мона як на мясорубку, бабіну в воду і погнав?? Цікавлюсь, щоб зменшити вспушування на закиді. Мотати +/- 1 мм до бортика 2. Фрікціон під час ловлі закручувати до упору?? чи до половини? і в якому стані зберігати? |
|
|
|
|
|
#1186 | |
|
mista ryba lowa
|
Цитата:
Намотувати - перші метри під натягом, далі можна як зручно. Мотати, краще спочатку, поменше Залежить від того що приїхало, і яка там глибина шпулі.2. Да як і на мясі, затягнув, рукою стягнути спробував, якщо не то - виправив. Зберігати відпущеним. |
|
|
|
|
|
|
#1187 |
|
Дописи: 863
Дякували 564 раз(и) в 82 повідомленнях
|
намотав шнур, поставив чистий свинець по максимальному тесту, зробив 10 закидів (заодно трохи пограєшся з осьовиком) - воно саме лягло як потрібно
|
|
|
|
| Пользователь сказал cпасибо: |
tacha79 (12.09.2025)
|
|
|
#1188 |
|
|
Дякую.
Приїхало абушка мах3, спінінг китай ростом 2.1м до 30 грам і шнур китай різнокольоровий, пише 0,23 мм, мабуть кріпкий , але більшість пише, що перший шнур піде в утіль, тому такий і брав.Як прив"язати, вроді знайшов, нічого геніального, головне не перепутати на яку сторону вузел пустити, щоб самозатягувався |
|
|
|
|
|
#1189 |
|
Модератор
Дописи: 14.892
Дякував: 18.821
Дякували 33.211 раз(и) в 7.506 повідомленнях
|
Я завжди креплю шнур на шпулю замозатяжним вузлом, в залежності від товщіни та особливостей шпулі - одинарними чі двойним, перши віткі під натягом вручну, перевіряємо, якщо не прокручується, інші можно вже під невеликим натягом. Мотати метрів 100, можна і менш для початку. Шнур краще жорсткіше, товщина 1.2...1.5.
|
|
|
|
Балтиец (12.09.2025)
|
|
|
#1190 |
|
|
Ну спробував, що таке мультиплікатор, чому ніхто не каже, що крім патика і катушки об"овязково мати з собою шило
![]() ![]() Снасть цікава, не скажу що сподобалась, але треба ще попрацювати з нею Що не сподобалось - під кожну приманку треба постійно коригувати тормоза, бо відразу борода, із-за голови так і не зміг нормально кинути, найкраще виходить боковий закид, блешня +/- 20 грам вилітає близько 40 м (шнур крашений і думаю по 10 м кожен відрізок), головка свинцю, може на 3-4 м далі, силікон в районі 30-35 метрів. Все що легше 12 грам мабуть і 20 м не пролітає. чутливості звісно не відчув, як багато хто пише, головка в 25 грам не чути коли падає, тільки по провису, вертушку чути що завелась, про колебалку поки не зрозуміло. Хоча може ще залежить від прута, самий дешевий з алі, щей тревел з 6 кусків .Сподобалось, що шнур 0,23 і похеру всяка трава і лілії. Треба ще пару раз вийти спробувати. |
|
|
|
|
|
#1191 | ||||
|
|
...в жопі ;)
"нормальные" люди ловят мясорубками и в ус не дуют. а беспокойные с зудом в указанном месте начинают искать новых ощущений, покупают мульты и т.д. и правильно. кто стагнирует и не пробует нового, тот ходячий труп. Цитата:
это как раз один из самых перебежкоемких способов заброса. больше склонен к перебежкам, может быть, разве что заброс из-под себя в стесненных условиях, когда надо кинуть в узкую щель под ветками и т.д. Цитата:
сколько весит шпуля? Цитата:
Цитата:
если на катушке, шнуре, приманках на сегодняшний день сэкономить можно без проблем и все равно получить при этом отличный результат, то удилище надо выбирать сначала по требуемым характеристикам, а только потом уже смотреть на цену. удилище это ключевой компонент всей снасти. 0.23 нарисовано, а по факту сколько? мультовый сетап, конечно, терпит толстые шнуры, но всему есть предел. если там реально, например, 0.5 мм, то для унцовой снасти это будет перебор. Востаннє редагував _absh: 15.09.2025 о 12:04. |
||||
|
|
|
|
|
#1192 | |
|
Звідки Ви: м.Житомир
Дописи: 358
Дякував: 13
Дякували 34 раз(и) в 19 повідомленнях
|
Цитата:
На рахунок котушки вашої не знаю,абухами не ловив. З Шімано можна взяти ту ж нову Курадо М на алі за тисяч 5 мабуть зі знижками,або Татулу ,ще дешевше. І вудлище нормальне,для новачка краще щось пом"якше,у Мейджор Крафт є хороші бюджетні вудлища,прямо для новачків,тисяч три коштує,з тестом до 20-30г,дивлячись на ваші потреби(Major craft FIRSTCAST наприклад). Шнур як новачку можна 2.0,розплутується нормально,і відстрілів не має бути. Можете щось трохи товстіше поставити,але канат є канат,буде парусити,погано летіти,про "чуйку" також можете забути. У мене на комплекті до 100г стоїть шнур 2.0. По закиду-настроюєте осьовик,щоб приманка повільно опускалась,а не падала коли відпускаєте шнур(потім коли трохи начитесь пробуйте просто прибирати люфт і коли приманки приземляється на воду гальмувати пальцем). Гальма спочатку ставите на макс позицію. Пробуєте кидати,й по ходу діла потроху відпускаєте. Кидайте плавніше,не треба задавати різкий імпульс як безінерційкою. На рахунок претензій до снасті-щоб була чуйка,треба й комплект більш-менш нормальний. Яку ви чуйку хочете від держака для лопати,ще й з якимось незрозумілим шнуром? На рахнок того,що багато борід і начебто гальма треба налаштовувати під кожну нову приманку-тут вже справа в майстерності. Я не якийсь ас,але на осьовику просто прибираю люфт,гальма в мене зазвичай десь посередині,дуже рідко щось підлаштовую,з цими настройками кидаю як якийсь 110ий воблер 15г,так і свімбейт чи джерк 70-90г,нічого не міняючи. І знову ж таки на рахунок борід-з хорошим комплектом їх не буде,от просто це треба спеціально хотіти ту бороду зловити. На рахунок дальності-на приманках грамів від 15 мульт нічим не уступає безінерційці,якщо брати парусні приманки,то ще й на порядок далі кине. |
|
|
|
|
|
|
#1193 |
|
|
Вага шпулі на сайті 18 грам.
Шнур #2.0 по нашому 0,23, десь так і є, якщо порівняти з жилкою 0,25 мм, то він трохи тоньше. Майже всі бороди при спробі кидати із-за голови, треба спочатку привикнути до бокового. За спінінг згоден, треба щось інше, може і Major craft FIRSTCAST,, може знаєте де можна в руках потримати в столиці? а може і ??? ще не внікав в цю тему, тому ще і бюджет не визначав ![]() І шнур треба зменшити до #1.5, або цей перемотати, чомусь здається не дуже щільно лежить і можливо верхні витки продавлюються. |
|
|
|
|
|
#1194 | |||
|
|
многовато, но должно быть приемлемо для приманок весом ориентировочно 15+ г.
проблема, скорее всего, не в катушке. (не помешает, впрочем, взвесить шпулю самому, чтобы убедиться, что там реально 18, а не 38 какие-нибудь). Цитата:
проблема, скорее всего, не в шнуре. Цитата:
самое главное: не пытаться кинуть подальше, т.к. это самый короткий путь к бородам и отстрелам приманки. сначала надо учиться кидать точно и без перебежек. дальность потом сама придет. Цитата:
если ложится неплотно, это тоже не проблема. надо только помнить, что заброс после вываживания крупной рыбы или коряги надо делать очень легкий, чтобы не получить отстрел, если там вдруг случились врезки шнура в намотку. а вот удилище да. если в этой снасти есть какая-то проблема, то, скорее всего, ее надо искать первым делом в удилище. если джиг не планируется как основной способ ловли, то я б рекомендовал смотреть на что-то длиной в первом приближении ~2.10 (семь футов), не с концевым строем (чтобы гнулось под нагрузкой от середины или чуть ближе к верху) и жесткое (чтобы ничего не шевелилось, когда трусишь в руках) при заявленном тесте до 28-35 г (1-1.25 унции). если планируется твич, то надо учитывать длину рукояти: она должна быть такой, чтобы не упираться в бицепс при анимации. Востаннє редагував _absh: 16.09.2025 о 14:49. |
|||
|
|
|
tacha79 (18.09.2025)
|
|
|
#1195 |
|
Звідки Ви: Киевская обл.
Дописи: 693
Дякував: 12
Дякували 194 раз(и) в 65 повідомленнях
|
..
|
|
|
|
|
|
#1196 |
|
mista ryba lowa
|
Щось згадалось як півдипивший Петрік сказав "а ну дай я спробую" і с першого ж закиду жбурнув 20 грамів метрів на 60 без жодних перебіжок.
![]() Більш того, він ще години дві відкидав жодного разу не зробивши "гніздо". Комплект був ЗІЛ 1516 та М86 скайлайн. |
|
|
|
|
|
#1197 | |
|
Звідки Ви: м.Житомир
Дописи: 358
Дякував: 13
Дякували 34 раз(и) в 19 повідомленнях
|
Цитата:
[[Ссылки только членам профсоюза. ] [[Ссылки только членам профсоюза. ] Котушку я так розумію брали б.у? Бо подививсь,у продажу тільки макс4. До речі не думав,що в нас такі супер бюджетні мульти є,3 тисячі без знижок,у нас за такі гроші й безінерційку нормальну не купиш. |
|
|
|
|
tacha79 (18.09.2025)
|
|
|
#1198 |
|
|
|
|
|
|
|
|
#1199 |
|
|
я, кстати, если бы сейчас что-то выбирал себе под унцовую неджиговую мультовую снасть без возможности потрусить палку в руках перед покупкой, то взял бы, руководствуясь обзорами, как раз басспару. выглядит она как то, что и должно быть. правда, она дешевенькая, судя по всему. если б знать что-то выше уровнем, но аналогичное по строю, то взял бы его.
|
|
|
|
![]() |
|
|
|
|