Назад   ОБЩАЛКИ ДОМА РЫБАКА > Как мы ловим > Мульт Клуб
<Отчеты> <Барахолка> <Общалка, Объявления> <Галерея> <<Дневники>>

Примітки

Мульт Клуб
Мультовые снасти, удилища, обслуживание апгрейд мультипликаторов, техника ловли, прочее

Відповідь

Параметри теми Параметри перегляду
Старий 22.01.2026, 15:28   #601
Olexandr_Korobchuk

Звідки Ви: Бориспіль
Дописи: 2.103
Blog Entries: 22
Дякував: 533
Дякували 1.583 раз(и) в 706 повідомленнях
Тре подумати
Olexandr_Korobchuk зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 22.01.2026, 16:16   #602
zbb
mista ryba lowa

Звідки Ви: Осокорки
Дописи: 5.683
Images: 9
Blog Entries: 1
Дякував: 11.685
Дякували 11.330 раз(и) в 2.273 повідомленнях
Цитата:
Допис від Alexandr_Korobchuk Переглянути допис
Козаки, а є який китайовський флюр за адекватні гроші? бо шось ніяк не можу знайти
Поводковий?
zbb зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 22.01.2026, 16:30   #603
Olexandr_Korobchuk

Так.
Старий 22.01.2026, 17:49   #604
zbb
mista ryba lowa

раз - [[Ссылки только членам профсоюза. ]

два - [[Ссылки только членам профсоюза. ]

оби два гарні, нема до чого приколупатся, другий більш жорсткий, нагадує v-hard правда я їм лише пару місяців відловити встиг, може він по весні як карєта золушки, в гарбуза перетвориться. А цуріною я два-три роки відганяв, вона точно не перетвориться Якщо б ці поци ще й бабінки, як у селектівського флюра раніше були, робили... Бо доводиться перемотувати

ПС: де дешевше не шукав, запостив перше посилання з пошуку
Пользователь сказал cпасибо:
Olexandr_Korobchuk (22.01.2026)
Старий 22.01.2026, 22:28   #605
zbb
mista ryba lowa

Pps. Все що випробовував з алішних більш дешевих флюрів - все якийсь лайняк, він чорнішае від запальнички, але або тягнеться, або лущиться продольними волокнами, причому таких було декілька. Перший я так розумію взагалі не флюр, а другий флюр але якась отработка від нормального. Мабудь, за рахунок того що фторуглерод як матеріал сам по собі не дешевий, нижче якогось рівня ціна не може бути навіть у китайців.

Востаннє редагував zbb: 23.01.2026 о 05:25.
Olexandr_Korobchuk (23.01.2026)
Старий 23.01.2026, 11:20   #606
KLM

Звідки Ви: Киев, Оболонь
Дописи: 2.615
Дякував: 327
Дякували 3.232 раз(и) в 1.050 повідомленнях
Цитата:
Козаки, а є який китайовський флюр за адекватні гроші? бо шось ніяк не можу знайти
Ну, ситуація у вас з флюром банальна - не важливо який він, японський чи китайський , але якщо не контролювати після закиду наявність навіть найменших " вздувань" , навіть на один виток, рано чи пізно улітає здоовенний шмат флюра. Вздута петля просто перебивається на швидкості при закиді, флюр до цього капризний. Це саме тому, якщо дивитися простаферськв відео, видно як периодично рибалки після закиду підтягують рукою флюр з шпулі. Навіть якщо наче якогось натяку на бороду і не видно.
По китайським - сембо/ зукібо юсають, хтось мавлос. Треба дивитися м'який чи жорсткий. Треба дивитися по відгуках на Алі, там народ прошарений, як правило тестують все на горіння/ плавлення, щоб дійсно був флюр.
Ну і не треба орієнтуватися на дешевий сегмент
Недорого, до речі , Яматоєвський флюоробласт, ціна/ якість.
У мене запаси Торей Екселент відкладені, то я не переймаюсь.

Востаннє редагував KLM: 23.01.2026 о 11:26.
KLM зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 23.01.2026, 12:21   #607
fisherluck

Звідки Ви: м.Житомир
Дописи: 675
Дякував: 42
Дякували 168 раз(и) в 121 повідомленнях
Отримав на днях Loongze b51mc-можна сказати,що китайські котушки в моїх очах офіційно реабілітовані Котушека справляє дуже приємне враження,дуже гарна косметично,якісно виготовлена,хід також непоганий,не клькутта звісно але за свої гроші достойний,трохи в'язкуватиий через густу змазку(класика у котушок від Дайви). В цілому в порівнянні з тою ж Dmk Cheetah це небо і земля,в останньої відчувається дешевизна у всьому,я вже мовчу про хід. Залишилось попасти на воду,перевірити як кидає. В парі з Тетоном до 3г комплект важить 180г. Питання-чи є сенс міняти шпульні підшипники на гібриди або кераміку?
fisherluck зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
2 користувачів подякували
Smolik (23.01.2026), zbb (26.01.2026)
Старий 23.01.2026, 14:17   #608
Olexandr_Korobchuk

Цитата:
Допис від fisherluck Переглянути допис
... Питання-чи є сенс міняти шпульні підшипники на гібриди або кераміку?
Якщо будеш ловити на всяку дрібноту - гібриди/кераміка дадуть легший старт. Гібриди тихіші, кераміка шумна (на любителя або пофігіста). Але й рідні шари гарної якості.
На DMK поставив гібриди, на Loongze - кераміку. Сказати, що між ними є якась різниця в закиді не можу - кидав 2,5гр+приманка. Але в мене то самий низ...
Старий 23.01.2026, 14:45   #609
zbb
mista ryba lowa

Цитата:
Допис від KLM Переглянути допис
хтось мавлос
От він в мене на волокна крошиться як повідець, а в якості основного - мене на пів рибалки вистачило.
Старий 23.01.2026, 14:56   #610
Olexandr_Korobchuk

Замовив на Амазоні Yamatoyo Fluoro Valuestar 300м + на Алі SeaKnight Fluorocarbon 100M
zbb (04.04.2026)
Старий 23.01.2026, 19:30   #611
Smolik

Звідки Ви: Полтава
Дописи: 3.664
Дякував: 1.741
Дякували 2.377 раз(и) в 996 повідомленнях
Цитата:
Якщо будеш ловити на всяку дрібноту - гібриди/кераміка дадуть легший старт. Гібриди тихіші, кераміка шумна (на любителя або пофігіста). Але й рідні шари гарної якості.
На DMK поставив гібриди, на Loongze - кераміку. Сказати, що між ними є якась різниця в закиді не можу - кидав 2,5гр+приманка. Але в мене то самий низ...
Саня, не треба там інших підшипників. 2,5гр можна кидати з-за вуха, з-під правого яйця, без замаху. Як хош, короче.
Smolik зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 23.01.2026, 19:43   #612
Olexandr_Korobchuk

Рома, пізно - вже втулив (завжди руки чесались спробувати кераміку). Спробував - різниці із стоковими не побачив приманка летить однаково гарно, але звук....
Старий 24.01.2026, 18:06   #613
fisherluck

Звідки Ви: м.Житомир
Дописи: 675
Дякував: 42
Дякували 168 раз(и) в 121 повідомленнях
Цитата:
Допис від Smolik Переглянути допис
Саня, не треба там інших підшипників. 2,5гр можна кидати з-за вуха, з-під правого яйця, без замаху. Як хош, короче.
А якшо з під лівого?
fisherluck зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 24.01.2026, 18:10   #614
Smolik

Звідки Ви: Полтава
Дописи: 3.664
Дякував: 1.741
Дякували 2.377 раз(и) в 996 повідомленнях
Цитата:
Допис від fisherluck Переглянути допис
А якшо з під лівого?
То для лівшів
Smolik зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
fisherluck (25.01.2026)
Старий 26.01.2026, 11:18   #615
Olexandr_Korobchuk

Цитата:
Вирішив влаштувати покидушки в дворі, будо пару питань щодо роботи ДС.
Комплект DMK Cheetah Air (шпуля DC) + Volkey 692ml BFS. Кидав 2,5гр+Larva2.5...
Заради цікавості вчора вийшов покидати цим же комплектом тільки шпулю поставив з магнітними гальмами.

В результаті приманка стабільно летіла на 26-27м (очікував приріс в забросі хоча б метрів 3, але фіг там). Танці з бубном гальмом приросту не давали. Звісно можна було кинути на 3 метра далі, але гальма працювали на грані фолу - маленьки вітерець і зразу перебіжки (на реальній рибалці для мене це не варіант).

Потім поставив на палочу Daiwa SS SV + мілкошпуля від АМО. Дальність закиду така ж як і в DMK. Але звернув увагу, що в DMK гальма працюють більш плавно ніж в Daiwa, в якої один клік і перебіжка. Ну і на УЛ/Л паличці DMK виглядає якось гармонічніше (не проектувалась SS SV для УЛ, то ж це очікувано).

Для себе зробив висновок, що китайська ДС цілком робоча річ, яка мало в чому поступається магнітці (що китайській АІМ, що японському Маг Форсу). В моєму арсеналі вона зайняла свою нішу: під конкретні умови і місце.

Якось так. Якщо що, все викладене то лише моє бачення (на істину не претендую)
Vasylii (26.01.2026)
Старий 26.01.2026, 19:07   #616
Vasylii

Звідки Ви: Торонто.
Дописи: 1.022
Дякував: 799
Дякували 598 раз(и) в 342 повідомленнях
Цитата:
Заради цікавості вчора вийшов покидати цим же комплектом тільки шпулю поставив з магнітними гальмами.

В результаті приманка стабільно летіла на 26-27м (очікував приріс в забросі хоча б метрів 3, але фіг там). Танці з бубном гальмом приросту не давали. Звісно можна було кинути на 3 метра далі, але гальма працювали на грані фолу - маленьки вітерець і зразу перебіжки (на реальній рибалці для мене це не варіант).

Потім поставив на палочу Daiwa SS SV + мілкошпуля від АМО. Дальність закиду така ж як і в DMK. Але звернув увагу, що в DMK гальма працюють більш плавно ніж в Daiwa, в якої один клік і перебіжка. Ну і на УЛ/Л паличці DMK виглядає якось гармонічніше (не проектувалась SS SV для УЛ, то ж це очікувано).

Для себе зробив висновок, що китайська ДС цілком робоча річ, яка мало в чому поступається магнітці (що китайській АІМ, що японському Маг Форсу). В моєму арсеналі вона зайняла свою нішу: під конкретні умови і місце.

Дякую. Думаю,що цікаво всім як кидають китайські Дс у порівнянні з другими гальмами.
Думаю,що приблизно рівна довжина закиду з магніткою підтверджує лінійні мотиви цієї Дс. Ну а СС Св + Амо це не зовсім Магфорс,навіть якщо Амо з рухомим індуктором,але до порівняння піде.
Можу долучитись до порівняння тестами,коли погода візьметься за розум...якщо кидатись пляшками не будете)))
І ще, до повноцінного тесту бажано б добавити приманок іншої ваги та лопухастості,як воблерки,джиг зі слагом прогонистим,тощо...
Vasylii зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 26.01.2026, 20:12   #617
Olexandr_Korobchuk

Цитата:
Допис від Vasylii Переглянути допис
... Думаю,що приблизно рівна довжина закиду з магніткою підтверджує лінійні мотиви цієї Дс....
Можливо і так. З практичної сторони (на рибалці),як на мене, без різниці який вид гальма на катушці - головне, що би вони працювали комфортно (стабільно + прогнозовано) на закиді. Колись заморочувався які гальма кращі: Шиманівські цетробіги, чи Дайвовський Магфорс. А тепер просто ловлю рибу і не парю цією дурньою собі мізки.

Цитата:
Допис від Vasylii Переглянути допис
.... Ну а СС Св + Амо це не зовсім Магфорс,навіть якщо Амо з рухомим індуктором....
Індуктор нерухомий, то ж, по-суті, маємо звичайні лінійні гальма. Припускав (скоріше надіявся) що, можливо, буде приріст за рахунок діаметра шпулі. Але сталось не так як гадалось. Фізика, зараза, невблаганна

Востаннє редагував Olexandr_Korobchuk: 27.01.2026 о 08:50.
Старий 26.01.2026, 22:49   #618
Vasylii

Звідки Ви: Торонто.
Дописи: 1.022
Дякував: 799
Дякували 598 раз(и) в 342 повідомленнях
Цитата:
Можливо і так. З практичної сторони (на рибалці),як на мене, без різниці який вид гальма на катушці - головне, що би вони працювали комфортно (стабільно + прогнозовано) на закиді. Колись заморочувався які гальма кращі: Шиманівські цетробіги, чи Дайвовський Магфорс. А тепер просто ловлю рибу і парю цією дурньою собі мізки.
Так і є,після спроб та помилок у пошуці найкращого розумієш що ловити зможеш з любими гальмами,просто підстроївши налаштування та закид...
А всі ці тести скоріше в допомогу тим,хто тільки починає та не хоче вкладати багато коштів в спроби.

Цитата:
Індуктор нерухомий, то ж, по-суті, маємо звичайні лінійні гальма. Припускав (скоріше надіявся) що, можливо, буде приріст за рахунок діаметра шпулі. Але сталось не так як гадалось. Фізика, зараза, невблаганна
Тому і можна спробувати другі приманки,щоб побачити різницю(або її відсутність),і тоді дійсно наверх вийде тільки питання "а навіщо платити більше"... якщо це цікаво комусь,звістно.
Vasylii зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 27.01.2026, 17:51   #619
KLM

Звідки Ви: Киев, Оболонь
Дописи: 2.615
Дякував: 327
Дякували 3.232 раз(и) в 1.050 повідомленнях
Цитата:

Ну, якісна ДС, якщо витягує дальність +- ту ж що простіші гальма. Але справжній плюс ДСшек виявляється на складних приманках, лопухастій гумі, воблерах-мінноу, флетах. Там контекстна характеристика гальм відкривається повністю.
KLM зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 28.01.2026, 13:27   #620
Samosval

Звідки Ви: г. Белая Церковь
Дописи: 874
Дякував: 4.840
Дякували 5.912 раз(и) в 406 повідомленнях
зимовий кастинг

Усім доброго здоровя

Маю ідею спробувати кастинг з льоду, так як катушки зимові мультиплікатори зазвичай мають вагу 180-220 грам, то хочу спробувати якийсь маленький мульт у вазі 130-150 грамів, єдина проблема що вимотка у зимового має бути десь плюс/мінус 50-60 см.
спіннінг планую зібрати 90-100 см десь під ньго.

можливо є якісь цікаві варіанти з аліка?
Samosval зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Відповідь

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 19:18.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2026 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010

Без ГМО Kapitan.ua mirrybolova.com.ua
Лодочные моторы на motor.com.ua