Назад   ОБЩАЛКИ ДОМА РЫБАКА > Как мы ловим > Мульт Клуб
<Отчеты> <Барахолка> <Общалка, Объявления> <Галерея> <<Дневники>>

Примітки

Мульт Клуб
Мультовые снасти, удилища, обслуживание апгрейд мультипликаторов, техника ловли, прочее

Відповідь

Параметри теми Параметри перегляду
Старий 02.01.2026, 19:54   #481
Andron
Модератор

Звідки Ви: Киев
Дописи: 14.994
Дякував: 18.997
Дякували 33.438 раз(и) в 7.568 повідомленнях
Як то кажуть " глибокє ІМХО" - не бачу приводів для суперечок. Будь яка риболовна котушка являє собою примитивний механічний пристрій, такий собі, лісапет, це даже не дрон . Все, що можна зробити, так це виготовити єї з якісного матеріалу та с гарною точністю. Як не крути, якщо хоча б ці дві умови будуть виконуватися, то на виході буде непоганий девайс, але! хто б його не зробив, чі япон, чі китаєць, чі індус, ціна його не буде відрізнятися суттєво. Тому, особисто я, коли бачу мульт за 20 дол, чі за 50, у мене є така думка, шо той вироб, або зроблено з гівна та палиць, або має косяк на косяку, або його зливають, бо нх нікому не потрібен, або це звічайні маркетингові ігри ( що, до речі, іноді дуже корисно)
Andron зараз на форумі   Відповісти з цитуванням
3 користувачів подякували
dddnew (03.01.2026), Tegeran (02.01.2026), Vasylii (06.01.2026)
Старий 02.01.2026, 21:06   #482
_absh

Звідки Ви: Ирпень
Дописи: 1.975
Дякував: 230
Дякували 1.106 раз(и) в 563 повідомленнях
Цитата:
Допис від Alexandr_Korobchuk Переглянути допис
А можна фотку кривої ручки і щілин в корпусі?

Бо такої сраки не бачив навіть китайських катушках за 30$
с самого начала интуитивно чую user error, но не имею оснований о нем заявить.
_absh зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 02.01.2026, 22:41   #483
KLM

Звідки Ви: Киев, Оболонь
Дописи: 2.615
Дякував: 327
Дякували 3.232 раз(и) в 1.050 повідомленнях
Цитата:
Допис від Andron Переглянути допис
Як то кажуть " глибокє ІМХО" - не бачу приводів для суперечок. Будь яка риболовна котушка являє собою примитивний механічний пристрій, такий собі, лісапет, це даже не дрон . Все, що можна зробити, так це виготовити єї з якісного матеріалу та с гарною точністю. Як не крути, якщо хоча б ці дві умови будуть виконуватися, то на виході буде непоганий девайс, але! хто б його не зробив, чі япон, чі китаєць, чі індус, ціна його не буде відрізнятися суттєво. Тому, особисто я, коли бачу мульт за 20 дол, чі за 50, у мене є така думка, шо той вироб, або зроблено з гівна та палиць, або має косяк на косяку, або його зливають, бо нх нікому не потрібен, або це звічайні маркетингові ігри ( що, до речі, іноді дуже корисно)
Там інший механізм ціноутворення, у китайців. Щодо япів, наприклад - ти ж розумієш, що ніяка Стелла ( калькутта, тощо ) не є настількі ж складним девайсом, як рівний по ціні велосипед або пральна машина. Ну де котушка, а де той де байк за 600 умовних.
Та й то, і Дайва і Шимано навіть такі ціни утримують завдяки тому, що є велосипедистами.
Взагалі, чесна ціна крутого мульта - ну 100, ну 150 уйов. А те що бачимо зараз у япів - малосерійка, тому і ціна
KLM зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Пользователь сказал cпасибо:
dddnew (03.01.2026)
Старий 03.01.2026, 01:17   #484
fisherluck

Звідки Ви: м.Житомир
Дописи: 675
Дякував: 42
Дякували 168 раз(и) в 121 повідомленнях
Цитата:
Допис від KLM Переглянути допис
Там інший механізм ціноутворення, у китайців. Щодо япів, наприклад - ти ж розумієш, що ніяка Стелла ( калькутта, тощо ) не є настількі ж складним девайсом, як рівний по ціні велосипед або пральна машина. Ну де котушка, а де той де байк за 600 умовних.
Та й то, і Дайва і Шимано навіть такі ціни утримують завдяки тому, що є велосипедистами.
Взагалі, чесна ціна крутого мульта - ну 100, ну 150 уйов. А те що бачимо зараз у япів - малосерійка, тому і ціна
Складається враження,що китайці дивляться на японців і самі ціни задирають,у мене за 100уе не вийшло купити навіть нормального китайця. І здається мені,що в цій ціновій категорії така якість або кількість браку це норма. Як то кажуть безплатний сир(в нашому випадку хоча б дешевий) буває тільки самі знаєте де. Звісно хочеться надіятись,що колись китайці доженуть японців по якості і її контролю,бо японці трохи нагліють,для прикладу та ж Шімано з її сучасними безінерційками.
fisherluck зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 03.01.2026, 09:09   #485
Andron
Модератор

Цитата:
Згоден, ціноутворення це, майже, загадкове явище , зрозуміти його, іноді, дуже важко. Я, наприклад, ніяк не можу зрозуміти чому на мойці авто з мене за 20 хвилин роботи беруть 500грн Але то такє, я трохи не о том хотів сказати, я до того, що якщо зробити гвінтік з золота, то, хто його не робив, ціна буде аднакава плюс- мінус. На рахунок відповідності цін котушка/лісапет нічого стверджувати не буду, бо не є спецом по виробництву ціх девайсів, гадаю, ти теж
Старий 03.01.2026, 10:55   #486
Olexandr_Korobchuk

Звідки Ви: Бориспіль
Дописи: 2.103
Blog Entries: 22
Дякував: 533
Дякували 1.583 раз(и) в 706 повідомленнях
Вставлю і я свої 5 копійок (хоча ніразу не технарь).

Маю всвоїх запасах стареньку TD-Z 103 - надійна шо капець. От порівнюю її з своїми Зілом, Стізом, Альфасом і т.д., які більш нові - ну не бачу там суттєвого прогресу/різниці в кострукції, всі працюють комфортно і передбачувано, нічим не краще від старенької TD-Z 103. Складається враження, що прогрес в Дайви зупинився, тільки змінюють зовнішність та ще +/- щось по дрнібницям.

З іншого боку китайці - прогрес в якості та конструктивним рішення видно, і дедалі їх мульти все кращі, і кращі що по якості, що по комфорту. Про ціну не буду говорити. Достатньо порівняти перші Хайбо і теперішні...

Якось так, без претензій на істину

Востаннє редагував Olexandr_Korobchuk: 04.01.2026 о 10:38.
Olexandr_Korobchuk зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
3 користувачів подякували
dddnew (04.01.2026), KLM (04.01.2026), zbb (03.01.2026)
Старий 04.01.2026, 12:01   #487
KLM

Хунвейбіни - вони, цобако, хитрі.
Але ,загалом , от як з ними конкурувати?
Маємо,наприклад, мульт Takuma P1 - 02 ( шпулі з короткою віссю )
Просто мульт, бюджет, лінійні гальма.
Але... Ми можемо купити до нього прям боковину з шпулею ( або штатною, або шеллоу, або і обидві ) DC.
І маємо на руках трансформера на дві гальмівні системи і купкою різних шпуль
А ті, у кого вже є Takuma P1 DC - просто можуть докупити собі DC шпуль ,і стокових і шеллоу , за смішні гроші.
І весь цей борщ ( мульт Р1 + боковина з шпулею ДС обходиться як одна шпуля для Шимано ).
Отакий маркетинг....

Takuma P1 2th Dc Kit Universal Micro Electronic Brake Throwing With Sao Sound Left And Right Hand Universal Accessories
[[Ссылки только членам профсоюза. ]
2 користувачів подякували
dddnew (04.01.2026), Olexandr_Korobchuk (04.01.2026)
Старий 05.01.2026, 15:17   #488
fisherluck

Життя мене нічому не вчить,тому вирішив продовжити експерименти з чінчонговськими котушками. Враховуючи мій негативний досвід з брендом DMK замовив малюка Loongze b51 mc,звичайний з магнітними гальмами. Начебто відгуки про них доволі хороші(хоча на DMK теж були),планую поставити її на Kuying Teton 511 до 3г(при умові що знову брак не пришлють),бо Калькутта на цьому вудлищі виглядає як якийсь чотирьохтисячний твін на ультралайті,як в плані ваги так і розміру.
Може у когось була дана модель,буду радий почути якийсь короткий відгук. Також думаю може ще замовити керамічні шпульні підшипники на цей Loongze,чи є сенс це робити,може хтось підкаже?
Старий 05.01.2026, 15:46   #489
KLM

Цитата:
Згоден, ціноутворення це, майже, загадкове явище , зрозуміти його, іноді, дуже важко. Я, наприклад, ніяк не можу зрозуміти чому на мойці авто з мене за 20 хвилин роботи беруть 500грн Але то такє, я трохи не о том хотів сказати, я до того, що якщо зробити гвінтік з золота, то, хто його не робив, ціна буде аднакава плюс- мінус. На рахунок відповідності цін котушка/лісапет нічого стверджувати не буду, бо не є спецом по виробництву ціх девайсів, гадаю, ти теж
Ціноутворення - фірма виробник робить мульти на базовому шассі для декількох брендів. Матеріал шассі ( нейлон, карбон, алюміній, магній ) кількість і якість ШП, комплектація, кількість/ якість/ обсяг шпуль, тип гальмівної, ручка ( карбон/ метал тощо ) - залежить від замовника.
Таким чином скрізна уніфікація, литтєві форми, проги на ЧПУ - все єдине. Звідси великі серії , мала собівартість. Знову такі - специалізація виробництва і і розділ витрат на R&D на велику кількість виробів.Я це мав на увазі. Априорі ціни нижче значно будуть.
Про лісапети - серії лісапетів і компоектуючих для них у Шимано і Дайви ( у голвної контори і там і там ) на порядки більше ніж котушок. ( як ти знаєш - обидва в першу черну лосопедисти )Тому і при рівній ціні лісапета і котушки вартість під 600 ує ( умовно ) - лісапет буде значно складніший, насиченіший складними/ точними вузлами і не дешевими матеріалами.
Є і CUBE i Trek Xcaliber вдома, то люба Стелла/Антарес/Стіз виглядає поряд з ними як сокира по складності.

Востаннє редагував KLM: 05.01.2026 о 16:09.
Старий 05.01.2026, 16:02   #490
KLM

Цитата:
Допис від fisherluck Переглянути допис
Життя мене нічому не вчить,тому вирішив продовжити експерименти з чінчонговськими котушками. Враховуючи мій негативний досвід з брендом DMK замовив малюка Loongze b51 mc,звичайний з магнітними гальмами. Начебто відгуки про них доволі хороші(хоча на DMK теж були),планую поставити її на Kuying Teton 511 до 3г(при умові що знову брак не пришлють),бо Калькутта на цьому вудлищі виглядає як якийсь чотирьохтисячний твін на ультралайті,як в плані ваги так і розміру.
Може у когось була дана модель,буду радий почути якийсь короткий відгук. Також думаю може ще замовити керамічні шпульні підшипники на цей Loongze,чи є сенс це робити,може хтось підкаже?
Це до Роми Смолянського
Старий 05.01.2026, 17:00   #491
Olexandr_Korobchuk

Цитата:
...Може у когось була дана модель,буду радий почути якийсь короткий відгук....
Була, є і буде. Коротко - БІМБА.

Для більшої бімбозності замовив на неї шари фул-керамік
fisherluck (05.01.2026)
Старий 05.01.2026, 17:10   #492
KLM

Там у Лонгзе 70ка нова цікава.
1-10 гр, а гальма як на А100Про.
SV здорової людина
Старий 05.01.2026, 17:10   #493
fisherluck

Цитата:
Була, є і буде. Коротко - БІМБА.

Для більшої бімбозності замовив на неї шари фул-керамік
Підшипники на алі замовляли? Я так розумію там потрібні 4-8-3? Поки що знайшов ось ці: [[Ссылки только членам профсоюза. ]
Старий 05.01.2026, 18:46   #494
Olexandr_Korobchuk

Цитата:
Підшипники на алі замовляли? Я так розумію там потрібні 4-8-3? Поки що знайшов ось ці: [[Ссылки только членам профсоюза. ]
Саме так
Старий 05.01.2026, 18:51   #495
Andron
Модератор

Цитата:
Ціноутворення - фірма виробник робить мульти на базовому шассі для декількох брендів. Матеріал шассі ( нейлон, карбон, алюміній, магній ) кількість і якість ШП, комплектація, кількість/ якість/ обсяг шпуль, тип гальмівної, ручка ( карбон/ метал тощо ) - залежить від замовника.
Таким чином скрізна уніфікація, литтєві форми, проги на ЧПУ - все єдине. Звідси великі серії , мала собівартість. Знову такі - специалізація виробництва і і розділ витрат на R&D на велику кількість виробів.Я це мав на увазі. Априорі ціни нижче значно будуть.
Про лісапети - серії лісапетів і компоектуючих для них у Шимано і Дайви ( у голвної контори і там і там ) на порядки більше ніж котушок. ( як ти знаєш - обидва в першу черну лосопедисти )Тому і при рівній ціні лісапета і котушки вартість під 600 ує ( умовно ) - лісапет буде значно складніший, насиченіший складними/ точними вузлами і не дешевими матеріалами.
Є і CUBE i Trek Xcaliber вдома, то люба Стелла/Антарес/Стіз виглядає поряд з ними як сокира по складності.
Серьог, ти вже на Джилі пересів чі все ще на БМВ їздишь? пора....
Старий 05.01.2026, 19:15   #496
KLM

Цитата:
Серьог, ти вже на Джилі пересів чі все ще на БМВ їздишь? пора....
Ну, приймаючи до уваги, що Джилі - це Volvo, Lotus , Polestar, то був би непоганий варіант
А так то - так, БМВ ( хоча - жінка віджала, майже тількі вона їздить ) . Я на Джипі , на рибалку цікавіше
Старий 06.01.2026, 12:17   #497
Olexandr_Korobchuk

Просто прикольний [[Ссылки только членам профсоюза. ]

До речі, звернув увагу на те скільки китайози роблять катушок з DC гальмами...
Vasylii (06.01.2026)
Старий 06.01.2026, 14:47   #498
KLM

Цитата:
Просто прикольний [[Ссылки только членам профсоюза. ]

Так, у них в місяць десь дві нові позиції з.являються.
Конкуренція. У них свій, CDM ринок десь в півтора рази більщий ніж Штати і Європа разом взяті.
Помітили ж , вже в ходу абревіатури не тількі JDM, USDM але і CDM.
З іншого боку - нам тількі в плюс. Широкий вибір різних по ціні\функціоналу мультів, можна вибрати під задачу\гаманець, весь час щось покращують.
Vasylii (06.01.2026)
Старий 06.01.2026, 15:57   #499
Andron
Модератор

Цитата:
Ну, приймаючи до уваги, що Джилі - це Volvo, Lotus , Polestar, то був би непоганий варіант
Во как! Жаль, Джилі не знає, що воно Вольво та згниває та розвалюється за пару років Ну той ладно, загалом, все зрозуміло, далі не цікаво
Старий 06.01.2026, 17:48   #500
Vasylii

Звідки Ви: Торонто.
Дописи: 1.022
Дякував: 799
Дякували 598 раз(и) в 342 повідомленнях
Цитата:

Є велика підозра,що там немає ніяких ДС... принаймні перша Лонгзі в мене працювала як лінійна магнитка,хоч і пищала як справжня ДС

Зі. Всіх з Новим Роком! Щоб вже скінчилась війна...

Респект модераторам що прибрали "вентилятор"
Vasylii зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Andron (06.01.2026)
Відповідь

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 18:13.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2026 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010

Без ГМО Kapitan.ua mirrybolova.com.ua
Лодочные моторы на motor.com.ua