Назад   ОБЩАЛКИ ДОМА РЫБАКА > Как мы ловим > Мульт Клуб
<Отчеты> <Барахолка> <Общалка, Объявления> <Галерея> <<Дневники>>

Примітки

Мульт Клуб
Мультовые снасти, удилища, обслуживание апгрейд мультипликаторов, техника ловли, прочее

Відповідь

Параметри теми Параметри перегляду
Старий 13.01.2026, 19:07   #301
Vasylii

Звідки Ви: Торонто.
Дописи: 1.084
Дякував: 822
Дякували 612 раз(и) в 355 повідомленнях
Цитата:
Допис від fisherluck Переглянути допис
Цікаво буде почути ваш відгук по цій шпулі,і взагалі на що Альдебаран буде здатний з нею. АМО можливо теж зроблять шуплю,раз на Метан аж три варіації випустили.
Все готово до тесту! Тільки погода того)))
Шпуля в 7г дає надію на щось цікаве! Принаймні відгуки про легкі шпулі від Кафе до Дс Антаресів та Ексенсів дуже гарні,дійсно летить замітно далі.

Написав продавцю про доставку в Україну,побачимо що відповість.
Vasylii зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 13.01.2026, 19:28   #302
Vasylii

Цитата:
Давно маю теоретичну думку, що при правильних умовах, тобто ідеально підібрана снасть, ідеальна техніка та інше - ніяких гальмівних систем взагалі не потрібно. Ще з особистих спостережень - часто юзаю котушку коли на магфорсі встановлена "двійка", тобто гальмівна дія - пшик, при цьому все повністю влаштовує, питання - нх мені ця ДС та на кой мені розслаблятися та дозволяти якимось маркетологам проводити наді мною ці збочення?
Деякі дійсно викидають магніти і ловлять тільки з вісьовим та великим пальцем! Про маркетологів згоден! А збочення діло індівідуальне (при загальних діагнозах),от мене почало тягнути познімати всі гачки щоб цю склизьку рибу навіть не чіпати,і насолоджуватись комфортним закидом та проведенням приманки
Старий 13.01.2026, 20:20   #303
man_v

Звідки Ви: Харків
Дописи: 397
Дякував: 341
Дякували 270 раз(и) в 140 повідомленнях
Цитата:
Допис від Andron Переглянути допис
Так я і ловлю, а Ви можете і далі намагатися розслаблятися та змушувати себе ловити ДС , це ж так сучано. До чого тут старовери взагалі? У всьому має бути хочь якісь сенс, а в нас народ як попуги, надивляться блогерів тай давай наслідувавати ... а нх ніхто не знає, але ж модні та сучасні
Взагалі не зрозумію, чого ви мені хочете довести. Що нове гірше за старого? Або що технології погані? Або саме гальма ДС погані? Ну не користуйтесь ехолотом, смартфоном, мікрохвильовою піччю, ноутбуком та іншими благами прогресу.

А причому тут блогери, люди папуги тощо?
Розібравши та зібравши 100500 котушок Ви зрозуміли цей світ? У вас усі люди папуги чи через одного?

Під "Староверами", я мав на увазі тих людей, які заперечують все нове, просто тому, що нове.

Востаннє редагував man_v: 14.01.2026 о 01:22.
man_v зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 14.01.2026, 02:51   #304
Vasylii

Цитата:
Написав продавцю про доставку в Україну,побачимо що відповість.
Написав що не відправляє до вас... Хіба що пробувати зареєструватись десь у сосідів,Польща чи де є знайомі.
Старий 14.01.2026, 09:05   #305
fisherluck

Звідки Ви: м.Житомир
Дописи: 765
Дякував: 48
Дякували 208 раз(и) в 148 повідомленнях
Цитата:
Допис від Vasylii Переглянути допис
Написав що не відправляє до вас... Хіба що пробувати зареєструватись десь у сосідів,Польща чи де є знайомі.
Я думаю тут прсостіше зачекати,поки якась з передових контор зробить облегшену шпулю,роблю ставку на АМО. Вона і якісніше буде скоріш за все.
До речі є японський майстер,робить кастомні шпулі під шнури,в основному на шіманівські DC. Коштують правда дуже дорого,але один чорт це чисто для ентузіастів. Наприклад шпуля зі стальним валом для Shimano Antares DC коштує 33000 єн,з титановим 40000,не дуже впевнений яка між ними різниця. В принципі майже ціна середньобюжетної котушки.

[[Ссылки только членам профсоюза. ]
fisherluck зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Пользователь сказал cпасибо:
Vasylii (14.01.2026)
Старий 14.01.2026, 09:12   #306
Andron
Модератор

Звідки Ви: Киев
Дописи: 15.021
Дякував: 19.038
Дякували 33.482 раз(и) в 7.585 повідомленнях
Цитата:
Допис від man_v Переглянути допис
Взагалі не зрозумію, чого ви мені хочете довести. Що нове гірше за старого? Або що технології погані? Або саме гальма ДС погані? Ну не користуйтесь ехолотом, смартфоном, мікрохвильовою піччю, ноутбуком та іншими благами прогресу.

А причому тут блогери, люди папуги тощо?
Розібравши та зібравши 100500 котушок Ви зрозуміли цей світ? У вас усі люди папуги чи через одного?

Під "Староверами", я мав на увазі тих людей, які заперечують все нове, просто тому, що нове.
Я нікому нічого не хочу доводити, нажаль, Ви не зрозуміли мого поста і тут же виливаєте свою желчь . Я не против ДС та усього нового та сучасного, але я ж написав - для себе завжди шукаю сенс придбання, а не напружуюся та ведуся на рекламні проспекти та блогерів різного покрою . До речі, крайній свій мульт (нової моделі) я придбав пару років тому, юзаю його в хвіст та гриву, а Ви маєте десяток стізів та два десятка шпуль до них, але "вигулюєте все це дуже рідко" (це з Ваших слів) . Явно ще з дес'яток нових ДСшек требо прикупити... Може краще частіше на риболовлю виходити тоді і якісь думки прийдуть? Але ж я ні в жодному випадку не наполягаю, напружуйтеся далі тільки не хамить
Andron зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
man_v (19.01.2026)
Старий 14.01.2026, 13:49   #307
fisherluck

Цитата:
Я нікому нічого не хочу доводити, нажаль, Ви не зрозуміли мого поста і тут же виливаєте свою желчь . Я не против ДС та усього нового та сучасного, але я ж написав - для себе завжди шукаю сенс придбання, а не напружуюся та ведуся на рекламні проспекти та блогерів різного покрою . До речі, крайній свій мульт (нової моделі) я придбав пару років тому, юзаю його в хвіст та гриву, а Ви маєте десяток стізів та два десятка шпуль до них, але "вигулюєте все це дуже рідко" (це з Ваших слів) . Явно ще з дес'яток нових ДСшек требо прикупити... Може краще частіше на риболовлю виходити тоді і якісь думки прийдуть? Але ж я ні в жодному випадку не наполягаю, напружуйтеся далі тільки не хамить
Кожен по своєму підходить до рибалки. В мене товариш максимально практичний в цьому плані-самий дорогий спінінг,який у нього був,це Favorite Impulse,котушки теж бюджетні Дайви. На щуку у нього тільки одна приманка- СтрайкПро Інквізитор 110 Я ж навпаки люблю постійно експериментувати,як зі снастями так і приманками,пробувати щось нове.
Але в кінці-кінців головне отримувати задоволення на самій рибалці.
2 користувачів подякували
Andron (15.01.2026), Vasylii (14.01.2026)
Старий 14.01.2026, 13:52   #308
fisherluck

Цитата:
Знайшов ще на Зенмаркеті шуплю до Альдебарана DC від KKR,без підшипника та магніта важить 4,3 г. Цікаво скільки у зборі. Знову трохи великувата місткість по шнуру, 150м 0.8.

Vasylii (14.01.2026)
Старий 14.01.2026, 14:55   #309
Vasylii

Цитата:
Я думаю тут прсостіше зачекати,поки якась з передових контор зробить облегшену шпулю,роблю ставку на АМО. Вона і якісніше буде скоріш за все.
До речі є японський майстер,робить кастомні шпулі під шнури,в основному на шіманівські DC. Коштують правда дуже дорого,але один чорт це чисто для ентузіастів. Наприклад шпуля зі стальним валом для Shimano Antares DC коштує 33000 єн,з титановим 40000,не дуже впевнений яка між ними різниця. В принципі майже ціна середньобюжетної котушки.
Це ВебКафе,я за них говорив,і ці шпулі дійсно добавляють комфорт та дальність,правда ціни

Старий 14.01.2026, 15:17   #310
Vasylii

Цитата:
Знайшов ще на Зенмаркеті шуплю до Альдебарана DC від KKR,без підшипника та магніта важить 4,3 г. Цікаво скільки у зборі. Знову трохи великувата місткість по шнуру, 150м 0.8.

Ця що в мене 3.9г без магнитів,разом 7г,то ККР буде десь 7.5г
Так а намотувати повну шпулю зовсім і не треба,особливо під Бфс...З Дс то провірити треба,але з недомотом має бути краще.
Старий 14.01.2026, 15:26   #311
Vasylii

Цитата:
Але в кінці-кінців головне отримувати задоволення на самій рибалці.
А також в час коли готуєшся до рибалки,перевіряєш снасті,взнаєш про новинки,купуєш щось по темі,або просто з задоволенням дивишся на свою коллекцію та вибираєш яким комплектом сьогодні хочеш ловити...
Головне позитивні емоції від процесу!
sider (15.01.2026)
Старий 14.01.2026, 22:03   #312
Vasylii

Ролик від Шимано по новій Калькутті ДС. Цікаво що з'явилась нова тезнологія Silent Drive,у перекладі,-

"Ця технологія передбачає комплексну переробку та точну підгонку внутрішніх компонентів, таких як шестерні мікромодуля, для зменшення люфту та усунення зайвого шуму та вібрації, що призводить до надзвичайно плавного та тихого намотування."

Щоб пара не тарахтіла(про це там прямо кажуть на 3:10-3:17 хвилині)

Andron (15.01.2026), zbb (15.01.2026)
Старий 17.01.2026, 16:36   #313
Vasylii

Silver Wolf CT SV TW PE SPECIAL

Дайва анонсувала ще одну новинку цього року,що можна відмітити,це 30мм шпуля під шнури з гальмами СС Магфорс,які вже прижилися на 28 шпулях у СС Айр та новій Гекка,магнієвий корпус,ще неясно скільки підшипників,але при ціні 56 ієн має буди достатньо.
Ну і "zero adjuster" ... не знаю,мабуть я відстаю від прогресу,але поки що трудно уявити рибалку без можливості налаштувань осьового,особливо з різними приманками та не-ідеальною погодою...

Andron (17.01.2026)
Старий 17.01.2026, 23:28   #314
fisherluck

Цитата:
Silver Wolf CT SV TW PE SPECIAL

Дайва анонсувала ще одну новинку цього року,що можна відмітити,це 30мм шпуля під шнури з гальмами СС Магфорс,які вже прижилися на 28 шпулях у СС Айр та новій Гекка,магнієвий корпус,ще неясно скільки підшипників,але при ціні 56 ієн має буди достатньо.
Ну і "zero adjuster" ... не знаю,мабуть я відстаю від прогресу,але поки що трудно уявити рибалку без можливості налаштувань осьового,особливо з різними приманками та не-ідеальною погодою...

Як на мене,то осьовик має бути обов"язковим,особливо для лайту-ультралайту. В свій час дивився на новий Стіз,але по цій причині вирішив не купувати. Взагалі складається таке враження,що Дайва створює ці "інновації" заради інновацій,чистий маркетинг. Сюдячи з відеооглядів на ютюбі ті ж нові SS Air та 26 Gekkabijin кидають приблизно так же,як і старіші моделі.
Старий 18.01.2026, 01:29   #315
dddnew

Звідки Ви: Киев - Коростышев
Дописи: 1.885
Дякував: 3.691
Дякували 2.322 раз(и) в 772 повідомленнях
Цитата:
Дайва створює ці "інновації" заради інновацій,чистий маркетинг.
Так тож то і воно, маркетологи великої трійки (дайва, шимано, абу) похерелі все що тільки можна було...
dddnew зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Olexandr_Korobchuk (18.01.2026)
Старий 18.01.2026, 03:10   #316
fisherluck

Цитата:
Допис від dddnew Переглянути допис
Так тож то і воно, маркетологи великої трійки (дайва, шимано, абу) похерелі все що тільки можна було...
На рахунок Шімано-у них біда з безінерційками,а от з мультами,як на мене,все впорядку. Наприклад Бантами-18 та 22,у мене були обидва,і 22 на порядок краще,в плані ходу,загального відчуття та дальності закиду. До того ж 18 у мене через сезон захрипів,а 22 був як новий
Старий 18.01.2026, 09:47   #317
Andron
Модератор

Звідки Ви: Киев
Дописи: 15.021
Дякував: 19.038
Дякували 33.482 раз(и) в 7.585 повідомленнях
Цитата:
Як на мене,то осьовик має бути обов"язковим,особливо для лайту-ультралайту. В свій час дивився на новий Стіз,але по цій причині вирішив не купувати. Взагалі складається таке враження,що Дайва створює ці "інновації" заради інновацій,чистий маркетинг. Сюдячи з відеооглядів на ютюбі ті ж нові SS Air та 26 Gekkabijin кидають приблизно так же,як і старіші моделі.
Мабуть, питання в тому, на яку саме ловлю орієнтована котушка. Якщо це компакти та ще в коректному діапазоні ваг приманок, ніяке регулювання осьовика не потрібно. Від себе є думка, що і при дотриманні коректних умов ловлі, за наявності магфорсу, регулювання осьовика теж ні до чого. Взагалі не розумію пред'яв до японів , хіба то їх вина, що хтось хоче "впихнути невпіxуємоє" , а коли не виходе, то відразу і япони погані і їх маркетологи злодіі
До речі, немає ніяких траблів у японів з м'ясорубками, є проблема з хайпом у декого
Andron зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Nemo (18.01.2026), Vasylii (18.01.2026)
Старий 18.01.2026, 14:37   #318
dddnew

Звідки Ви: Киев - Коростышев
Дописи: 1.885
Дякував: 3.691
Дякували 2.322 раз(и) в 772 повідомленнях
Цитата:
До речі, немає ніяких траблів у японів з м'ясорубками, є проблема з хайпом у декого
В чому хайп? Особливо коли катану випускають в корпусі СІ4 за 100 з лишнім зелених
Як можна було від Rarenium 2009 року дойти до цього трешака
dddnew зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 18.01.2026, 15:24   #319
Vasylii

Цитата:
Сюдячи з відеооглядів на ютюбі ті ж нові SS Air та 26 Gekkabijin кидають приблизно так же,як і старіші моделі.
Які саме старіші моделі кидають від 0.8г (у блогерів,а так і від 0.5г непогано летить з коробки)
Старий 18.01.2026, 15:48   #320
Vasylii

Цитата:
Мабуть, питання в тому, на яку саме ловлю орієнтована котушка. Якщо це компакти та ще в коректному діапазоні ваг приманок, ніяке регулювання осьовика не потрібно. Від себе є думка, що і при дотриманні коректних умов ловлі, за наявності магфорсу, регулювання осьовика теж ні до чого. Взагалі не розумію пред'яв до японів , хіба то їх вина, що хтось хоче "впихнути невпіxуємоє" , а коли не виходе, то відразу і япони погані і їх маркетологи злодіі
Так і є,вони прагнуть дати гідний продукт з "захистом від дурня",який не знає як користуватись осьовиком,та і треба це тільки інколи... простий розрахунок на рибалку вихідного дня з сонечком і без вітру)))
У Шимано теж були Антареси 16-18 років без наружного регулювання,але вернули зараз,а у нових Дс 24 Метаніум та 25 Альдебаран осьовий просто необхідний,звісно якщо шукаєш крайні налаштування і сонечко сховалось
Andron (18.01.2026)
Відповідь

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 07:52.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2026 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010

Без ГМО Kapitan.ua mirrybolova.com.ua
Лодочные моторы на motor.com.ua