|
![]() |
<Отчеты> | <Барахолка> | <Общалка, Объявления> | <Галерея> | <<Дневники>> |
Спиннингист
|
![]() |
|
Параметри теми | Параметри перегляду |
![]() |
#1901 | |
Звідки Ви: Kиїв
Дописи: 3
Дякував: 1
Дякували 6 раз(и) в 2 повідомленнях
|
Цитата:
![]() |
|
![]() |
![]() |
Пользователь сказал cпасибо: |
УсатыйПолосатый (Вчора)
|
![]() |
#1902 | |
Звідки Ви: Ирпень
Дописи: 1.807
Дякував: 227
Дякували 1.062 раз(и) в 534 повідомленнях
|
Цитата:
а у спиннинга кроме заброса приманки добавляется еще ее анимация (включительно с передачей в мозги рыболова информации о рельефе дна в случае джиговых), что бывает поважнее заброса. плюс еще всякие мелочи типа вываживания рыбы и т.д. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1903 | |
Звідки Ви: Канів
Дописи: 27
Blog Entries: 1
Дякував: 83
Дякували 14 раз(и) в 8 повідомленнях
|
Цитата:
Який кінчик ![]() ![]() Якщо руки ростуть з правильного місця, то костилі не потрібні. Руцями, все руцями, відчуваєш кожну ракушку, кожний камінчик, навіть торк по шнуру відчувається. І неважливо, який кінчик. Довжина прута - за два метри при важкому джигу. Саме довжина прута підвищує чутливість до оголеного нерва. Спінінг повинен відчуватись як продовження руки з оголеним нервом. Мене так вчили. Я відчуваю навіть коли густірка шерсть на обманці скубе при грузі 50 грам, бо обманка спереду, то що, торк на джигу не відчую? А от з легким лайтом -анімація кінчиком дуже допомагає, і часто судак відчувається як легенький торк або падіння шнура - своєчасна підсічка - і ось він ![]() Це різні філософії рибалки. В мене є друзі, що такий спосіб ні на що не проміняють, як і я свій. Востаннє редагував УсатыйПолосатый: Вчора о 21:21. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1904 |
Звідки Ви: Ирпень
Дописи: 1.807
Дякував: 227
Дякували 1.062 раз(и) в 534 повідомленнях
|
не, у меня не те условия и предпочтения.
если в какой-то конкретной технике ловли (типа хеви джига) от спиннинга не требуется ничего, кроме заброса, то так и надо было писать, что речь конкретно про хеви джиг. я же комментировал про спиннинг вообще, т.к. в вашем посте, который я комментировал, никаких уточнений не было. а в спиннинге вообще бывают нужны вещи и помимо заброса, и во многих случаях и поважнее заброса. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1905 | |
Звідки Ви: Ізяслав
Дописи: 993
Дякував: 213
Дякували 1.764 раз(и) в 394 повідомленнях
|
Цитата:
Так що раджу все ж таки опиратися не тільки на свій багаторічний досвід, а і на нові тенденції в спінінгу, а там не тільки "голімі" понти ! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1906 | |
Звідки Ви: Канів
Дописи: 27
Blog Entries: 1
Дякував: 83
Дякували 14 раз(и) в 8 повідомленнях
|
Цитата:
Також і джиг - ривок, політ силіконової приманки, пауза, повтор. Тобто інший спосіб проводки без ступеньки - це вже ніяк на джиг, бо джиг - це ступінчата проводка. Сила ривка впливає на довжину і висоту прольоту, ривок може бути одинарний, двійний і ще як сам трус в кожного різний, час прольоту залежить від течії і ваги (правильний підбор ваги для прольоту від 2 до 5 секунд, бувають умови, що треба, щоб майже зависало, тільки чиркало по дну), привалість паузи - здається перерахував всі складові джигу. Весь цей цикл просто чудово відчувається рукою при вагах від 20 грам спінінгом екстра фаст. Меншими вагами на течії не ловлю, зносить зі свистом. А в стоячій воді обманка дає фору джигу, хоча б за рахунок того, що в перспективних місцях можно без протяжки організувати «дроч». Але це сугубо моя точка зору. Та й по течії буває, силікону не хоче, або не хоче гнатись, а обманка з важким грузом працює бо довго в полі зору судака. За інші варіанти я просто помовчу. Кожен ловить, як вміє, як вчили. Головне - результат. А коли судак ще й дуже проханий - підібрати ключик, і таки отримати довгожданну повноцінну «клєваку» - для мене зараз це більш цінно, чим тягати з котла один за одним. Зараз інші часи, мало хто зрозуміє гумор в фразі «сині кури», або категорії курчат - 1 кат - ті що добігли до магазину, і 2 кат - ті що й не вибігали з птахофабрики, або про забій худоби, що забивають динамітом, бо в магазині на прилавку в мʼясному відділі були тільки роги та копита. Риба тоді була суттєвою часткою в харчуванні сімʼї. В основному йшла на консерви в літрових банках. От і ловив тоді в сезон багато, а консерви з судака та сазана - найкращі. Значить пріоритет був на них. Це все вже далеке минуле, і нема за чим жаліти. А от руки памʼятають. Востаннє редагував УсатыйПолосатый: Нині о 00:36. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
Параметри теми | |
Параметри перегляду | |
|
|