Перегляд одного допису
Старий 26.12.2007, 14:20   #129
Юрич
Шаман & Модератор
 
Аватар для Юрич
 
Реєстрація: 17.04.2006
Звідки Ви: Киев, Турецкий городок, МЧС
Дописи: 2.071
Сказал(а) спасибо: 442
Поблагодарили 683 раз(а) в 187 сообщениях
На Хмельниччині рятувальники МНС навчають рибалок правил безпечного поводження на кризі

За осінньо-зимовий період минулого року на вкритих кригою водоймах Хмельниччини загинули 11 людей, а в поточному крижана пастка вже забрала життя 7 чоловік.

Відтак рятувальники МНС вирішили не чекати нових тривожних повідомлень та 25-го грудня вийшли на кригу річки Південний Буг в обласному центрі, щоб кому нагадати, а кому й розтлумачити ті прості істини, які можуть убезпечити рибалок та прихильників зимового відпочинку від біди.

З нетривалим настанням стійких морозів шанувальників цього досить небезпечного хобі значно побільшало. Тому серйозну тривогу викликає поведінка людей та нехтування елементарними правилами безпеки під час перебування на крижаному вбранні водойм. У багатьох місцях річки лід ще недостатньо міцний, а його товщина подекуди не досягає 8-10 см. На жаль, це не відлякує завзятих рибалок, а малих бешкетників дзеркальна поверхня льоду притягує до себе, наче магніт.

Співробітники МНС поцікавилися у любителів риболовлі та зимових видів відпочинку, чи знають вони правила поведінки на кризі, як потрібно діяти, коли опинився у воді, які слід мати з собою засоби порятунку, щоб у скрутній ситуації врятувати своє життя та як надати першу медичну допомогу.

Цікаво було почути, що рибалки зі стажем понад 25 років майже напам’ять розповідають про те, як врятувати потопаючого чи вибратись із льодової пастки. До того ж, при собі мають елементарні засоби порятунку – мотузки. Деякі з них навіть поділилися спогадами, як колись рятували людину.

Коли перелічені запитання ми ставили молодикам, то бачили лише усміхнені погляди. Ось їм то і довелося тлумачити ті прості правила, які у будь-яку мить можуть стати у пригоді, щоб врятувати своє життя або допомогти товаришу.

Безпосередньо біля річки щоденно чергують працівники комунальної аварійно-рятувальної служби на водних об’єктах. Її начальник Анатолій Агарков декілька разів на добу по гучномовцю застерігає любителів зимової риболовлі та осіб, які прогулюються тонкою кригою, про небезпеку. Та лише таких застережень замало, потрібне ще й розуміння з боку населення. Тому в ході рейду фахівці МНС провели з рибалками інструктаж та вручили кожному пам’ятки щодо дотримання заходів безпеки.
Андрій Козак,
помічник начальника
ГУМНС у Хмельницькій області
з питань взаємодії зі ЗМІ та зв’язків з громадськістю.
Юрич зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням