Перегляд одного допису
Старий 29.08.2013, 16:02   #1301
Cupaho

Звідки Ви: Киев
Дописи: 29
Дякував: 495
Дякували 40 раз(и) в 11 повідомленнях
Копати, чи не копати?

Я собі планував зробити на ділянці озеро природне. Планував десь в цей час почати риття. По результатах геологічних вишукувань, ґрунтова вода має бути на 1,4 метра.

Розбирав півтора місяці тому старий блочний фундамент, і заодно попросив ескаваторщика вирити ямку.
Копнув він на 2,5 метри, ширина ковша. Докопались до дуже мокрого ґрунту, години за три дно ямки заповнила вода(сантиметрів 15-20).
Дощів не було. Струмок, що протікає в 20-30 метрах, висох і з ями моєї вода зникла, залишилось тільки три жаби.

Тепер сиджу сумний і думаю - чи то так все погано, тому що яма 0,6х2х2,5 метра, чи так воно й буде надалі залежати від погоди-природи, чи коли буду рити озерце, то є шанс нарватись на одне-два джерела, які допоможуть підтримувати рівень?
Чи можна напевно визначити де є ті напорні джерела?

Бо це ж, якщо вода так буде падати в озері, то його треба від самого початку рити метрів на 5 в глибину від рівня поверхні.. Що скажете, спеціалісти і люди з досвідом?

А, ще момент: Ґрунт вологий вже починаючи сантиметрів 40-50 від поверхні, але води навіть на жменю не назбиралось на глибині в 2,5 метри..
Cupaho зараз поза форумом