Неділя - понеділок
В неділю в чотирьох поїхали за Рибстан. За 4 години полювання кілька десятків красноголовців, від моледих до шлапаків розмром з тарілку. десятка 3 рижиків, кілокрам 10 польських і маслюків і два десятки білих. Мої друзі набрали купу груздів для посолу. (в тому районі білий вже відійшов, незнайшлося жодного молодого, а здебільшу великі хоч і без черви).
В понеділок повіз кума і похресницю до Євминки. В першому молодняку знайдено 8 штук кріпишів білих. Дуже злякався, коли натрапив за кущиком лисицю, яка билася в конвульсіях (поряд була мала похресниця, а в голові миттєва думка - сказ). Добре, що лисиця вже була в таких агоніях, що не могла підвестися. Схопив малу на руки і гайда..... Дуже поталанило в наступному молодняку. Прийшли за кілька хвилин до місцевого дятька, який шастав лісом підводою з уже чималою купою біляків. Дятько оцінив ситуацію і погнав конячку далі. А там - стільки білих і на такому клаптику, я ще незустрічав. І того 60 штук біляків - 2-ох відерна кошолка. Інших я і не брав. На хвої всього знайшлося десяток біляків і то, тонконогих та переростків
|