Цитата:
Допис від Мишка
Тяжелое удилище(400-500гр) хорошо балансирует с тяжелыми (400-600гр) катушками. Для удилища , которое бросает 100 гр и больше, гораздо важнее запас прочности чем его вес. В активном фидерном стиле ловят мелкую плотвичку и густеру, а что бы поймать что то большее -активно кормят и долго ждут...и нет разницы это фидер или сталь.
|
Якщо для збалансованості важкого вудлища треба чіпляти ще важчу котушку, то напевно краще взяти легке вудлище і легку катушку. І баланс буде і насолода від снасті. Взагалі то я завжди вважав, що важкі котушки потрібні для балансу на довгих вудлищах. Тому я думаю, що приведені вами вагові параметри більш доречні, коли розмова йде про фідери довжиною 4.20-4.50. У нас розмова йшла про фідер довжиною 3.60. Для прикладу беремо Daiwa Aqualite 3.60, ставимо Ryobi Excia 4000 і маємо вагу 250+290=540гр.
Щодо запасу міцності і ваги. Мені здається, що зламати фідер з тестом 100 або більше гр., практично нереально. Значно легше зламати пікер тестом 25-30 гр, а ще легше зламати ультралайтовий спінінг. Але чомусь розробники цих вудлищ не жертвують вагою заради запасу міцності.
А от щодо стилів ловлі, дякую, повеселили.
Тільки додати- розставляємо чотири "фідери", чіпляємо дзвоники і сидимо, чекаємо ля-я-ща. Незрозуміло правда, як відганяємо дрібноту, яка зібралася там, де "активно кормят"