Перегляд одного допису
Старий 20.07.2007, 17:27   #450
Саня1988

Звідки Ви: Киев
Дописи: 3.270
Дякував: 316
Дякували 1.711 раз(и) в 226 повідомленнях
Thumbs down сміттєспалювальний завод на Троєщині

18 липня 2007 р. у приміщенні колонного залу Київради відбулися «громадські слухання» щодо будівництва сміттєспалювального заводу на Троєщині. Подібні заходи по різних темам відбуваються щосереди і транслюються у прямому ефірі ТРК «Київ» з 19 до 20 години. Запис бажаючих прийняти участь у «слуханнях» проводиться за телефоном call-центру Київради (051). Але, наприклад мені записатись у день проведення слухань за цим телефоном не вдалося і довелося проникати у Київраду іншими методами.
Оскільки ТРК «Київ» є каналом, що оспівує правильність рішень Київради і КМДА, паралельно зі слуханнями проводилось інтерактивне телефонне опитування, де були 3 варіанти голосування, які звучали приблизно так: 1. «Я за сміттєспалювальний завод»; 2. «Треба новий полігон твердих побутових відходів»; 3. «Залишити все як є». На мою думку, треба будувати сміттєПЕРЕРОБНИЙ завод і активніше впроваджувати роздільний збір сміття, але маючи таку думку, виходить, що участь в опитуванні взяти я не могла... Найбільшу кількість за результатами опитування набрав, звичайно, перший варіант відповіді... Відеосюжети, що готували «журналісти» ТРК «Київ» також були упередженими: пропагувався безальтернативний варіант будівництва саме сміттєСПАЛЮВАЛЬНОГО заводу, і саме на Троєщині, приблизно в 2-х кілометрах від забудови району, бо Київрадою там вже виділена земля під його будівництво. Питається, що ми тоді обговорювали? Чиновники, звичайно, теж розглядали і пропагували тільки один безальтернативний варіант – будівництво сміттєспалювального заводу.
За інформацією Михайла Шпарика, начальника Управління комунального господарства КМДА, у Києві тільки 3 ЖЕО у кількох будинках запровадили роздільний збір сміття у 2003 році. З того часу цей напрямок не розвивався, за словами Шпарика тому, що немає контейнерів для роздільного збору сміття (!). В цьому році планують закупити тільки 2000 контейнерів (!), які розподілять по районах міста.

http://www.velokiev.com/forum/viewtopic.php?t=42237
Саня1988 зараз поза форумом