Перегляд одного допису
Старий 26.10.2011, 09:36   #3451
iva
 
Реєстрація: 15.01.2008
Звідки Ви: десь трохи нижче Києва :)
Дописи: 542
Сказал(а) спасибо: 2.357
Поблагодарили 2.705 раз(а) в 283 сообщениях
Цитата:
Допис від Валерий ua Переглянути допис
Это когда ты, в последний раз ГОСы видел? У нас сплошные ДСТУ и тех.условия. ...
Я б не став так категорично звалювати все в одну кучу. Що стосується ТУ (Технічні умови), то дійсно, їх виробник робить під себе. А ГОСТ (Государственный стандарт) і ДСТУ (Державний стандарт Укратїни) по суті одне і теж. Лише останнім часом виробники стали скидатися і "купувати" ДСТУ в першу чергу це - ковбаси (соя і мясні субпродукти), молочна продукція (кокосова олія). А вцілому харчові ДСТУ до 2005 року вцілому пристойні. Правда багато виробників їх не дотримуються, а контролю за ними вже немає. А скільки підробок.
Реформою державного апарату (скорочення на 30 %) ліквідовано багато потрібних служб, в тому числі, якщо не помиляюся, і держнагляд. Тепер всі питання якості продукції, на думку "реформатора", має регулювати ринок. Тобто ми з вами - хочте купуйте, а не подобається, шукайте щось краще в іншому місці. А що шукати, якщо його не має. З продукцією чернігівських братів фермерів, знайомий, пристойна, проте це лише локальний зразок. Який не має поширення. У нас в селі під видом фермерського м'яса, іноді польське морожене підсовують.
І нічого не поробиш, відкати, хабарі, відсутність власних виробничих потужностей та інші складові роблять якісну і достойну продукцію нерентабельною. Тому виробник, щоб утриматися на плаву, максимально економить на сировині, але і про власний інтерес не забуває. За неофіційною інформацією якщо у "ковбасників" рентабельні продукції складає менше 150-200%, бізнес вважається збитковим.
Прикладів можна привести сотні, але краще нам від цього не стане.
iva зараз поза форумом