Цитата:
Допис від Trolik
Пане Віктор... Раз Ви таке написали, то мабуть тоді Ви мені і поясніть, а що то воно за хрень така "клубный принцип формирования команд" і які її переваги у порівнянні з "обласним принципом"? До пояснень ще може долучитись пан Сергій, який, судячи з подяки, теж цю різницю розуміє. А я послухаю Ваші пояснення і може теж зрозумію... Превентивна подяка за витрачений час...
|
Немає проблем.
У фідері зараз як? Якщо я - член Київскьої ФРС, я не маю права виступати, наприклад, за харківську команду. Також я не маю права протягом сезону виступати за команди різних областей. На мій погляд, такий підхід не зовсім сприяє розвитку фідерного спорту, особливо, якщо мова йде про формування команд з чотирьох спортсменів.
"Клубний принцип формування команд" - схема поплавочників. В ЧУ і КУ беруть участь команди, які можуть формувати спортсмени, що не обов*язково є членами однієї обласної ФРС. І команді можна називати не "Київ-1", "Дніпропетровськ-154" чи "Харків-15", а, скажімо "Три Кита", "Мавер", "Салмо" і т.п. Це буде цікавішим потенційним спонсорам, від допомоги яких навряд чи хтось відмовився б. Це свого роду "комерційний" підхід.
"Людський" підхід також присутній. Спортсмени позбудуться зайвих штучних перешкод при об*єднанні в команди. І це дасть змогу отримати більшу кількість команд-учасниць рейтингових змагань. Наприклад, у Вінниці перед ЧУ було лише два спортсмени. Якби я навіть дуже хотів виступити за Вінницю і мав таку можливість, мені не дозволили б цього зробити чинні правила, оскільки я - в Київскькій ФРС, а на ЧУ аж три київські команди.
Той же Ігор Свирид цілком міг би посилити будь-яку команду на ЧУ, але через участь команди Франківська (до якої він не потрапив), змушений був сидіти вдома.
Такий підхід нівелює необхідність проведення відбірних обласних змагань, оскільки відкриває шлях на рейтингові турніри всім охочим. З іншого боку, він дає змогу спортсменам заощадити час і кошти, які потрібно було б витратити на обласні змагання, і сконцентруватися на важливіших турнірах. Адже крім українських є ще три міжнародні кубки в Києві, Москві і Білорусі плюс - чемпіонат світу. Тобто, позмагатися буде де.
Єдина вимога до кожного спортсмена-учасника рейтингових змагань - ОБОВ*ЯЗКОВО бути челеном якоїсь обласної ФРС і щорічно оплачувати внески.
Окрім того, враховуючи потреби збірної України, я пропонував би збільшити (в розумних межах) стартовий внесок на рейтингові змагання. Це дасть змогу відсіять випадкових людей, а якщо не відсіє, то принесе користь фінансуванню поїздки збірної на чемпіонат світу 2012.
Щоби не забути про "неспортивний" розвиток спортивного фідеру, для людей, які хочуть долучитися до фідерного спорту, можна організовувати різноманітні змагання-фестивалі на зразок "Весняної Плітки", "Ляща", "Кубка Фішдрім", "Рокитного" чи "Пустовіт" і т.п. Це вже залежить від керівників у регіонах.