Перегляд одного допису
Старий 04.08.2010, 10:04   #1860
Trolik
Слава Україні!!!

Звідки Ви: Київ, Феофанія
Дописи: 5.597
Дякував: 7.091
Дякували 5.429 раз(и) в 2.112 повідомленнях
Медичне страхування

Спочатку трохи історії...
Пару років тому на змаганнях загинув спортсмен. Я навіть не впевнений, що то були змагання з риболовного спорту. Але тоді Мінмолодьспортлототуризм видав Наказ. Згідно цього Наказу а) на змагання допускаються тільки здорові спортсмени; б) організатори повинні забезпечити медичний супровід (присутність лікаря) змагань.
По першому питанню. Щоб підтвердити свою "здоровість" спортсмен має декілька варіантів:
- стати на облік у спортдиспансер. ЦЕ коштує грубі гроші але ЦЕ дає печатку в заліковій книжці і автоматичну (безкоштовну) довідку або візу лікаря у заявочному листі федерації (клубу) на всі змагання протягом року;
- на кожні змагання брати медичну довідку. Багато біготні і небагато грошей.
По другому питанню. Я не знаю яким чином буде організоване медзабезпечення на ЧУ-2010. На разі проекту Положення ще не отримав. У будь-якому випадку, згідно Наказу ММСЛТ, на змаганнях повинен бути присутнім лікар. А з приводу медстрахування... Воно в Україні не є обов"язковим і вимагати його від спортсменів - некоректна дія з боку організаторів. Сподіваюсь на ЧУ цього не буде. Сподіваюсь, що буде лікар. Його не може не бути. Звідси логічне, імхо, питання. У разі травми чи іншої критичної ситуації ЩО краще допоможе спорсмену - кваліфікований та забезпечений медпрепаратами спеціаліст чи листочок з медичним страхуванням?
Ви спитаєте - хренацявсябюрократія??? Я скажу так... Це витікає з державної монополії на спорт. Протоколи і Звіт Головного судді змагань здаються у ММСЛТ. До них долучаються заявочні листи федерацій (клубів) з печаткою лікаря або медичні довідки. Звіт Головного судді також підписує лікар змагань. Якщо відсутні якісь компоненти цієї документації, вона не приймається і змагання вважаються такими, що не проходили.
П.С. 2 RSM Сергію... Ваше висловлювання: "Я вообще от тебя первый раз услышал про то что надо справки отдельно предоставлять. Я вообще этим вопросом не парюсь" можу прокоментувати тільки так - за Вас хтось попарився... Все гаразд. Ви головне - рибу ловіть і змагання вигравайте...
2 romeo(donetsk) Печатки в заліковках таки "не катят" без візи лікаря на заявці або без медичної довідки. Сорі, але не я то придумав. У чому Ви і переконались після розмови з Президентом Вашої ФРС...
Trolik зараз поза форумом  
4 користувачів подякували
adnkiev (04.08.2010), Boev (04.08.2010), RSM (04.08.2010), Titar (04.08.2010)