1. У гілці зараз конструктивна розмова. Це радує.
2. Олега Боєва поздоровляю зі святом злуки з інтернетом.

3. Я теж обома руками "ЗА!!!" прозорі правила гри
до початку сезону. Щоб потім не виникало некомфортних питань і непотрібних нікому сумнівів і розмов. Інша справа, коли одна людина весь час говорить про справедливість, то виникає відчуття, що тільки він один за справдливість, а інші всі проти нього і справедливості... Якби при цьому пан Бадардінов ще щось і робив для досягнення справедливості... Адже в роті не стане солодко, скільки разів не повтори слово "халва" (с) Насреддін. Іноді треба і "мішки поворочать", щоб змінити на краще існуючий стан справ.
4. Я "ЗА!!!" те, щоб нас чули в керівництві ФРСУ. Те, над чим сміявся ГАРАЗДІВЕЦЬ десь півтора роки тому, не втрачає свою актуальність і зараз. Якщо ми хочемо бути почутими - давайте ставити до відома Президію ФРСУ про своє бачення перспектив СФ в Україні. І не просто "ставити", а й "наполягати". Адже спортсмени - головні діючі особи змагань і без них нічого не буде. "Дурдома нет без дураков"

(с) група "Сплін"...
5. Знову чіпають питання "вайлд-кард" для Києва на ЧУ в 2009 році. Ну що ж, особливо приємно, що це роблять люди, які від цього дуже "постраждали".

Можу тільки повторити свою позицію - наявність ще одного командного місця на змаганнях для господарів турніру - єдиний засіб і важіль для того, щоб керівництво місцевої ФРС залучило більше спортсменів для підготовки до турніру. "Вайлд-кард", нмсд, повинен бути завжди, на всіх змаганнях, не тільки для Києва. Якщо хтось вважає, що я особисто чи мій кум (ще одна улюблена тема) виграли від цього... Тому, мабуть, варто звернутись у медичний заклад...

6. Гарнесенько звучить теза про всі головні змагання в центрі (читаємо - у Києві?)... Мені довелось побувати в шкірі організатора і можу сказати - це вигідно географічно, можливо фінансово для Сходу і Заходу. Але нереально з точки зору організатора. Якби КФРС могла розраховувати на "невербальну" допомогу від тих, хто про таке говорить і разом "мішки поворочать", то була б інша справа...
7. Кубок і Чемпіонат, як на мене, мають проводитись за різними формулами.
Кубкова лінія - відбори в регіональних ФРС з виходом до фіналу (Кубок України) кращих команд згідно квот, визначених ФРСУ. При цьому, для покращення фінансування збірної, кошти треба збирати не тільки у фіналі, а і на регіональному рівні.
Чемпіонат повинен проходити у декілька етапів у регіональних ФРС на різних водоймах (як писав Тарас) з визначенням рейтингу спортсменів за результатами року. При цьому співчинник рейтингу окремих етапів визначається за кількістю спортсменів взагалі і кількості учасників з чільної 20-тки рейтингу попереднього року зокрема. Це буде стимулювати до участі у більшій кількості етапів і спортсмени, зацікавлені у виступах за збірну будуть їздити і на Схід і на Захід. І вчитись ловити на всіх типах водойм. Фінальний рейтинг року може не враховувати 1 або 2 етапи з 4 або 6... Ясна річ, кількість та географія етапів повинні бути відомими до старту сезону.
8. Найзручніший, як на мене, склад команди - 4 спортсмени. Так грає вітчизняний поплавець, хоча міжнародні старти у п"ятірках. Просто 4 - парна цифра і легше зробити 4 зони, ніж 5. Ті ж самі Печенеги - 2 сторни дамби. Так само і Коновка - існуючі 2 зони легше поділити ще раз навпіл а не виокремлювати ще одну зону.
9. Клуби... Ще в 2009 році ФРСУ запропонувала складати команди на ЧУ з представників декількох областей. Ви знаєте, що з цього вийшло - жодна область не побажала об"єнуватись з іншими. І не бажали цього саме ті області, котрі зараз хочуть виставляти клубні команди з представників різних областей. Ну то таке... Мабуть думка помінялась.

Чи обставини...