Звіт за суботу 24 жовтня.
Рівень води в Західному Бузі вискокий і вода ще прибуває - вирішую спочатку провернутись по старицях і, як виявилось, не дарма. Впирався в Salmo Slider 7S. Роблю перші закиди, приманка летить ого-го. Стою на пеньку поваленого дерева біля самої води, вона прозора: все видно, легше підібрати ривки, паузи. Недовго так тривало. З під латаття вилітає щука, на черговому ривочку відчуваю, що слайдер вперся намертво - підсічка...щука робить кілька кульбітів буквально під ногами у воді, показує білий живіт і сходить. Ну що ж, буває. На пам"ять тільки два ряди пошкоджень від нижньої щелепи. Шкода "трофея", але з іншого боку початок хороший, бо клює! Переходжу трохи далі, проводка вздовж берега - багриться шнурок не набагато більший за сам воблер, неїстивний.

Подальші проби на тій стариці результату не дали. Шукаю заплаву Бугу, але не все так просто. Карта стара, замість неї натикаюсь на якусь канаву, досить широку. Кілька проводок, одна з них біля острівка латаття - удар - щука багриться над зяберною кришкою. Ця вже трошки більша.

, а отже мої поневіряння з велосипедом, який мстився і катався на мені тепер

, бо інакше тягання його за собою по заболоченій цілині

не назвеш, не були марними. Іноді буквально на спині. Тої ділянки Бугу я так і не добрався. По дорозі додому заходжу ще на одну старицю. Ряску зігнало в один бік, я тільки примірявся закинути під край, як стається потужний сплеск, аж бульбашки на воді залишились. Як не старався, а туди я і близько не дістаю. Вода висока, за дерева і кущі я в своїх чоботях не зайду (і так зранку зачерпнув) , а через них не прокину...змирився і пішов далі. Глухо. В результаті випробувань слайдер возведений в ранг улюблених приманок і удостоєний заміни трійників на овнеровські cutting point.
Тепер про неприємне. На березі річки масивні пристосування для підривок, перетягнуті стальні дроти через річку на опорах. Браконьєрство в промислових масштабах!!! Хотів внести корективи в конструкцію, але голими руками не зміг би. Хоча хтось до мене таки зробив добре діло з одним "чудом техніки".