Перегляд одного допису
Старий 13.09.2009, 12:29   #2463
tosi

Звідки Ви: м.Львів
Дописи: 2.275
Дякував: 449
Дякували 3.932 раз(и) в 610 повідомленнях
Aspius Aspius

Люблю спонтанні виїзди на рибалку. Ось і минулої п’ятниці, сидячи в машині подзвонив до кума, «Куме, а може на Дністер?» , «було б не погано », ну але так як в нас цього року багато змін, дану пропозицію потрібно ще обсудити з сімейством. Сімейство дало добро, тільки в мене малий (4 роки) понудив, мол і я хочу і мене візміть. В ці моменти згадав себе, як так само просився з батьком на полювання ну але дійсно малий, тим більше що і ми на ніч поїхали. Ніч невдала з точку зору рибалки ну а з точки зору душевного спілкування, було все «очень и очень…» (с) к/ф «За двома зайцями».
Ранок спочатку був невдалим, вірніше ніяк не могли знайти рибу. В мене перший вихід окуньця був на чабі мінноу, окунь виявився дуже сором’язливим, тому в мене під ногами просто розвернувся. І ось тоді по протилежному березі побачив як жерешок заганяє дрібноту. Тоді в хід пішли колєбахи, ну і перший жерешок хапнув і приніс мені її гарно по фотографувався і поплив далі бешкетувати.
Пізніше кум розказав що жерех є і він лупить, але обманути його марні спроби. Пішов під міст, і сам побачив як уклейка вискакувала з води. Спочатку вирішив сховатись за опорою моста, і підсовувати йому типу уклейок, і як він «гаспид» (співзвучно якось з Aspius) мене побачив до цих пір не можу зрозуміти, але більше ні уклейку, ні «типу уклейку» ніхто не бив. В голові тільки одна думка, він є і він їсть, йди до машини і візьми уокери. Не пішов, побіг заодно покликав кума, і сказав що обманемо «хватів» на поверхневі приманки, кум послухав, але не спішив Ну а я зовсім скоро почав проводити тюнінгованого пропера (Богдан «Idus», ще раз дякую) і зовсім скоро на межі тихої води і основної течії, без суєти, без удару, чмок і приманка під водою, пауза, підсічка і на тому кінці в глибині заходила рибина . Подобається мені коли риба бере з течії, з сильної течії, гарно давить, гарно йде куди хоче (поки що), але з кожним своїм потужним ривком, комель вудочки втомлює сильного суперника. Тут і кум підтягнувся, відповідно пофоткав мене , і рибинка повернулась назад до домівки . Пропер вже показав себе не один раз, тому побачивши що кум полоскає слайд сінкера від мегабаса, вирішив і сам його занурити в воду. Кум, дуже швидко свого відстрелив, а я пробував зобразити уклейку яка яко дельфін стоячи на хвості тікає від жереха, ну і знову неподалік від основної течії, той же чмок і потяжка , ну частинку виважування можна побачити навіть на відео http://www.youtube.com/watch?v=WOyvvs8YgDw . Цей аспіус втомився досить швидко , але втомився сильно, тому перед поверненням додому мусив його реалібітовувати . Можна сказати що я вже наловився, а кум далі шукав, і пару виходів отримав, правда чомусь в нього жерех мазав по приманці, хоча одного все таки метра два він протягнув.
Ось така спонтанна рибалка.
P.S. давно помітив що велика риба - це поважна риба, вона не суєтиться, вона впевнено хватає приманку, можна сказати майже непомітно для рибака.
tosi зараз поза форумом  
69 користувачів подякували
Свернуть/Развернуть список благодарностей