|
Перший виїзд зимового сезону 2026.
Куди це ти зібрався? На риболовлю? Яка ще риба? Безпорядок скрізь, а його чорти несуть… Приблизно так починаються мої збори на зимову риболовлю. Літом ніколи в гору глянути – будівництво та ремонти, сад та город. А зима приходить і з року в рік одне й те саме. Але я звичний і особливо не переймаюсь. Хай жінка балакає, що хоче. А у мене сьогодні тяжкою працею зароблена законна відпустка. Потрапити на першу кригу планував в перший день нового року. В новорічну ніч снасті дістав та розклав на столі. Довго на них дивився, потім спати ліг. І прокинувся у свинячі голоси. Виїхав тільки другого січня. Майже пустий Київ, чиста від снігу дорога, зелені світлофори.
І от я на Жовтні. Навкруги тиша, людей не видно, тільки собаки бігають та гавкають. Затока вкрита молодою кригою. От і добре, думаю. Не запізнився, буду першим. Вийшов на лід, пройшов два-три кроки. Тріщить. Відійшов метрів сто по берегу – тріщить. Пішнею вдарив – з першого разу пробив. Ходив, ходив берегом – одна картина. Майже скрізь товщина льоду 3 см. Що робити? Розвернувся та поїхав додому.
Отаке моє відкриття сезону, а точніше - розвідка, перший виїзд. І нехай без риби. Та я не жалкую, настрій сьогодні гарний. Як будуть нічні морози, то два-три дні треба почекати і можна виходити. Зима тільки почалася. Поздоровляю усіх рибалок з Новим роком! Миру усім, здоров’ячка, морозу зимового і риболовних трофеїв!
|