Перегляд одного допису
Старий 07.08.2024, 17:25   #1451
Andron
Модератор

Звідки Ви: Киев
Дописи: 14.817
Дякував: 18.690
Дякували 33.093 раз(и) в 7.460 повідомленнях
Цитата:
в каком смысле? нет там никакой инерции. на моих мультах, где она есть (на двух стоит афтемаркет кит, на двух с завода), она срабатывает мгновенно.
Можливо у Вас, дійсно, "товще і длінее"..... але на усіх мультах, що мені довелося пропустити через свої руки, присутня саме діка інерція як тріщьоткі так і самих гальм. Система гальм, а також і тріщьотки, дуже єфективна на м'ясорубках (так саме як і на авто, вело, мото), де зусилля додається беспосередньо до шпули, її діаметра.У мульта все через жо... - від шпулі на її вісь, від вісі до піньона, від піньона на головну шестерню та головний вал і так далі.... Як на мене, то люба людина зі школьнию освітою, може зрозумити, що така система має купу недоліків, в тому числі, інерцію. Якщо повернутися до риболовлі, то інерція системи полягає в тому, що зусилля першого спрацювання системи гальм та трещьотки відчутно більше ніж наступні. На моєму досвіду це виявляється в тому, що для необхідного спрацьовування фрикціона/трещьотки доводиться послаблювати зірку тормоза, а потім знов регулювати, причому, рівень регулювання дуже грубий. Якщо Вам і цього незрозуміло, просто візьміть в руки м'ясорубку та порівняйте з мультом. Нажаль, технично шось зробити немає можливости, тому маємо що маємо. Ще один момент - якщо у м'ясорубки на шпулі маленький прапорець тріщьотки не надає впливу на зусилля спрацювання, то у мульта з тім теж не все гаразд - вус тріщьоткі, або пружина надає чутний вплив, тобто вносить свій шматочек кізяка , особливо це відчутно коли потрібне тонке регулювання. Ще момент - при експлуатації вус або пружина з "пиптиком" доволі швідко знашується, як і відповідна деталь (це на прикладі той же Ріоги). Що стосується тюн тріщьоток кітайського виробництва, то, кому як, а на мене це такое же лайно, як і більшість вирібів які вони роблять.
Andron зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням