Перегляд одного допису
Старий 11.07.2023, 18:07   #75
Egorpav
 
Реєстрація: 14.09.2020
Звідки Ви: Кіев
Дописи: 109
Сказал(а) спасибо: 0
Поблагодарили 5 раз(а) в 5 сообщениях
Приманки для ловлі літньої щуки

Небезпідставно вважається, що лов хижої риби набагато цікавіший, ніж всеїдної чи мирної. А якщо ця риба ще й велика, то рибалка перетворюється з розваги в справжнє протистояння. Саме тому серед українських рибалок щука користується такою великою популярністю. Тож зараз ми розповімо вам, які приманки для її лову найкраще використовувати влітку.
Живець
Краща натуральна приманка, яку тільки можна уявити, якщо у вас є тільки поплавцева вудка. Головне – беріть «місцевого» живця. Тобто - виловленого в тому ж водоймі, де ви плануєте добувати щуку. Ефективним він буде ціле літо, можна ловити як на глибині, так і біля берега. Розміри – порядка 10 см. Вид – краще ротани, але підійдуть і дрібні уклейки, карасі, плотви.
Блешня-коливалка та вертушки
Щука реагує і звичайну блешню, але ці варіанти приваблюють її значно сильніше. Ось тільки використовувати їх краще або на початку червня або наприкінці серпня – коли закінчується цвітіння води. В іншому випадку, деталі, що виступають, дуже швидко заплутуються у водоростях. Розміри – до 8 см. Колір – сріблястий, але бажано з червоними або білими вкрапленнями. Альтернатива – блешні з захистом від зачепів – їх можна використовувати навіть тоді, коли прибережна рослинність досить рясна.
Воблери
Тут два варіанти. Або великі - близько 10 см, глибоководні - для лову великої щуки, що тримається ближче до дна. На цей випадок і [[Ссылки только членам профсоюза. ] потрібна міцніша, і волосінь, і повідці. Але ловити так можна хоч усе літо. Крім того, саме такі приманки краще використовувати тим, хто ловить щуку на великих ріках чи водосховищах тролінгом. Або менш великі поверхневі або навіть попери – від 6 см, але обов'язково такі, що видають звуки у процесі руху. Ними краще ловити із середини серпня. Кольори – натуральні, але із червоними вкрапленнями.
Силікон
Варіант для липня та серпня, коли прибережна рослинність ще рясна і заважає використовувати інші приманки. Найкраще брати твістери та віброхвости. Розміри – 5-7 см, оскільки ловити ми будемо щуку-трав'янку майже біля самого берега. Кольори – яскраві, кислотні, обов'язково з червоними чи білими крапками. Проведення – повільне, плавне.
Egorpav зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням