Перегляд одного допису
Старий 08.04.2023, 14:09   #73
Egorpav
 
Реєстрація: 14.09.2020
Звідки Ви: Кіев
Дописи: 109
Сказал(а) спасибо: 0
Поблагодарили 5 раз(а) в 5 сообщениях
Як швидко полагодити намет якщо він порвався

З яких би міцних матеріалів не робили туристичні намети, вони все одно періодично рватимуться. Так, обережність і дотримання техніки безпеки можуть цей ризик знизити, але повністю прибрати його – ні. Тому будь-який турист повинен знати, як у польових умовах полагодити свій намет, якщо він порвався. І ось як це можна зробити.
Що потрібно для того, щоб у польових умовах полагодити намет
Деякі фірми, що виробляють туристичні намети, враховують можливість випадкових пошкоджень, тому часто кладуть в комплект невеликий відріз матеріалу, з якого вони виготовлені – для латок. Іноді їх також може додатково продавати якийсь інтернет-магазин туризму. Але якщо оригінальної тканини знайти не вдалося, доведеться імпровізувати.
Для початку, намет доведеться зібрати, оскільки ремонтувати натягнуту тканину, м'яко кажучи, незручно. Головне – у процесі не втратити місце ушкодження. Якщо все добре, необхідно розкласти тканину на рівній поверхні. А ось далі починаються варіанти.
Найпростіший варіант – скористатися всім відомим армованим скотчем. Це як звичайна клейка стрічка, але з тонкою основою з тканини, більш надійною адгезією і підвищеною міцністю. Ви просто наносите такий скотч із невеликим запасом на пошкоджену область – і все. Так, для більшої надійності рекомендується попередньо знежирити поверхню яким-небудь засобом, що містить спирт.
Наступний варіант – універсальний ремонтний набір. Тканина з прогумованою поверхнею, поміщена в герметичну упаковку. Клей на неї вже нанесений, тому докуповувати його окремо не потрібно. В іншому – те саме. Знежирили поверхню, нанесли латку, надавали, почекали декілька годин, отримали бажаний результат, біль надійний, ніж у випадку зі скотчем.
Варіант третій – використовувати той самий «оригінальний матеріал». В цілому, все те саме, тільки клей вам доведеться купити заздалегідь, а потім - нанести його і на тканину, і на латку. Крім того, латка має десь на сантиметр з кожного боку перекривати пошкодження.
У разі великих розрізів, деякі рекомендують спочатку зшивати пошкодження тонкою голкою та поліефірними нитками, а тільки потім вже всю цю справу проклеювати.
Як би там не було, повернути виробу колишню міцність буде дуже складно. На щастя, часто буває так, що [[Ссылки только членам профсоюза. ] також надає послуги з ремонту туристичного спорядження. Але навіть у такому випадку виріб краще в майбутньому не піддавати будь-яким значним навантаженням.
Egorpav зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням