Перегляд одного допису
Старий 08.04.2023, 14:06   #72
Egorpav
 
Реєстрація: 14.09.2020
Звідки Ви: Кіев
Дописи: 109
Сказал(а) спасибо: 0
Поблагодарили 5 раз(а) в 5 сообщениях
Обираємо генератор для кемпінга

Як відомо, правильний кемпінг передбачає певний рівень комфорту. Який у сучасної людини вже давно пов'язаний із різними електронними гаджетами та пристроями. І якщо на організованих територіях із підведенням електрики проблем немає, то тим, хто вирушає на кемпінг «дикуном», варто заздалегідь придбати собі генератор. І ось що потрібно враховувати під час його вибору.
Потужність
Номінальної потужності генератора має вистачати, щоб живити усі необхідні вам електронні прилади. Швидше за все, це буде якийсь автохолодильник, ноутбук, портативне джерело світла та зарядка для гаджетів. Вважається, що їм вистачить потужності десь у 1000-1500 Вт. Проблема в тому, що чим потужніше пристрій, тим більше він важить і споживає палива. Тож джерело світла краще замінити кемпінговим ліхтарем, а замість автохолодильника – пошукати щось більш економне у розділі «[[Ссылки только членам профсоюза. ]», наприклад, інтернет-магазину Ібіс.
Вага
Як вже було сказано, чим пристрій потужніший – тим більше він важить і споживає палива. Але більшість «кемпінгових» моделей можна переміщати на невеликі відстані силами двох людей. Хоча існують і більш компактні пристрої. Але вони або менш потужні, або дорожчі.
Використовуване паливо
Варіантів тут кілька: бензин, дизельне паливо та пропан. Найпоширеніший – саме бензин. Дизельне паливо – більш дешевий, але й ефективніший та безпечніший аналог. Хоча він рідко використовується у компактних моделях, які зазвичай і беруть на кемпінг. Пропан – найбезпечніший, але й витрачається він швидше за інші види палива. Тож найпростіше за все – брати стандартний бензиновий генератор.
Тип
Винятково інверторний. Просто тому, що він економніший і може видавати як постійний, так і змінний струм. А це важливо, оскільки різна термопродукція може живитися від автомобільного акумулятора, який видає постійний. Ось тільки такі моделі коштують трохи дорожче за звичайні.
Рівень шуму
Вкрай важливий момент, оскільки кемпінг – громадське місце. І туди краще брати ті генератори, що шумлять не так сильно. Тобто – видають близько 40 Дб або менше. І точно не більше 55.
Додаткові функції
Наприклад, індикатор низького рівня мастила. Або можливість паралельного підключення з іншим генератором. Або захист від короткого замикання. Або навіть водостійкість, хоч би на рівні захисту від дощу.
Egorpav зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням