Перегляд одного допису
Старий 08.04.2023, 14:03   #71
Egorpav
 
Реєстрація: 14.09.2020
Звідки Ви: Кіев
Дописи: 109
Сказал(а) спасибо: 0
Поблагодарили 5 раз(а) в 5 сообщениях
Помилки на першій риболовлі які не варто робити

Риболовля – це таке хобі, яким ніколи не пізно розпочати займатися. Але чим пізніше ви почнете, тим ви будете схильнішими допускати різні помилки, оскільки вже встигли сформувати у своїй голові образ того, «як потрібно правильно ловити рибу». І найчастіше подібні новачки допускають такі помилки.
Вірять оповіданням друзів-рибалок
Тут є дві крайнощі. Перша: «Рибалка – це просто! Моя трирічна донька легко витягує карпів під 5 кг!». Друга: «Рибалка – це дуже складно! І дорого. Щоб щось упіймати, тобі потрібно фірмове фідерне вудлище, елітні бойли, ехолот, камуфляжне спорядження і багато чого ще». Істина, як відомо, десь посередині.
Не слухають поради друзів-рибалок
Вони, звичайно, часто прибріхують з приводу розмірів свого улову, але у них все одно є деякий корисний практичний досвід. З яким обов'язково варто ознайомитись перед тим, як вирушати на рибалку. Як мінімум – дізнатися, де саме, кого та на які приманки вони своїх «гігантів» ловлять. Те саме стосується й збору інформації на різних рибальських форумах – там теж часто можна багато корисного дізнатися. Головне - спочатку почитати вже існуючі статті, а не відразу лізти з "нубськими" питаннями.
Не знають законів
Що таке нерестова заборона, які снасті не можна використовувати на українських водоймах, яких розмірів рибу необхідно відпускати, а яку взагалі не можна ловити. Адже порушення будь-якого з цих пунктів загрожує як мінімум штрафом. Тому краще заздалегідь вивчити закони щодо риболовлі. Або вибиратися на платні водоймища – там вам все прямо на місці розкажуть.
Не враховують погоду, час та сезон
Найкращий час для риболовлі - погожий сонячний літній день, правда? На жаль, ні. Різні види риби активні у різний час. А в літню спеку більшість не виявляє активності, оскільки у теплій воді розчинено відносно мало кисню. Тож краще заздалегідь дізнатися – кого і коли варто намагатися ловити.
Переоцінюють власні сили
Ловити рибу на спінінг це дуже просто, так? Закинув блешню у воду і потихеньку її підмотуєш. Насправді все набагато складніше. Спінінговий лов вважається досить складним. Як і інші види лову, що вимагають спеціального спорядження. Так що новачкам краще починати зі звичайних поплавцевих вудилищ – щоб звикнути до риболовлі і навчитися «відчувати» клювання. А тільки потім вже вивчати хитрі техніки проводки, закидання та в'язання вузлів на гачках.
Не готові до невдач
Навіть у професіоналів трапляються невдалі дні, що вже говорити про новачків. Не допоможуть ні найкраще [[Ссылки только членам профсоюза. ], ні найнадійніша приманка, ні прикорм, ні знання того, що буквально вчора тут риба косяками ходила. Вам може просто не пощастити – і до цього потрібно бути готовим. Ось тільки новачків це дуже часто розчаровує, і вони втрачають інтерес до риболовлі.
Egorpav зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням