Перегляд одного допису
Старий 06.03.2023, 22:39   #68
Egorpav
 
Реєстрація: 14.09.2020
Звідки Ви: Кіев
Дописи: 109
Сказал(а) спасибо: 0
Поблагодарили 5 раз(а) в 5 сообщениях
Океанічна риболовля, що варто знати і до чого бути готовим

Кожен рибалка мріє зловити щось настільки велике, щоб розмаху рук не вистачало, щоб показати його розмір. І рибалка в океані – один із небагатьох способів цього досягти. Ось тільки вона сильно відрізняється від лову риби у прісній воді. Тому рибалці потрібно бути готовим до таких важливих речей.
Особливі снасті
Для початку, снасті повинні бути максимально міцними та потужними. Так що улюблені [[Ссылки только членам профсоюза. ] краще взагалі відкласти, а спінінги лайт і ультралайт зійдуть хіба що для лову дрібної риби, яку потім використовувати у якості живців. Так що бланки – лише медіум і вище, а котушки – підвищеної місткості та з малим передатним числом. Другий момент – снасті повинні витримувати дію солоної морської води, яка помітно прискорює корозію будь-яких металевих елементів. Тому краще заздалегідь звикнути протирати вудки та промивати котушка після риболовлі.
Знання місця
Спіймати хоч щось можна скрізь. Але лише у деяких місцях це «щось» буде трофейного розміру. А знають ці місця лише місцеві професіонали. Тому разом з орендою катера, варто також скористатися послугами таких гідів – тільки тоді можна розраховувати на щось серйозне.
Морська хвороба
Навіть на спокійній воді хитає сильно. Набагато сильніше, ніж на річці чи озері. Отже, вам краще заздалегідь перевірити ефективність свого вестибулярного апарату. А то доведеться пропускати рибалку за станом здоров'я.
Ціни
Океанічна рибалка – найдорожче задоволення. Дуже дороге. Оренда човна, послуги гіда та обов'язкова покупка або оренда потужних снастей, адже, як уже говорилося вище, звичні нахлистові котушки вам не допоможуть. І все це коштує грошей. І чималих. Ще й ніякої гарантії, що ви справді зможете зловити щось велике.
Складність виведення
Морська риба дуже активно пручається. У деяких випадках боротися з нею доводиться майже годинами. Так, є різні електромотори, які допомагають намотувати волосінь, але їх можна використовувати далеко не завжди. Так що вам потрібна хороша фізична форма.
І найголовніше – все це майже не стосується місцевих рибалок, які тут ловлять все своє життя і звикли вже до всього. А вам доведеться «грати» за зовсім іншими правилами. Проте якщо все вийде – враження на усе життя вам однозначно забезпечені.
Egorpav зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням