З кльовом вчора було так собі, проте спробував нарешті покидати новим комплектом Zodias 1910mh + Curado 151 MGL. Вийшло навіть краще, ніж я очікував. Можливо, мені в тому допоміг товстий шнур (аналог #2.0, якщо в Berkley не брешуть

), який я з переляку намотав.

Почав з салмівського слайдера 7S, потім літл клео 21 грам. Не так щоб зовсім без перебіжок, та через десяток-другий закидів я вже пробував вкладатись з-за голови. Не зовсім гладко, але летіло десь до 47-50 обертів ручки. І все було добре, поки я не поставив ратлін коттон кордел.

Він вже летів гірше, ніж розкручував шпулю, тому тут я побачив чому люди можуть кинути це діло на початках.

Ще напевно з сильнішим натягом треба було намотати шнур, бо під навантаженням витки врізались, думаю це теж зіграло свою роль. Одним словом, не те щоб я вже біг в барахолку продавати решту снастей, але мульт має право на життя. Принаймні поки не стане суттєво холодніше, бо руки таки трохи мокрі.
Якщо буду купувати ще один, то напевно зверну увагу на якусь з моделей Daiwa, їхня система вкладання шнура здається цікавішою, ніж звичайне вічко в Shimano. Дає вона відчутний приріст дальності, чи ні?
P.S. Трошки офтоп, але рибалка на звіт не тягне, а кілька фоток зробив. Косуль було більше, і ближче, та не всі хотіли позувати.