Перегляд одного допису
Старий 14.12.2021, 20:55   #2408
Ben

Звідки Ви: м. Тернопіль
Дописи: 1.086
Дякував: 157
Дякували 65 раз(и) в 44 повідомленнях
Андрон, а в мене таки набагато комфортніше і точніше виходить кидати мультом, особливо боковим закидом одною рукою коли ловлю на річці кленя. І швидше це виходить ніж мясом. Попасти під кущ боковим закидом мультом помоєму набагато лекше і комфортніше... хоча не спорю, якщо людина їздить на рибалку 5 разів на тиждень, то і мясом буде кидати і з боку і з низу і з підскоком. Якщо комусь більше мясом подобається - прапор в руки, їхня справа ) Ну і мультом виходить кращий контроль приманки в польоті за рахунок маніпуляцій спіінгом та великого пальця на шпулі катушки.

На рахунок розміру шпулі - я мав на увазі "при інших рівних" ширша шпуля дасть більш дальній закид... це звичайна фізика чи геометрія - більший діаметр - потрібно менше оборотів що закинути на туж відстань порівняно із шпулею меншого діаметру. Є ще багато інших факторів - вага шпулі, підшипники, гальма і т.д.... А на практиці в мене 5г краще летіло на Хайбо Смарт із шпулею 10г 32мм, ніж на Альдебарані БФС 2012р із Авейл шпулею 6г 28мм. Хоча на мою думку перша шпуля була трохи заважкою, а друга трохи завузькою ) Але для 8, 10г шпуля 32мм, 10г буде норм. І ще одне - довжина спінінга має значення. Тарас шукає катушку під спінінг 2.20-2.40, якби ж під коротиш - тоді був би смисл шукати катухи із меншими і лекшими шпулями.

Востаннє редагував Ben: 14.12.2021 о 21:03.
Ben зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Пользователь сказал cпасибо:
Тарас (14.12.2021)