Перегляд одного допису
Старий 05.12.2021, 16:06   #1434
Camper

Звідки Ви: Київ, Дарницький
Дописи: 194
Дякував: 678
Дякували 147 раз(и) в 77 повідомленнях
Цитата:
Допис від Sergii Doc Переглянути допис
Трохи знаючи, як там будують логіку системи, поясню: питання не стоїть, як у нас, за рахунок внесків (митних, акцизних, ліцензійних) наповнити бюджет. Система побудована на реєстрації та допусках. Порушив правила - забрали ліцензію без можливості відновлення протягом року, наприклад. І все, перекладаєш вдома воблери. Хоч і коштує вона, умовно, 10 доларів. А якщо впіймають без ліцензії, та ще й з порушенням - штраф, і можуть посадити. Або видворити з забороною в'їзду на 5 років (знаю конкретні приклади). А також - конфіскація засобів лову. При чому в засоби лову входять і автомобілі, на яких приїхав. І, поки триватиме суд і виплати, автомобілі стоять на штрафмайданчику мерії. На практиці це означає, що їх звідти не всі забирають.
Тому, як пояснюють юристам початківцям, головне не розмір, а невідворотність. І я обома руками за таку ж практику і в нас.
У нас не стоит вопрос наполнить бюджет или сберечь водные биоресурсы у нас основной смысл всех этих новшеств создать новый канал выкачивания денег из законопослушных, причем в данном конкретном случае это явно идет в разрез с Конституцией:
"Стаття 13. Земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, виключної (морської) економічної зони є об'єктами права власності Українського народу. Від імені Українського народу права власника здійснюють органи державної влади та органи місцевого самоврядування в межах, визначених цією Конституцією.

Кожний громадянин має право користуватися природними об'єктами права власності народу відповідно до закону.

Власність зобов'язує. Власність не повинна використовуватися на шкоду людині і суспільству.

Держава забезпечує захист прав усіх суб'єктів права власності і господарювання, соціальну спрямованість економіки. Усі суб'єкти права власності рівні перед законом"

Скажу за себя: рыбу практически не беру, крайний раз это было года 3 назад, взял кило карасиков на жареху, но и рыбалки не частые в последнее время, в этом сезоне удалось всего пару раз выехать, законопослушный и Правила соблюдаю, взятки не даю, но понимаю что специально создается такая ситуация в которой вынуждают их давать, это Система. Я абсолютно согласен, что должна быть неотвратимость наказания, но в последнее время судя по размеру штрафов вижу явный диссонанс по сравнению со средним уровнем доходов населения, а как известно доколупаться можно и до столба и куда повернет это дышло блюститель порядка туда и выйдет и не каждый гражданин сможет себе позволить адвоката/юриста чтобы отстаивать свои права как Там. Возьмем к примеру рядового деда-пенсионера, который вышел на свой ставок как 30 лет назад с поплавчанкой поймать рыбки на сковородку, наловил кило-два и идет довольный домой а тут откуда ни возмись инспектор, а ну что там у тебя, аааа плотвичка, сколько?, 12 см, нарушение, сейчас выпишу полторуху, ну или давай 500, а то что она в этом болотце с роду больше 15 см не росла и никогда не вырастет никого не интересует, ибо Закон!
В общем мало верится что все эти лицензии, корочки, допуски и т.д. приведут к увеличению рыбных запасов и т.д., очередная схема, и если раньше у меня лично была надежда на светлое будущее и возможность реформ то в последнее время энтузиазма и веры все меньше и меньше.
Я не против оплатить разовый абонемент за рыбалку на дикой реке в разумных пределах, а для тех кто ловит часто можно годовой со скидкой, но если бы эти средства действительно пошли куда надо. Всё естественно ИМХО.
Camper зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням