Що таке для нас рибалка!? Таранка? Котлети? Жарьоха? Горілка рікою? Ні!!! Всі ми, давно вже живемо в ті часи, коли подібний промисел перестав бути засобом наживи (тож останнє- поки що залишимо!). Справжні рибалки прокидаються не світ не зоря заради емоцій, котрі ми отримуємо на тій самій рибалці. А емоції ті тут часто, а коли ти пуляєш в воду принади за 50 і більше (не старше), чи розмахуєш над головою пвх-шним шнурочком з півпальця- то готуйся до справжнього контрастного душу з емоцій отих! Цими затяжними вихідними я відклав флай обабіч до біса і вирішив вигуляти снасть покрєпчє. Стратегія і тактика тут один в один, і що їх єднає і різнить відінших видів полювання за щукою- то дуже хрестоматійний підхід. Це як партію в шахи розіграти, тут випадкових бонусів немає! Або ти мислиш і ловиш, або відправиш оте все що придбав на барахолку. Тож до моєї партії зі щукою сьогодні. Все заладилося з самого початку, щука прокльовувала, віддавала перевагу натьюре-гумі від savage gear. От молодці хлопці з Саважу, все в них як живе у воді і цим треба користатись. Щука активна, та не та, не та!!! В голові крутяться думки про неї, як виковиряти її з пучини і ідея з'явилася. Неспішно втілюю, дзвінок товариша що під'їхав до бази, говоримо по телефону, як натяг плотвини різко то зникає то з'являється, попри зайнятість розмовою руки самі січуть, а мультовий фрикціон у відповідь свистить пронизливо! Кажу товаришу: "Передзвоню, бо здається там те заради чого я тут!". Так і є, чи не найемоційніший і найдовший поєдинок з рибою, котра й заважила то ледь за п'ять, але ж я вона тріпала нерви!!! Тричі вже була в руках і знову вислизала (підсаків всякіх не визнаю я в цьому ділі, трофей має бути взятий рукою під жабри). Та перемога на моєму боці. Приятель дзвонить, кажу: "Жди на фотосесію!". Попутно до нього, знімаю ще одне миршаве килушня, по дорозі ще один приятель: "Як справи?". "Ща покажу!!!". Мотор гир- і... кукан з трофеєм- лусь... .... ... Німа пауза, емоції... емоції... не самі літературні слова... і я стаю, як сам пізніше виразився "Найуспішнішим невдахою дня". Все довелося починати з початку! Але не так то легко, бо ця гра вимагає холодного мозку!
|