Перегляд одного допису
Старий 09.03.2021, 12:55   #36
Lüdwig
Модератор
 
Аватар для Lüdwig
 
Реєстрація: 21.02.2006
Звідки Ви: Київ
Дописи: 4.770
Сказал(а) спасибо: 9.149
Поблагодарили 14.057 раз(а) в 1.415 сообщениях
2021-1

Прогноз погоди не віщував нічого доброго.. Обіцяні ранкові -3 та майже ураганний вітер виглядали цілком реальними на тлі того, що діялось ввечері. Не додавав оптимізму й той факт, що більшість затятих рибалок залишались вірними крижаному захопленню. Мабуть, тому всі потенційні напарники на мою пропозицію розчехлити улюблені спінінгові комплекти відреагували мляво, і в підсумку залишились вдома - шліфувати дивани. Що ж, заняття шляхетне і достойне самурая, проте я все ж вирішив кинути виклик природним негараздам.
О шостій вже традиційно відвідав улюблений АЗК, випив кави та поміркував куди саме їхати на улюблену зимову річку. Шалений студений вітер не залишав вибору - тільки "каньончик", надійно захищений малопрохідними чагарями виглядав надійним варіантом. Перетинаючи Північний міст, віддав шану кільком десяткам пінвінів, що окупували банну затоку "Екстрім парку", а також самотньому рейнджеру, що закляк у напруженій позі метрів за 10 до краю крижаного поля на глибочезній Десенці... Година дороги минула майже непомітно, і ось вже хутенько перевзуваюсь в чоботи, та збираю комплект: зважаючи на розмір водойми, обидві Soare (Ocea 706ULS та CI4+ 800L-S) залишились вдома, а до бою став вірний Expride 662L у парі з перевіреним 11 Twin Power 2500S. Я не дуже люблю займатись перебиранням цяцьок, і знову-ж-таки, зважаючи на сильний вітер, планував ловити одним твістером (бузковим Relax 2.5") протягом усієї риболовлі. Тягарець для тутешніх місцин парував би максимум 3 грами, я ж наважився прив'язати 4, і це таки дозволило щось побачити під час поривів шквалу.
До згаданого каньончику треба було пройти майже кілометр "відкритої" ділянки, де були давно відомі кілька робочих точок. Дивина, але було майже не холодно, мабуть вгадав з амуніцією, тож вирішив спробувати змусити їх "спрацювати", доки вітер не роздмухався до неприйстойних значень.
Перша точка промовчала, на другій майже одразу відбулось клювання - знаєте, таке, трохи незвичне: у стилі "прідавіла на свалє" Як з'ясувалось, не тільки притисла, а ще й відкусила хвіст у принади. Швиденько змінюю її, та стараюсь обловити разом і характерну ринву, і підйом з неї. Хвилин десять нічого не відбувалось, аж ось на самій глибокій точці вже куди знайоміший акцентований удар - рука не забарилась з підсіканням і щось приємно зігнуло потужного басовика та заходило колами біля дна. Про настрій годі було казати - сезон відкрито! Мені вдалось підняти непоганого щупака (на око, "около кілограма, с ікрой") нагору, де риба зробила акробатичний кульбіт, після якого шнур заслаб та утворив характерну "дугу". Тьху! Таки перекусила флюр, чого не ставалось в мене добрих два роки... І нехай, все одно відпустив б, але перев'язуватись в таку погоду - це завжди хвилююче-емоційно .
Точка подарувала ще одне порожнє, але чітке брання: класичний "двойной удар", і на тому було все. Далі - чотири години поневірянь нетрями, боротьби з вітром, постійних обривів (адже ловив у самих "міцних" точках), перев'язувань, і жодного натяку на клювання. Гадаю, мало того, що риба була досить млява, ще й рівень води в "каньончику" був зависокий - місцями утворились майже гірські перекати. Тож у підсумку вирішив присвятити ще дві години "польовій" річці, хай там як важко буде ловити в тому урагані, але вода там плинула спокійніше.
В принципі, вийшло майже так само ніяко, але один епізод таки покращив настрій, що вже встиг зіпсуватись. В характерному "закабеї", на мілкому тиховодді, без жодних натяків на клювання, щось важке та пружне раптово з'явилось на тому кінці жилки, і почало акуратно і переконливо тиснути до глибини... Як і в попередньому випадку, досить швидко вдалось викачати щупака (а то був він) нагору, як і в попередньому випадку - риба була гарною, і, як і в попередньому випадку - в підсумку мені не дісталась. Хоча цього разу більше винний сам - просто полінувався лізти до неї з високого бережку, вирішив "відбуксувати" на сусідній "пляжик". Щупак таких перспектив відпочинку не зацінив, почав борсатись і прогнозовано зійшов. Проте мені було вже байдуже: весна, адреналін, свіжий аромат річкової води та улюблені снасті - made my day!
Lüdwig зараз поза форумом  
49 пользователя(ей) сказали cпасибо:
Свернуть/Развернуть список благодарностей