Цитата:
Допис від Nemo
Доброго дня, шановний пане Олександре!
... Що до підмотки на шпулю мульта, то на мою скромну думку, щось туди підмотувати, я сенсу не бачу.. Якщо будуть надані аргументи на користь такого апгрейту, то буду тобі дуже вдячний.  ...
|
Привіт, шановний пане Петро!

Ну якщо ти про підмотку взагалі, то багато користувачів мають досвід прослизання шнура на шпулі, як на мульті, так і на м"ясі. Хтось вчить історію і користується досвідом попередників, хтось любить граблі

Доречі пан "man_v" так і не виклав результати перемотування шнура на своєму Steez, хоча я впевнений у результаті.
Ну а якщо ти саме про використання ізоляційної стрічки, то навіть доказувати щось про її ефективність на шпулі мульта чи м"яса не буду, бо у мене вона залишилася на старих інерційних і на інші котушки вже не вистачає

Що я роблю - виклав нижче

І зустрітися із тобою буду завжди радий!
Цитата:
Допис від Aleksandr
Після випадку на одній риболовлі прослизання шнура на шпулі також мотаю бекінг з жилки, зазвичай 1,0-1,5 м.
На мою скромну думку на перфоровану шпулю є сенс робити підложку для шнура. Кому що до душі, ФУМ, гума від рукавички ... Особливо синя ізоляційна стрічка - наше все, ще від "невки" у когось у звичці!!!  Якщо тримає на нозі капці, то якись шнур "як двома пальцями"  
|
Цитата:
Допис від Andron
Насчёт всяких изолент и прочих лент на шпулю. Неоднократно наблюдал (на клиентских катухах  ), что при намотке на изоленту шнуров-лёсок, под давлением выдавливается клей и поднимается между рядами шнура  , а дальше уже могут быть и сюрпризики, о которых и пишет Женя.

|
Вітаю, Андрію!

То мабуть людям щастило на якісну ізоляційну стрічку із надлишком клею.

Ну не вірю я, що на стрічці може бути стільки клею, що вистачить просякнути більше 1-2 шарів шнура і це вплине на відстріл приманки. Ну не мотають же люди на шпулю по 20-30 метрів шнура, що виматується при закиді повністю. Якщо так, ну що я можу сказати ... Так, заліпання шнура може призвести до перебіжок з подальшою втратою приманки, на мульті, но не м"ясі!
А взагалі не сприймайте все так близько до серця!

Враження нібито зараз не осінь, а весняна заборона з відповідним настроєм

Навіть не припускав, що про синю стрічку все так серйозно буде прийнято

От суворі київські рибацюги!