Перегляд одного допису
Старий 20.07.2020, 20:33   #76
Tsar
Модератор

Звідки Ви: Місто-герой Київ
Дописи: 5.136
Дякував: 22.081
Дякували 16.704 раз(и) в 1.671 повідомленнях
Субота.
Як можна всидіти вдома коли лящі ну просто кличуть на річку щоб я їх
вловив.Куди саме кличуть?Та на Дніпро.Приїхав як раз коли почало розвиднятися.Поки накачав човника,догріб до точки лову,виставився-вже і світло стало.Клювати почало коли десь раз в третій оновив корм у годівницях.Розпочинився гарною плоскиркою.Ну і пішло-поїхало...Ловилися лящі-підлящі,кляпси,влетіло два рибця(ну куди ж без них) і просто неймовірна кількість плоскирки.Причому сигналом початку кльову ляща ставало повне "замовкання" плоскирки.Як тільки вона переставала клювати-тут же один чи декілька вудлищ починали сигналізувати про те,що підійшов саме ВІН.Його клюваку важко з чимось сплутати.Ну а коли підсікаєш і впевнюєшся у своїй правоті-настрій покращується сам собою...І так продовжувалося до 11 години.Далі кльов вируюається як по замовленню.Але більше і не треба т.я. вже і сонце припікає,і волонтерки мої любі чекають коли я приїду і повезу маскувальні сітки на Нову Пошту для подальшої відправки їх на фронт...

Неділя.
"Ах,гей-парад,ах,гей-парад!Вот чей-то перед,чей-то зад..." Так на мотив Лєонтьєвського "Ах,вернисаж" я наспівував стоячи на якорях в цей чудовий недільний ранок.І цьому була причина...Добираючись до точки лову раптово почув характерний звук потужного двигуна,а невздовзі побачив і винуватця.Самий звичайний сирітський шльондровоз летів по водам діда-Дніпра здіймаючи височенні як для мого нещасного човника хвилі.Якого ж члена-кореспондента тобі не спиться в 4 години ранку?Попідлітавши на хвилях до самого неба,я таки дістався точки лову.Заякорився і почав збирати снасті.І тут почалося...Скоріше за все,десь в районі Оболоні або КВХ була якась нічна гулянка і гуляки верталися додому...Шльондровози перли один за другим.Хтось їхав поволі,а хтось летів здіймаючи хвилі які спокійно могли змагатися з дев'ятим валом.От таких капітанів інакше як "геї" язик назвати не повертався.А тут ще і сирітська яхта якогось зубожілого під назвою "Pink Kiss" проплила.От тут я і згадав пісню про гей-парад."Апофигеем апофигеоза" стала баржа на якій влаштували дискотеку...Почув я її набагато раніше ніж побачив...А вже коли ця баржа пропливала повз мене і втулила ненадовго вимкнене до цього музло та з басами...Враження було таке,що не тільки риба втекла з ями,а й самі чортяки з рогами попіднімалися із найглибщих омутів і побігли,жалібно скавулячи,по воді в сторону берега...Ну а за цією баржею,на такій відстані,щоб від басів не повискакували печінки,пихато йшли два поліцейські катери із синьо-червоними блималками...
Зрозуміло,що після такого "гей-параду" рибу довелося ледь не навколішках вмовляти повернутися на місце.Але танці з бубном та щедрий закорм таки зробили своє діло.Першим відізвався лящ-розвідник десь на кілуху.Ну а потім худо-бідно,але розклювалося...Клювало так,що було стійке відчуття дежавю.Спочатку на всі прути ловиться гарна плоскирка,потім вона затихає і влітає лящик або пара лящиків.І так по колу...Рибець також був.В цей раз один і дрібніший.Якщо в суботу впіймав двох по 600 грам,то в неділю порадував 300-грамовий розбійник.Маленький,але дужий.Прочуханки мені дав...Причому я цю рибу вже впізнаю по характеру її спротиву.Тягнеш і впевнений,що вчепився рибець.Я цю рибу навіть зафоткав...
Рівно об 11 небесна канцелярія сказала:"Досить".Те саме сказав і дніпровський Водяник який до цого часу вже оговтався від вранішньої дискотеки і вирішив,що харе мені на сьогодні його підданих тиранити.І знову ж таки я погодився їхати в сторону дому т.я. після двох ранків сидіння на жорсткій човновій сидушці п'ята точка вимагала валяння на м'якому дивані...
От такі були вихідні.Час провів добре,риби половив,фронту допоміг.Тепер чекаю наступної суботи щоб знову побачити як згинається від лящачої клюваки кінчик вудлища...
ПС.На фото не підуст,а рибець.Хай не вводять в оману червонуваті плавці.Вони просто трошки змінили колір.Коли діставав рибу з води плавці були брудно-рудого кольору.
Мініатюри долучень
Щоб збільшити малюнок, клацніть по ньому
Назва:  20200718_121726.jpg
Переглядів: 576
Розмір:  130,2 КБ
ID:	858967  
Tsar зараз поза форумом  
58 користувачів подякували
Свернуть/Развернуть список благодарностей