Цитата:
Допис від киргиз
Я спочатку подумав, що це якийсь паразит щось таке відклав у тілі того сома.
Подивився у Вікі, але там описані тільки варіанти із ураженням печінки, чи других органів.
Ураження м'язів не знайшлося.
Але всюду рекомендації - термічна обробка не меньше 20 хвилин.
Смажити достатньо тонкими кусочками не меньше 20 хвилин під кришкою.
Солити перед в'яленням не меньше двох тижднів.
Гадаю, така профілактика ніколи не буде зайвою. 
|
Честно говоря не очень то верится что кто то станет такое мясо ещё готовить, а вот если хочется основную хорошую массу употребить то лично я пошёл бы на любой рынок где торгуют мясом и дал бы в лабораторию на анализ. Он стоит денег , но зато точно будешь знать от чего такое было и можно ли такую рыбу есть. Благо рынки сейчас работают, а лаборатории работают очень даже хорошо если нужно сделать анализ на совесть.