Перегляд одного допису
Старий 27.06.2020, 14:45   #90
Tsar
Модератор

Звідки Ви: Місто-герой Київ
Дописи: 5.136
Дякував: 22.081
Дякували 16.704 раз(и) в 1.671 повідомленнях
Коли найкраще клює лящ?

Сьогодні о 3.00 потрусив за плече Тимофія Дмитровича і спитав чи не хоче він скласти мені компанію у ловлі ляща з човна.Бажання у нього не було тож він ліг спати далі.Ну а мені нічого не залишалося як поїхати самому.
І ось я на місці.Струя пре як навіжена.І навіть якась рибка нормальних розмірів по верху гуляє.Закинувся.Чекаю.От і перша впевнена клювака.Що там у нас?Кляпс...Але гааааарний кляпс!У садок його.За ним слідом проклюнув ще один представник кляпсячого роду.А потім...А потім через деякий час мені таки вдалося розгодувати точку і понеслося...Це була помста всім лящам світу за те,що з початку сезону вони мене ігнорили.Причому клювання відбувалося так:прути стоять хвилин 5-7 без руху,а потім по черзі прокльовує зразу на 2-3.Окрім лящів-підлящів влетіло два рибця.Ох і сильна риба!Тягнеш його,півкілошного,а здається,що там лящик кіла на півтора...Так що сьогодні було все:і клювання в стилі "прут до води",і обірвані рибою гачки,і сходи чогось немалого,і вдалі доставки риби "на базу"...
І все б нічого,але у якийсь момент почув шипіння повітря,що весело виходило із балону мого старенького човника...До берега ледь встиг доплисти.Там підкачався і вздовж все того ж берега,підкачуючи човника вручну поплив до стоянки авто.Заморився-страх!!!Тож фото не робив.Не було ні бажання,ні настрою.Ще можна було б рибалити і рибалити,але прикра подія перекресила всі плани і сподівання...Та ще й збираючи прути не втримав у купі один із комелів і це коштувало мені керамічної вставки у кільці...Одне до одного...
Але ж ви спитаєте:"Так а коли ж найкраще клює лящ?" У когось зранку,у когось вдень,у когось ввечері...А особисто у мене-коли я не дивлюся на закинуті прути Коли наживляю гачки або спостерігаю за оточуючим середовищем. От тут мені Тимофій Дмитрович був би у нагоді(він завжди підказує мені коли клює,а я цього не бачу),але маленький рибалка лишився вдома спати...Та і добре,що не попав зі мною в цю неприємну пригоду.
Tsar зараз поза форумом  
58 користувачів подякували
Свернуть/Развернуть список благодарностей