Цитата:
Допис від linchuck
Знаю место, где маслят сейчас полно! Но их же чистить надоооо.... Ну их, этих маслят 
|
А що таке "чистить"? Мається на увазі знімати шкірку з шапинки?
Вікіпедія пише : "Перед приготуванням з шапинки знімають шкірку, бо навіть після відварювання залишається слизистою і при вживанні може викликати розлад шлунку. "
Я ніколи не знімав з маслюків шкірку. Маслюки треба добряче вимити, бо до них все прилипає, зняти, по можливості, слизьке кільце-покривало. А їли їх зі шкіркою, як і всі інші гриби, і ніколи проблем зі шлунком не було. Може у нас шлунки не правильні?
Вікіпедія продовжує: "Використовують маслюки свіжими, про запас сушать, солять, маринують."
Ми і смажили і тушили і заморожували і консервували - все було нормально, а от з сушінням маємо негативний досвід. Не те. По-перше, запах не приємний. І нас попереджали, що маслюки не сушать. Може перед сушінням з маслюків треба було знімати шкірку? Але як знімати шкірку з таких як на першому фото? З тих, що на другому фото шкірку можна було б і зняти, але навряд чи воно б допомогло. До речі, останнє фото - це саме та партія (3 піддони) маcлюків з якими ми мали негативний досвід. Там правда при сушінні трохи була порушена технологія, але піддон з польськими висушився нормально.