день відкриттів, щоб йому....
2 години, як з льоду.... Так як хотілось не шукати лід, а одразу знайти, пішов по стандартному та ледащому сценарію: на Росу)))). Відкриття перше: затока, практично вся, вже відрізана від людей та обнесена бетонними плитами. Проте під'їзд знайшов - вже непогано. Лід - під 7-8 см в глибині затоки дозволяє збиратись по 3 і по 5, головне, щоб вистачило))), але до виходу із затоки краще не йти: тонко, страшно, і збиратись по 3 - небезпечно.
Десяток пробитих лунок показали повну апатію окуня до моєї мормишки, тому було вирішено не вагатись, а спробувати зловити окуневих збочинців - на яйця. Пів години стукання по дну непривітної водойми принесли кілька слабких контактів та одного окунця. Ура! Відкрився!)
Далі почав помічати активність серед мухоморів, які сидять на плітку. Пішов до них - з надією реабілітуватись хоч там. 4 метри, мала вольфрамка, надцята проводка і покльовка "віддай вудку": часто так клює невеликий активний окунь, в якого зриває дах серед повного мовчання в лунці, проте зараз я не відчув супротиву. Натомість, серед лунки показалась нагла йоржача морда з мормишкою в шахті. Йорж на голого - моє друге відкриття цього дня))).
Далі було ще кілька пліток та окунець - все на зміні частоти проводки після "збився рахувати проводки".
Плітка - рухається і клює впевнено. Але колядувати покльовку - довго. В мене - клювання лише біля дна. При наявності невеличкої лайтової гірлянди можна нависиджувати.... Але мене на довго не вистачило: вже о 12-й тягнув свою... пішню до машини.
При мені на жерлицю дістали невеликого щупаря, на гірлянду - головника. Тим, хто ще не визначився - куди на відкриття - їдьте, можливо, в наступному році виходу до затоки вже не буде.
Всіх небайдужих - з першим льодом! Бажаю всім такого ж величезного бажання ловити рибу, як у того рибацюги, який сьогодні рубав лід іржавою сокирою у озерці при дорозі на Хотянівку!!!
|