Перегляд одного допису
Старий 07.11.2017, 14:28   #1351
goga
 
Аватар для goga
 
Реєстрація: 05.12.2007
Звідки Ви: Бородянка Киевской обл.
Дописи: 541
Сказал(а) спасибо: 696
Поблагодарили 894 раз(а) в 223 сообщениях
Знаки , розмітка, ПДР то все пусте. Ось де вихід, постійно на стрьомі і про ДТП непам"ятають з 2003 року.

Цитата:
На півночі Нідерландів містечко Драхтен вже десять років живе без дорожньої розмітки і майже без дорожніх знаків.

Однією з особливостей, є те, що усі їдуть разом: і автомобілі, і  велосипедисти. Швидкість невелика, але ніхто  не стоїть на перехрестях.

"Раніше траплялися нещасні випадки, були постійні затори.  З 2003 року у нас тут менше знаків, але більше немає напруженого дорожнього руху. Дорога підказує вам, що робити", - повідомив Генрі Фішвейк, речник мерії.

Людям не потрібно чекати зеленого світла, тому в них немає бажання проскочити на жовтий колір світлофора. У Драхтені діє проект  "Загальний простір", який придумав нідерландський архітектор. Він довів, що причиною аварій є конфлікт через прагнення стати головним. Відтак, він запропонував всіх зрівняти на дорозі.   

Через відсутність заторів у Драхтені немає нервозності, а пропускна спроможність доріг міста зросла ледь не на третину. Проте і це не головний здобуток  проекту "загальний простір". Мерія пишається тим, що за останні десять років на дорогах  містечка  ніхто не загинув, жодного покаліченого. При цьому, якщо ДТП і трапляються, то незначні подряпини автомобілів. Більше читайте тут: https://tsn.ua/svit/zhurnalisti-tsn-...ey-291536.html
goga зараз поза форумом