Перегляд одного допису
Старий 11.04.2017, 22:28   #137
MaksTrout

Звідки Ви: Киев
Дописи: 133
Дякував: 13
Дякували 416 раз(и) в 124 повідомленнях
Після довгої перерви…

Півторарічна перерва в улюбленому хобі дала свої результати - пріоритети змістились від спінінгової ловлі до нахлистової. Давно мріяв спробувати цей захопливий спосіб.
За останній місяць вдалось підібрати підходячий для моїх умов відносно бюджетний комплект, за що велика подяка Андрію Скворчинському та Дмитру Петруняку.
Тож в неділю вранці 2 квітня з найкращим товаришем-спінінгістом вирушив спробувати потренуватись в закидах на воді в межах Києва. Була невелика надія спіймати краснопірку на німфу.
Перших години три-чотири тренувався виключно закиданню. Передивившись багато відео та перечитавши купу статей, мій оверхед все рівно виглядав жахливо. Пізніше пробував робити примітивні проводки німфи в надії щось впіймати. По обіді вітер став настільки сильним, що ловити стало майже неможливо і ми вирішили збиратись.
Перша риболовля не принесла жодних результатів. Потрібно було продовження...

В цю суботу поїхав до батьків в Білу Церкву і о другій половині дня в перерві між дощем вийшов на дві години на річку. Поплавочники вдало ловили краснопірку і уклійку. Тож я вирішив, що в мене є шанс. За півтори години вдалось лише відчути два слабкі клювання. Дощ посилився і потрібно було збиратись. По дорозі додому в голові виносив плани на неділю поїхати в гарні місця, на яких вже не був років п'ять. Синоптики обіцяли неділю без дощів.

В давно знайомих місцях на воді був о 6:20 ранку. Кількість полавочників була надзвичайно великою. Всі стверджували, що минула неділя пройшла з дуже гарними результатами. Попри те, перших дві години мені не принесли жодного результату. У полавочників справи були не набагато краще – всі скаржились, що риба пішла на нерест. Я вирішив прогулятись декілька кілометрів вздовж річки. Вітер вставав все сильнішим. По дорозі вдалось знайти затишне місце, яке на черговій проводці після невдало виконаного закиду принесло невеличку краснопірку – мою першу нахлистову рибу. Зосередившись на цьому місці за наступних десять хвилин вдалось спіймати ще дві краснопірки. Спрацювала Bead Head Prince Nymph із золотою вольфрамовою голівкою. Подальших декілька годин результатів не принесли. І об одинадцятій я поїхав додому, оскільки вітер розігрався не на жарт. Забігаючи наперед скажу - трохи пожалкував, що поїхав так рано. По обіді випогодилось - вітер трохи вщух і поміж хмар періодично проглядало сонце.
Проте, можна сказати, перша результативна нахлистова риболовля відбулась. Хочеться продовження…

Для себе я вирішив, що краще бувати на риболовлі не так часто, але дійсно в мальовничих місцях. Мені дуже подобаються малі річки. А кількість впійманої риби - далеко не головне. Важливіше емоції та переживання, які залишаться в пам'яті на довгі роки.

Ну і додам ще декілька недолугих фото з камери свого смартфону.
Мініатюри долучень
Щоб збільшити малюнок, клацніть по ньому
Назва:  20170409_091928.jpg
Переглядів: 329
Розмір:  147,8 КБ
ID:	623106   Щоб збільшити малюнок, клацніть по ньому
Назва:  20170409_081425.jpg
Переглядів: 320
Розмір:  99,6 КБ
ID:	623107   Щоб збільшити малюнок, клацніть по ньому
Назва:  20170409_081720.jpg
Переглядів: 482