Цитата:
Допис від dood
Оно-то вроде бы и так, но с другой стороны - пока что не укладыается в голове добровольный отказ спортсменов от дальней дистанции при ловле на большом течении... и с сектором около 15 м.
Тогда для спортсмена экстра-хевик с дальним и сверх-дальним забросом - до лампочки...
(как бы сознательно обкрадываешь сам себя во имя достижения результатов на ближней дистанции 15-25 м)
Что-то тут не то... и не так...
|
ПисАв-писАв і знову напишу... Ну немає чого рибі на дальній дистанції робити!!!
1. Чим далі від берега, тим течія сильніша (мова йде про більш-менш прямий прогон, яким є Набережна).
2. Чим сильніша течія, тим важче рибі на ній втриматись. За для чого вона має витрачати силу, енергію на такій сильній течії?

3. Турбіни Київської (Канівської) ГЕС витискової дії, тобто вони знаходяться
набагато нижче рівня води і під час своєї роботи беруть з моря "нижню", холоднішу воду. Питання - що рибі робити на скаженій течії холодної води?

4. Колись вважав, що риба на течії (дистанції), де 80-гр годівничка зовсім не тримається дна з'являється епізодично, проходами. Втримати її на точці в цьому випадку гіперважко. І зараз так вважаю, хоча є і виключення.
5. Наскільки більше треба дати корму на віддалену точку та наскільки його треба "привантажити", якщо на точці велика течія??? І навіщо?

6. З приводу шок-лідерів. Вузол типу "моно 0,40 + шнурок 0,12" погано проходить кільця квівертипу, навіть якщо це "морквина". З ризиком позбутись вставок. Чи виправдано це? Менше 0,40 ставити сенсу немає. Виходи з ситуації 2:
а). ловити шнурком 0,16-0,20 і не морочити собі я..я, на монтаж (петля, патерностер і навіть з трубкою) використовувати моно 0,40 довжиною від 60 см до метра - гарантовано 2-3 рибалки переживе;
б). ловити шнурком 0,06-0,08, ставити шок лідер зі шнурка 0,20-0,25, з монтажем - те ж саме - моно 0,40-0,50
7. Абсолютно згоден з SEMEN'ом. Який сенс "маслати" зайві 40 метрів метрів??? В режимі змагань, коли темп тримається 2-3 хвилини - це ж неприпустима розкіш!!! А який психологічний прес!!! Суперник у сусідньому секторі "виймає" з 15-шки чи 20-тки щохвилини підлящика чи навіть і ВАСИЛЯ!!!, а я сиджу "далеко" і тілько тим і гордий, що мене там "не несе"!!! Так от, в цьому випадку гарантовано "пронесе" і на зважуванні і повз призи.
8. Риба ловиться на Набережній ловиться на дистанції 20 метрів. Практично у всіх секторах, крім закінчення зони Б. Ловиться вона і на меншій дистанції - хто відвідував Кубок Колміку, той бачив в уловах на штик (13 метрів) лящів далеко за кіло.