Перегляд одного допису
Старий 03.03.2016, 13:52   #188
ywadei
 
Реєстрація: 06.11.2011
Звідки Ви: Киев
Дописи: 1.535
Сказал(а) спасибо: 2.082
Поблагодарили 2.781 раз(а) в 477 сообщениях
Цитата:
Допис від Cultik Переглянути допис
Не потягне за величину нанесеного збитку?
Шановний Миколо!
Подивимося Кримінальний кодекс України (надалі - ККУ)
У його статті 249 сказано:
"Стаття 249. Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом

1. Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду, -

карається штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років.

2. Ті самі діяння, якщо вони вчинені із застосуванням вибухових, отруйних речовин, електроструму або іншим способом масового знищення риби, звірів чи інших видів тваринного світу або особою, раніше судимою за злочин, передбачений цією статтею, -

караються штрафом від двохсот до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк".
Таким чином, якщо порушники раніш не судимі за цей злочин, то під частину 2 цієї статті вони не підпадають.
Стосовно частини першої, то у ККУ не визначено, що ж таке "істотна шкода" у разі незаконного зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом. Треба шукати роз'яснення Верховного Суду України. Але там теж конкретики... трошки незрозуміло...
Якщо ж взяти за аналогію статтю 248 ККУ (Незаконне полюання), то там є така примітка (вона до ст. 249 відношення не має, але наведу, щоб було зрузуміло, для кого писався такий Кодекс):
"Примітка. Істотною шкодою у цій статті, якщо вона полягає у заподіянні матеріальних збитків, вважається така шкода, яка у двісті п'ятдесят і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян".
І знаєте, яка ж то сума виходить, якщо підрахувати ці 250 неоподатковуваних мінінмумів доходів громадян у кримінальному поразумінні? 250 х 689 = 172 250 гривень. Це ж скільки потрібно було б добути кабанів, щоб підпасти під кримінальну відповідальність?
Таке враження, що такі закони пишуть або з метою когось захистити від кримінального переслідування чи мати корупційну складову під час застосування ККУ.
Більш докладно розписувати не буду, набридло вже, не перший раз...

Востаннє редагував ywadei: 03.03.2016 о 14:20.
ywadei зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням