Цитата:
Допис від Бобиков
Ох ці рядовки! 
Багато, а мабуть більшість грибників, беруть класику: білий, поляк, підберезовик/підосиновик, опеньок. В них мало двійників, а як і є - вміють розрізняти їх. А на решту грибів у врожайні роки не звертають уваги. А як неврожай, то вчитися розрізняти ті ж рядовки нема коли - досвід не одразу приходить. Я, наприклад тільки зеленку та фіолетову беру не вагаючись - бо сенсу вагатися немає 
|
Фіолетову і я візьму %) Але, якщо є можливість спитати людину, яка регулярно збирає рядовки - то спитаю!
Чи повинна тополева рядовка бути пекучою? Я регулярно намагаюсь отримати рекомендації щодо розрізнення тополевої та згубленої рядовки, і щоразу все сходить нанівець. Якщо зовнішньо різниці майже немає, то, можливо, хоч на смак відрізнити можна? Зустічаю її часто, збирати хочеться, але забагато знань - забагато суму...