Всім доброго дня!Вчора вкотре відвідав домашню водойму розташовану в декількох кілометрах від міста.Хочу сказати,що ситуація із ставками цього року катастрофічні- з двох розташованих в межах міста один повністю без води,а другий наполовину висох.Якщо не буде добрих дощів,то висохне другий став.
А зараз про риболовлю.Водойма неглибока до 1,5 метра, риба є різна-карп, сазан, білий амур,щука, окунь, лин, карась,плотва,червінка(краснопірка),навіть з‘явились сомики.А років п‘ять назад було дуже бідно з рибою,водойма потерпала від браконьєрів,доки громада рибалок з ближніх сіл не взяла став під свою опіку.Відтоді кожний рік запускається зарибок,який купується за кошти рибалок, ведеться контроль за розмірами деяких видів риб при ловлі.Як показало життя така практика має право на існування.
Цього разу ми поїхали двох з батьком.В 17.30 ми на місці.Вирішую не качати човна ,щоб покормити,а занести так, заодно скупатися.Прикормка варена кукурудза з запареною макухою та трішки пшениці, звареної для плотви та червінки.Кормлю три точки батькові та три собі під коропа та по точці під мах на плотву.Ловимо коропа на медову кукурудзу на водосяну оснастку.Минулі рибалки приносили карпів від одного до чотирьох кілограм,але який рибалка не мріє про рекорд.В 18.00 в мене перша покльовка, різкий звук фрикціону, підсічка, вудочка в дугу, риба виплескується в ліліях,але поступово мені вдається викачати її на чисте плесо та хвилин за п‘ять завести її в підсак.Як виявилось це мій новий рекорд.Вагу відгадайте в відповідній гілці.Крім цього було спіймано ще два карпики-1,1 та 1,4 кг.Вибачте за якість фото-фотографував телефоном.Всім удачі та миру.
З повагою,Сергій.