Тема: СНАСТИ
Перегляд одного допису
Старий 17.04.2015, 22:42   #1656
zDIOz

Звідки Ви: Київ
Дописи: 260
Дякував: 60
Дякували 139 раз(и) в 98 повідомленнях
Цитата:
Допис від alexyat Переглянути допис
дякую,
1. у мене дві катушки Shimano exage 2500 - обидві старі і обидві - прекрасні за багато багато років зламав пелюсток тріскачки на одній шпулі , є ще одна матчева exage3000 - теж прекрасна.
тому підтверджую всі гарні слова на рахунок Exage 2500(старих)
:-)

Цитата:
Допис від alexyat Переглянути допис
2. так випало - що попала в руки мені сьогодні shamano Sahara 1000FD.
зовні таке враження що вона впала на асфальт і були сколи на шпулі.
власник дав чудову ціну і вона стала моєю.
зняв шпулю, зняв серединку, зажав на болті шпулю, болт в дрель і полірувальною німецькою наждачкою десь за пів години зробив нову кромку. ясна річ що не має чудодійного темно сірого коліра, а стала просто як мутне дзеркало... якщо не обламаюсь полірну до дзеркала.

ну і основне... поставив я на БлюБьорд 0.5-5 цю Sahara 1000FD і нанофіл по пораді гарного форумчанина 0.06... і це діло виявилося.
з вузликами я не мудрував - прив'язав подвійним паломаром вертлюг.
виліт - я просто здивований,
Sahara нанофіл вкладає рівно, ясно що як щоб передатка була 4.6 було б ще краще, але в порівнянні з 2500 з врахуванням діаметра шпулі - десь так і буде .

іншими словами - я знайшов те що шукав - бюджетний суперУЛ комплект для рідких рибалок замість копання на дачі.
дякую всім за допомогу та поради, якщо кому треба порада - звертайтесь також, це чудово що рибаки так допомагають один одному.
поздоровляю з тим що "це діло виявилось" :-) Нехай ловить та додає приємних емоції.
Я тільки хотів сказати що 1000 розмір дуже суперечливо для УЛ. Часто чути що якщо УЛ == маленьки діаметри лески/шнура+маленьки ваги та принади то треба і маленьку катушку... Це не зовсім вірно. Легку - да і тут без суперечок, а ось що до маленьких шпуль то це не так - виліт з маленьких шпуль частіше за все важчий, міцність конструкції часто програє 2000-2500 розмірам. Баланс ваговий добитися легче бо легка (до 200 гр) котушка 2000-2500 розміру це 300+ у.о. Практика показала, що на УЛ 2000 розмір працює чудово.
Але якщо Вам подобається то Слава Богу! НХНЧ!
zDIOz зараз поза форумом