Все розпочалось одного недільного ранку...
Підйом.Швидкі збори.І я з
name. їдемо на одну з водойм Львівської області.Метою було тестування наших саморобних приманок.Більше години часу в дорозі і ось ми на початковій точці нашої рибалки.Ловлю почали з мілкої частини водойми з достатньою кількостю трави.У воду одразу летять мініатюрні твістера власного виробництва від
name.на мінімальних огрузках, які одразу ж жадно атакують окуні.Через велику кількість трави, в якій і ховається окунь, основною проводкою була рівномірна з паузами(3-5 оборотів-пауза).Важливо було досить високо підкидувати приманку щоб окунь з трави добре її бачив.Рухаємось балі по водоймі і у Тараса(
name.) на одній з проводок вішається карандаш який одразу ж був втоплений.Середній розмір окуня залишав бажати кращого, всього лиш 30-40 грам.Щоб відсікти дрібноту ставим трошки більші приманки, а саме джавастіки - також власного виробництва, і збільшуєм огрузку.Трохи блукання по водоймі і виходим на перспективний приямок.З першої ж проводки Тарас бере гарного окуня +- 200 грам.Ще декілька проводок і ще кілька окунів трохи меншого розміру на березі.Брали на дуже пасивне волочіння по дну, з обовязковою умовою - провести мінімально близьо до коряги! На черговій проводці у Тараса повисає ще один карандаш масою в 300-400 грам який гарно впирається на легкій снасті.В ці умови Тарас прихопив з собою
Jackall Calico bay area special cas75xul st з катушкою
Shimano Rarenium 2500FA на якій намотаний Berkley Nanofil 0.06 з поводком із 0.16 Sunline Siglon.Ще декілька над пасивних проводок не принесли бажаного результату і чомусь захотілось провірити дане містечко на наявність щуки.В якості приманки виступив все той же джавастік,змінили лише проводку.Невеликі плавні підброси приманки над дном з струшуванням приманки не залишили щуку байдужою.Спочатку покльовка у мене і приємна щучка активно гне в бублик мою
Graphiteleader Finezza Corto 732ULT , недовге виважування,ще коротша фотосесія і рибка повертається в рідну стихію.
Тим часом,поки я відпускав свою красуню, Тарас вже виважує наступну щуку з під чудо коряги!Яка також після недовготривалого виважування була відпущена, аби дати життя наступному поколінню!
Не втрачаючи часу продовжую ловлю і вже з наступної проводки чітка покльовк і приємна щука,яка не бажає здаватись, заставляє співати фракціон на моїй
Daiwa Certate Finesse Custom 2506.Риб який був на другому кінці шнура був явно більший за попередніх.Не форсуючи виважування, аби не сталось ніякого казусу з шнуром,в якості якого виступав все той же Berkley Nanofil 0.06, не форсую виважування і щука гуляє по всьому приямку.Набравши повно трави собі на морду все ж припиняє супротив і я акуратно беру її рукою.
Виважування на легку снасть принесло масу задоволення і неповторних відчуттів, за якими ми і їздим на рибалку! Рибина, яка заставила моє серце битись швидше, а колінка трястись – заслуговує на життя!

Допоки я тягнув цю красуню, а це близько 5 хвилин, Тарас «зняв» з ямки ще два карандаша масою до 1 кілограма.Покидавши ще декілька хвилин і заробивши ще декілька невпевнених покльовок рухаємось далі.Але в іншій частині водойми так і не вдалось заробити жодного «клювання».День підходив до завершення і ми по дорозі назад ще заглянули до того приямку.І не дарма! Ще кілька зубатих порадували чіткими ударами та злим поводженням на виважуванні.
Вже підходячи до початкової точки рибалки знову переключились на окуня, який і далі продовжував активно харчуватись.На одній з проводок в Тараса під час підмотування різка підтяжка і фрикціон заспівав! Одразу ж було зрозуміло що це якась «багрьонка».З декількох ривків рибка змотала біля 10 метрів шнура.В думках у обох, мабуть якийсь курупчик.Але не так сталось, як гадалось! Риб після декількох ривків здався і поплив до берега.Як виявилось це була невеличка щучка, яка засіклась за хребет.
На цьому на рибалка підійшла до завершення і ми змученні, але задоволені рибалкою попрямували на маршрутку!