Перегляд одного допису
Старий 25.11.2014, 10:21   #139
DKTigra
 
Реєстрація: 17.04.2007
Звідки Ви: Киев, Печерский район
Дописи: 649
Сказал(а) спасибо: 2.091
Поблагодарили 2.270 раз(а) в 217 сообщениях
Цитата:
Допис від Индеец Переглянути допис
Денис, все что ты написал, это рассуждения дилетанта на тему...

Хочешь понять о чем я говорю, изучи тему "конституционные права граждан, их виды и иерархия"

Уроки выучиш, приходи
Дилетанта, ни дилетанта - а весь прикол именно в этом.
Цитата:
Стаття 41. Кожен має право володіти, користуватися і розпоряджатися своєю власністю, результатами своєї інтелектуальної, творчої діяльності.

Право приватної власності набувається в порядку, визначеному законом.

Громадяни для задоволення своїх потреб можуть користуватися об'єктами права державної та комунальної власності відповідно до закону.

Ніхто не може бути протиправно позбавлений права власності. Право приватної власності є непорушним.

Примусове відчуження об'єктів права приватної власності може бути застосоване лише як виняток з мотивів суспільної необхідності, на підставі і в порядку, встановлених законом, та за умови попереднього і повного відшкодування їх вартості. Примусове відчуження таких об'єктів з наступним повним відшкодуванням їх вартості допускається лише в умовах воєнного чи надзвичайного стану.

Конфіскація майна може бути застосована виключно за рішенням суду у випадках, обсязі та порядку, встановлених законом.

Використання власності не може завдавати шкоди правам, свободам та гідності громадян, інтересам суспільства, погіршувати екологічну ситуацію і природні якості землі.

Стаття 42. Кожен має право на підприємницьку діяльність, яка не заборонена законом.

Підприємницька діяльність депутатів, посадових і службових осіб органів державної влади та органів місцевого самоврядування обмежується законом.

Держава забезпечує захист конкуренції у підприємницькій діяльності. Не допускаються зловживання монопольним становищем на ринку, неправомірне обмеження конкуренції та недобросовісна конкуренція. Види і межі монополії визначаються законом.

Держава захищає права споживачів, здійснює контроль за якістю і безпечністю продукції та усіх видів послуг і робіт, сприяє діяльності громадських організацій споживачів.
Но у нас с правом власности (которое может быть как прямое, так и опосредованное) - как в начале буржуазной, от позбавлення мат. ценностей в гаражах и дворах, до отжима предприятий (в т.ч. и государственных).

Лишить права промысловиков можно двумя путями - через суд путем доказательства вреда который он наносит (гос. экологи рубить сук на котором сидят не станут) и на уровне госрегулирования (что опять же приводит к вопросу об имущественных правах, праве на труд тех людей, что работают в этой отрасли и т.д.). Я к тому что не промысловики чудаки на букву м (они как и весь бизнес - где-то на границе легальности и здравого смысла), а госрегулятор на голову ударенный

Да и по той же Конституции - нигде нет про "безоплатне" користування об'єктами державної та комунальної власності (это я к вопросу об отловочных).
DKTigra зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням