Щоб не втомлювати довгою читаниною за один раз,звіти розділив по днях. Якщо модератор вважатиме за потрібне,то об"єднаю в один.
Отже,неділя ...
Прокинувшись недільного ранку,подзвонив до товариша,щоб розповісти про свої вчорашні пригоди біля ріки і пробудити в ньому "апетит" до поїздки,оскільки самому,з теперішніми цінами на паливо,трохи накладно їздити.
Тому,їдемо. По приїзду на вчорашнє місце,"фотаю" свого товариша (біля машини голова стирчить

) і йду йому показую місце вчорашніх перипетій з словами,котрі стверджують про те,що я буду цілий день сидіти на одному місці і брати змором язя,бо відчуваю про наявність більших екземплярів. Для когось,можливо,такий метод не подобається,але я це люблю,знаючи,що є риба,будь-яким чином її звабити при допозі подачі приманки.
Старий "друг" підсак розкладаю також,бо "это наше всЬО".

Полоскаю приманки,-ніяких натяків на рибу,навіть якось не весело зовсім. Якийсь невеличкий головник піймався,але настрою це не додає,бо моя ціль-язь.
Згодом,коли язеве "сафарі" набридло трохи,дай,думаю,спробую експериментальну проводку з маленьким Д-Контактом за течією,але таким чином,щоб цей тонучий "камінчик" йшов по верху води,лишень трішки обганяючи течію. Перша проводка і
дуже сильний удар по воблеру,нічого ...,через метри три-знову,але риба не засікається. Сумнівів в тому,що це великий жерех,немає,і сподобалося те,що проводка результативна і цілеспрямовані покльовки без загравань. Черед три проводки,під воблером утворюється величезна "яма" води,але удару немає. Оооо,друже,ти роздратований не на жарт,і мені це подобається.

Наступна проводка,мікропауза і баааабахххх,-
Є !!!
Жерех сидить на гачку,але я його не можу навіть з місця зрушити. По моїм "прикидкам",не менше чотирьох кілограм точно (я їх переловив трохи,тому дозволяю собі такі оцінки.) Оцінюючи становище,роблю висновок,що я,так само,як і жерех,в складній ситуації знаходимося:зліва хащі,з правого боку також,посеред ріки корчі,тобто для маневрів маніпуляцій не залишається. Приймаю єдине вірне рішення: пошарпати трішки вудлищем,щоб його спровокувати на рух,а далі-як Бог дасть,можливо,щось вийде. Він "повівся" і почав йти до протижежного берега,а я,в свою чергу,роздивлявся щоб це робити далі. І тільки придумав,як неочікуване провисання шнура-зійшов пАдлЄц,а як,сам не розумію.

Ну,ти не язь,так що довго сумувати за тобою не буду,хоча руки трясуться ...

Скажу відверто,ще з годину робив спроби жереха піймати,але більше нічого не виходило. Почало вечоріти.
Дай,думаю,поставлю Сумарі і,можливо,язь клюне,адже я саме за ним приїхав.

Складнощів додавало наявність "лісу" у воді,але на цей раз трійники не змінював,бо інтуїтивно відчував щось ... Через десятки два проводок,в різні боки розлетівся мальок і -подача !!! Є ... Риба сильна,навіть не показується,спочатку були думки,що це знову жерех,але рискання в боки внесли сумніви,трохи боротьби і ось він-великий золотистий красень з червоними плавниками показався,це-
ВІН. Бачу,що я таких ще не ловив,з одного боку радість,з іншого-дурнувата думка "хоч би не зійшов",яка частенько при своїй появі супроводжується сходом,але не на цей раз.
Боротьба принесла задоволення (хто ловить цих красенів,знає про що я),але і підсак зробив свою справу,яка завершилася зважуванням,котре показало
2.600 грам (для скептиків спеціально вдома зміряв діаметр підсака,який склав рівно 68 сантиметрів
),парою фото і швидким відпусканням у воду.
Для мене це-
ОДНОЗНАЧНО ТРОФЕЙ ! Сподіваюся,далі буде ...
CIMG1094.jpgCIMG1107.jpgCIMG1109.jpgCIMG1110.jpgCIMG1111.jpgCIMG1114.jpg