Перегляд одного допису
Старий 03.08.2014, 22:36   #481
tosi

Звідки Ви: м.Львів
Дописи: 2.275
Дякував: 449
Дякували 3.932 раз(и) в 610 повідомленнях
Гори, День перший.
Встав досить рано 4:30 – темно. Біля коханої тепло і затишно , тому подрімав ще до 5:30.
Щоб далеко не ходити, перші проводки біля бази - глухо, збентежений пішов в верх по річці. На звичних місцях де мала б бути риба, пусті проводки заставляють не те щоб нервувати, але якесь занепокоєння і загальна збентеженість присутня. Вже навіть полізли думки в голову, що краще б на Дунаєц не їздив, там рибалка легша, от я і розслабився і не можу в нас пристосуватись. Знову всі літні перспективні місця мовчать. Поступово наблизився до великого плеса з досить пристойною глибиною, ні на що не надіюсь роблю закиди піднімаючись в верх по течії. І ось з глибини за Александрою піднімається потоковець, обережно торкає і дуже гонорово відвалює в глиб. Поведінка риби ще більше вносить безлад в думки, настільки що починаю помічати гриби, грибів дофіга, лисичок дуже багато, а поряд з лисичками і білі ростуть. Занурившись 2 рази в глиб лісу на метрів 10 від берегу річки, загалом знайшов десь з півтора десятка білих, чуток пофоткав їх і пішов далі, різати гриби в плани не входило.

Білі росли табунцями орієнтовно по 5 штук, на території радіусом 3-4 метри. Лисички гронами.

На досить глибокій воді знову отримав два клювання з подальшим сходом. І там же все таки беру одного невеличкого потоковця до фото.

Зауважив що потоковець вів себе геть як не потоковець, якийсь вайлуватий лящ, ті що зійшли поперевалювались декілька раз з боку на бік і капець.
Потім ще одне делікатне браніє і все.
Висновок: - риба якщо і клює то на глибоких ділянках, веде себе кволо, і бранія мляві. При тому всьому що вода холодна і не відрізняється температурою ніж в маленьких потічках.
Знову полізли в голову дурні думки, що риби немає, що її виловили місцеві мухарі і все в такому роді. По дорозі назад якраз зустрів 2-х аборигенів, снасті в них моцні, ловлять до речі теж на дві мухи, як при євронімфингу, , правда жилка не тонше 0,35мм, і на телескопічній вудці замість декількох колін вставки з дрючків. Правда потрібно віддати належне, ловили в правильних євронімфових місцях, хвацько, зі свистом розсікаючи повітря, посилали своїх кузях на межу бистрини і відбійної течії. Ну але справи в них були ще гірші ніж в мене, вони риби навіть не бачили . Один з аборигенів поцікавився як в мене справи, потім глянувши на мою Олександру, експертно заявив що треба менші рибки ставити, я трошки зніяковів, від повчань , щось бовкнув на заразок «не хочу калічити рибу», посміхнувся і пішов на базу. Після того як відійшов від зухвалих повчань місцевого, почав бубнити про себе, «Ти б ще горішиною ловив» «Та ти своїми павуками всю рибу розлякав, навчись фазантейлів в'язати, лапоть»
Також на одному з пулів знайшов ще одну моцну принаду, навіть з повідком

День другий.
Проснувся в 5:00. Кохана каже що був дощ, ще й вчорашнє фіаско геть звело нанівець запал до риболовлі. Виліз з ліжка в 6:30
Чи то настанови місцевого (стосовно зменшення приманок), чи просто захотілось отримувати задоволення від закидів і делікатної ловлі, але на другий день я взяв вудку з іменем Tancho і вирішив ловити 35 ріджом
Відмітив що дощик вплинув на стан води, вона посіріла, але цілком придатна для риболовлі, я навіть більше полюбляю таку воду, тому що можна себе вести більш сміливіше.
Відразу з бази отримав схід невеликого потоковця, про себе відмітив - «дурачок вилетів», і без інтузіазму пішов далі. На ямі, де вчора отримав вихід під ноги, з 3 забросу беру потоковця. На виважуванні риба вела себе вже веселіше ніж вчора.

Трохи далі, знову клювання і маленька форелька до фото.

Вирішив трошки затриматись на перспективному місці, просунувшись на декілька метрів вище. Місце представляло собою злив з потужного перекату, на дні великі каменюки. І от вже майже геть зневірившись, отримую гарне браніє і Танчо не дає жодних шансів на злив риби. Потоковець пристойний, і окрас сподобався, навіть брюхо темно сіре такі ще не попадались

В тому ж місці отримав ще одне файне клювання. Окрилений успіхами, понісся в гору по річці, поки відпочивальники не повилазили з палаток і не почали полоскати свої тельбухи, розлякуючи рибу. На черговій ділянці отримую гарний удар, і миттєвий схід, тупо не засіклась. При цьому можна побачити на фото стан гачків після такого удару. Навіть не уявляю з якою силою вона стискає свої щелепи, але щоб на такій мякій вудці і зовсім без супротиву, тобто вона навіть не сіла, вивернути так трійник я дотумкати не можу.

Гачки на ріджах поганенькі, ну але ж не відверте лайно, вони мені подобаються тим що рибу легко звільняти, тому і не міняю.
Загалом в цей день було піймано 7 потоковців, а також ще було 5 торкань приманки. Сходів риби не було, якщо засікалась, то вже сиділа поки не зробив фото.

Повернувшись до бази, почав робити статистичні закиди, вправлявся у влучності. І от на черговому забросі, в місці в якому я знову ж навіть не сподівався на рибу, відбулось гарне браніє. Цей пструг вирішив показати все на що здатен, спочатку ломанувся вверх по течії, вийшов на свічку, покувиркався в воді, знову свічка, жими в глибину, проте жодних шансів злитись, Танчо йому не дав. Більш того коли я вже дістав фотик щоб сфоткати рибу, відкривши дужку катухи і поклавши вудку, потоковець вивернувся і знову ломанувся в глибину, я вже навіть і не сподівався його знову побачити, але вимотуючи слабину, почув що риба ще тут
Він ще раз вийшов на свічку, проте цього разу вивів його швидко, декілька фото, час на реабілітацію і в воду.

Висновок:
Чи то настанови аборигена , чи сіра вода і похмура погода, чи заряджена на успіх вудка, але день видався досить вдалим.

p.s.По дорозі додому, все таки купили кошик білих грибів за 60грн
tosi зараз поза форумом  
70 користувачів подякували
Свернуть/Развернуть список благодарностей