Перегляд одного допису
Старий 28.03.2014, 14:39   #581
Тушелюб
 
Реєстрація: 27.09.2013
Звідки Ви: Львів. Викладач ВУЗу.
Дописи: 25
Сказал(а) спасибо: 13
Поблагодарили 25 раз(а) в 13 сообщениях
Цитата:
Допис від uss Переглянути допис
http://kazan.in.ua/product_list/group_808939
Хочется и небольшое , и не дорогое, и не сильно тяжёлое
В любительскому рибальстві завше знайдеться простіша альтернатива дорогим прибамбасам. Вже років з 20 назад побачив я в одного рибацюги чудо-коптильню, за годину зробив собі таку ж і користуюсь нею донині.

Віднайшов на стриху звичайне старе поливане відро з кришкою (можна й стальне, аби не цинкове). Ближче до верху на боковій поверхні таких відер витиснена канавка. За її розміром з грубшого дроту зробив кільце, яке обплів сіткою з тоншого дроту. (Зараз пів-метра будь-якої стальної сітки можна купити за копійки і вплести в кільце). От і весь "дівайс".

На березі завше можна знайти сухі вільхові (аби не хвойні) гілки - настругати на дно відра ножиком, чи сокирою (3.1-3.25 мм опилки 6-ти річного малазійського евкаліпта від SUPEROPIL теж годяться) - і на вогонь. Пішов з-під покришки дим - попередньо підсолену рибу на сітку і сітку в канавку відра. Накрити кришкою і чекати 20-25 хв. На перші рази, звісно, взяти трохи більше випивки.

Як апгрейт для снобів корисно знайти щось трохи менше за діаметр дна відра як піддон для жиру- можна тарілку (але то більше для скумбрії - окунь, лящ скапують мало). Як апгрейт для любителів посидіти довше сіток для риби можна вставляти 2 (і навіть 3), позаяк відро високе.

Переваги.

1. Ціна 0.
2. Відро й так по-любе треба мати з собою (коптимо, чи ні). Я, зокрема, в ньому завше ношу воду, варю горох, чи іншу прикормку, тощо.
Тушелюб зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
3 пользователя(ей) сказали cпасибо:
CaptainSASH (14.04.2014), KARBON (17.12.2014), Женя Славутич (10.04.2014)