Цитата:
Допис від uss
|
В любительскому рибальстві завше знайдеться простіша альтернатива дорогим прибамбасам. Вже років з 20 назад побачив я в одного рибацюги чудо-коптильню, за годину зробив собі таку ж і користуюсь нею донині.
Віднайшов на стриху звичайне старе поливане відро з кришкою (можна й стальне, аби не цинкове). Ближче до верху на боковій поверхні таких відер витиснена канавка. За її розміром з грубшого дроту зробив кільце, яке обплів сіткою з тоншого дроту. (Зараз пів-метра будь-якої стальної сітки можна купити за копійки і вплести в кільце). От і весь "дівайс".
На березі завше можна знайти сухі вільхові (аби не хвойні) гілки - настругати на дно відра ножиком, чи сокирою (3.1-3.25 мм опилки 6-ти річного малазійського евкаліпта від SUPEROPIL теж годяться) - і на вогонь. Пішов з-під покришки дим - попередньо підсолену рибу на сітку і сітку в канавку відра. Накрити кришкою і чекати 20-25 хв. На перші рази, звісно, взяти трохи більше випивки.
Як апгрейт для снобів корисно знайти щось трохи менше за діаметр дна відра як піддон для жиру- можна тарілку (але то більше для скумбрії - окунь, лящ скапують мало). Як апгрейт для любителів посидіти довше сіток для риби можна вставляти 2 (і навіть 3), позаяк відро високе.
Переваги.
1. Ціна 0.
2. Відро й так по-любе треба мати з собою (коптимо, чи ні). Я, зокрема, в ньому завше ношу воду, варю горох, чи іншу прикормку, тощо.