Спостерігаючи за сьогоднішніми подіями в Україні , я бачу чіткі паралелі з нашим минулим( протистояння УПА і радянсько-німецької окупації) . Політехнології не змінилися , є лише одна різниця : це шалене протистояння режиму інформаційним ресусом . Якби в ті часи була така ж можливість оперативно отримувати інформацію про текучі події , хто зна, можливо бійці УПА сьогодні прирівнювалися б до Небесної сотні , а не доводили кожному третьому , що вони воювали за Україну. Щодо пам"ятників Леніну. Давайте візьмемо відрізок часу правління Януковича , і пернесем його у часи правління Леніна. Що ми бачимо : купка протестувальників вийшла в центрі столиці з вимогою зміни системи влади. Президент кинув проти них війська .... з відповідними наслідками. Інформація з місця подій майже не вийшла. А що просочилось в маси , було нещадно подавлено політруками на місцях. Після смерті вождя майже в кожному місті стоять пам"ятники йому. А ті залишки незнищених свідчень починають разом із засекреченою документацією оприлюднюватися. Маємо сьогоднішню реакцію суспільства , на минулі події , от і все.
Пару слів про Крим. Да , на майдані були прапори різних країн, що свідчить про присутість на ньому людей різних національностей ,які підтримують вимоги майдану. Але я не бачив жодного прапору іноземної держави на даху українського парламенту в Києві. Натомість прапор іноземної держави на даху парламенту що знаходиться на теріторії країни викликає ,як мінімум , настороженість. Уявімо собі прапор України на будівлях парламентів ,ну наприклад, таких міст , як Краснодар, чи Ростов- на- Дону. Про що це може говорити ? І яку реакцію російської влади можна очікувати ?Як казав один мій знайомий : "Треба задуматися ......"
Нікого не хтів образити , просто хотів би ,щоб ми дивлячись через забор на свого сусіда не кидали в нього пляшкою з під пива , а привітно віталися б з ним.
Героям Слава!
|